Clasa ZERO 2012-2013 (3)
Raspunsuri - Pagina 10
Yagmur spune:
Catrinik, pentru info.
Deci voi suna, voi programa evaluarea (sau ei pe noi), mers la medicul de familie, etc, etc.
Si aici ma refer la evaluarea pentru clasa pregatitoare. Nici eu nu cred ca va fi atat de multa lume la evaluare. Cunosc multi parinti cu copii nascuti intre 1 sept 2006-31 dec 2006 care au decis sa ramana la gradinita.
Eu voi avea timp sa merg, daca pot programa cand vreau io la sfarsitul saptamanii viitoare. Voi posta aici detalii dupa evaluare, avand in vedere ca si eu am primit info utile de aici.Yagmur si Luca
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui usorlili Eu nu inteleg si pace (si tare mult mi-as dori sa inteleg). Voi ce sustineti? - Clasa pregatitoare la scoala? sau - Faptul ca trebuie facut ceva concret pentru sistemul scolar, pentru invatamant in general. Daca este a doua varianta eu as vrea sa ajut. Sa fac ceva pentru sistem si nu stiu cum. Voi ce faceti? Cum faceti, avand copii inca la gradi. Nu stiu...Aveti si voi dreptatea voastra. Dar concret, voi ce faceti acum? Aveti voi vreo idee unde trebui sa ne unim fortele, sa facem ce? Sau e fiecare pe cont propriu? Sau cum... ca eu chiar nu inteleg... Eu de exemplu sunt fascinata de ceea ce face directoratul unei scoli din Bucuresti, care i-a invatat pe parinti ce inseamna redirectionarea a 2% din impozitul pe salarii catre fundatia scolii. E super dar acum nu stiu la ce scoala va merge fi-miu, inca nu avem arondarile, sa pot sa inreb directoarea daca la scoala respectiva se poate face ceva. Iar pentru gradinita am facut atat cat am putut. |
Chestia asta cu 2% se practica in multe scoli, chiar si in mediul rural, sa stii ca parintii se organizeaza asa cum pot, nu trebuie sa faca neaparat directorul scolii ceva, initiativa vine si de la parinti. Asa cum ai zis, vedem la fata locului. Eu sincer, ma gandeam ca situatia in scoli este dezastruoasa, insa la cea la cre imi inscriu copilul, am fost placut surprinsa de multe aspecte.
Yagmur, si noi am schimbat foaia radical si ne vom inscrie in clasa 0 ca asa vrea copilul, iar noi nu ne opunem :).
Lumea mea
ank999 spune:
Imbox voi la ce scoala mergeti? La noi cumj se face evaluarea, sti ceva?
Pe noi ne-a lovit varicela, dar daca nu avem probleme putem sa mergem la evaluare dupa 25.02...
Am sunat la linia verde de aici de la noi si ziceau ca s-au interesat multi, multi sunt pe liste si ei cred ca va fi tare aglomerat. Sper sa nu fie asa.
iubu77 spune:
Se pricepe cineva sau stie cum sa facem o petitie, memoriu oficial la ministerul invatamantului?
As vrea sa facem ceva oficial in acest sens....
Cele care au copii nascuti in per sept-dec 2006 ii tineti la gradi inca 1 an sau ii dati la scoala?
toby79 spune:
citat din mesajul lui iubu77 Se pricepe cineva sau stie cum sa facem o petitie, memoriu oficial la ministerul invatamantului? As vrea sa facem ceva oficial in acest sens.... Cele care au copii nascuti in per sept-dec 2006 ii tineti la gradi inca 1 an sau ii dati la scoala? |
Da, cred ca se poate.Putem face o adresa scrisa ministerului educatiei si trimisa ori pe adresa de mail a ministerului sau data prin posta.Si eu as vrea sa facem chiar mai mult de atat, chiar un protest.
catrinik spune:
citat din mesajul lui iubu77 Cele care au copii nascuti in per sept-dec 2006 ii tineti la gradi inca 1 an sau ii dati la scoala? |
eu il dau la pregatitoare.
e nascut in sept si a fost la gradi de la 3 ani. a facut pe rind gr. mica, mijl si acum mare.
AndraPG spune:
Iubu, fetita mea face 6 ani in octombrie si am hotarit sa o dau la scoala. Pe linga ce a invatat la gradinita, am lucrat foarte mult in particular cu ea si e deja pregatita pentru pasul urmator.
Daca as lasa-o in continuare la gradinita, as risca sa bata pasul pe loc si sa nu mai prezinte interes pentru niste activitati care se repeta.
natalia_nica spune:
Acum ma iau si pe mine nervii: am sunat la ispectoratul Timis (la nr acela special) si mi s-a spus ca pentru evaluare sa ma interesez la scoala arondata. Am sunat la scoala si mi s-a spus ca gradinita imi da informatiile! Urmeaza sa sun la gradinita. Dar cec mama naibii, nu cei de la inspectorat trebuiau sa aiba toate informatiile????
Lala_D spune:
Din lista cu centrele unde se face evaluarea in Bucuresti mi-a "sarit" in ochi ca par a fi scolile ce sunt centre cu cabinet logopedic pe sectoarele Bucurestiului.
Cel putin asa cred ca se face evaluarea in cabinetul logopedic, la sectorul 3 cel putin.
E posibil si in alte orase sa se stabileasca tot asa astfel incat daca stiti in ce scoli sunt cabinetele oficiale intrebati direct la ele.
natalia_nica spune:
Am sunat la gradinita si am aflat ca la gradinita trebuie sa depun cererea pentru evaluare, iar gradinita va trimite la inspectorat, pentru ca mai apoi sa se formeze comisiile si sa se stabileasca centrele de evaluare (deci la noi inca nu sunt stabilite).