Noul guvern Ungureanu

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Ungureanu este un alt Boc din cei multi care se invart in jurul Presedintelui. Nu-i cunosc calitatile intelectuale si nu i le contest, dar in guvernul Tariceanu in loc sa-si informeze premierul al carui ministru era, si in acelasi timp presedintele partidului din care facea parte, el l-a informat pe Basescu in legatura cu incidentul din strainatate. Presedintele avea oricum propria retea de informatii prin SIE. Lipsa de loialitate fata de echipa din care facea parte a si provocat demisia ministrului de externe Ungureanu. Nici in firmele private nu se iarta asemenea comportament.

Eu nu cred ca va fi votat actualul cabinet, si probabil tocmai din cauza asta a fost "impanat" cu "oameni de paie". Probabil se lucreaza la "garnitura" a doua. Daca prin absurd va fi votat se vor prabusi doua un mituri, "mitul Ungureanu" si mitul tinerilor din noua generatia, educati morali si capabili sa salveze Romania.

Semnalul pe care l-a dat Basescu este unul foarte prost.
Acuzat ca ignora Parlamentul institutia suprema in stat, si ca Boc nu ia nici o decizie fara sa-l consulte, acum arata explicit ca Romania este condusa de la Cotroceni si ca nici guvernul nu conteaza. Ministrii sunt asa ca sa fie un cabinet, sa pastreze aparentele de democratie.
Ungureanu acceptand sa joace acest rol, de executant al comenzilor de la Cotroceni isi sacrifica viitorul politic.
Presedintele confirma ce spunea in www.mediafax.ro/politic/basescu-presedintele-nu-poate-sa-demisioneze-in-perioada-de-criza-nu-iau-in-consideratie-o-asemenea-solutie-nu-am-nimic-de-schimbat-vezi-toate-declaratiile-presedintelui-9175187" target="_blank">conferinta de presa recenta.
Romania este condusa ca o nava. Capitanul are carma si merge pe unde vrea el. Nu-i dau lui sfaturi ce trebuie sa faca, pentru el stie ce are de facut.

Citat:
Sunt de meserie comandant de nava si nu am ratat niciodata destinatia. Nu o voi rata nici cu Romānia.
..
Stim unde suntem, stim ce avem de facut, stim care este orizontul pentru ca la terminarea crizei Romānia sa poata valorifica din plin sansa iesirii din criza europeana si globala.
..
Marea problema a populatiei este ce se īntāmpla īn continuare. Eu stiu ce trebuie facut. Va trebui ca īn continuare, īntr-un parteneriat cu Guvernul, sa deschidem acest orizont de tara noua pentru romāni.

Acum a trecut la treaba si le traseaza sarcini celor de la guvern.
Intr-o democratie programele se fac in partide, se legifereaza in parlament si se pun in aplicare in guvern.
Romania functioneaza ca o republica prezidentiala - putinista, desi dupa Constituie este semiprezidentiala, mai apropiata de republica parlamentara.
Am revenit la "epoca de aur" la care se spunea ca nu mai este posibil sa ne intoarcem pentru ca suntem in UE. Uite ca se poate, cu fata in directia cea buna cum se exprima oficialii occidentali, dar mergem ca racul. Intram in extaz in fata marketingului de imagine facut de mass-media. Se pare ca degeba am deschis subiectul despre afectiune sau ratiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui copiloi
Noul guvern....foarte tanar!

Nenorocirea noastra este ca nu prea avem nici batrani in politica care sa fi ramas credibili, neatinsi de urzeala oligarhiei politico-economice a nomenclaturii (post)comunist-securiste care sufoca de 22 de ani Romania.

Tinerii trebuie incurajati, posturile de consilieri imi par foarte potrivite. Acolo pot invata, se pot maturiza, si la schimb pot contribui cu ceea ce au invatat, cu profesionalismul lor. Dar etapele nu se pot arde.

Comunist -securist sau pedelist-securist!!
Este o mare,dar mare,mare diferenta!! Macar din perspectiva argumentatiei si tinutei profesionale,nicicum a sfinteniei morale !

Tinerii trebuie incurajati , sigur nu zic nu, dar avem surpriza permanent ca sunt inaintati cei gen EBA,Udrea! Astea sunt succesurile promovarii ...

De ce trebuie sa urmaresc cu viata mea maturizarea astora?

Nu e nici o surpriza ca domnul prim ministru a fost olimpic la chimie si a dat la istorie; studii la Oxford, specializari, sigur foarte necesare unui istoric ROMAN...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

deceneus, i-ar ai dat-o in scenarita :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Daca maine trece acest guvern PDL-ul isi leaga pietroiul de gat si la cat de tinerei si pusi pe fapte mari sunt sa termine ce au de terminat, cu atat va fi viteza de cadere a partidului de au sa planga dupa Boc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Daca maine trece acest guvern PDL-ul isi leaga pietroiul de gat si la cat de tinerei si pusi pe fapte mari sunt sa termine ce au de terminat, cu atat va fi viteza de cadere a partidului de au sa planga dupa Boc!

Ai mare incredere in gandirea matura a electoratului roman bag de seama.
Eu sunt mult mai sceptica. Si pana la urme conteaza cine e la interne, daca ala se pricepe sa organizeze "profesionist" alegerile nu prea o sa mai conteze ce gandeste electoratul, cred ca se mizeaza pe absenteism ca sa fie mai usor de facut "reglaje".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Ai mare incredere in gandirea matura a electoratului roman bag de seama.
Eu sunt mult mai sceptica. Si pana la urme conteaza cine e la interne, daca ala se pricepe sa organizeze "profesionist" alegerile nu prea o sa mai conteze ce gandeste electoratul, cred ca se mizeaza pe absenteism ca sa fie mai usor de facut "reglaje".

Eu am incredere in electorat, dar oricat ar fi de matur, daca nu are pe cine vota, rezultatul este predictibil.
M-am gandit ca Ungureanu a fost ales pentru postul de premier, ca sa rezolve problema votului prin corespondenta.
Basescu face orice sa nu piarda puterea. E capabil sa provoace un conflict intern.
Citat:
citata Marina
deceneus, i-ar ai dat-o in scenarita :)

Marina

Despre ce scenarita e vorba?
Cele doua posbilitati: sa treaca sau sa pice cabinetul format de Ungureanu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

nope , nebunia lui basescu de a nu pierde puterea si face orice , conflict intern, razboi mondial, si alte scenarii demne de Sergiu Nicolaescu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marina

nope , nebunia lui basescu de a nu pierde puterea si face orice , conflict intern, razboi mondial, si alte scenarii demne de Sergiu Nicolaescu.

Marina

Sa inteleg ca-l consideri pe Basescu un om normal, echilibrat?
Eu recunosc ca-l consider iresponsabil, un fel de "pompier piroman", capabil sa provoace revolte ca sa aiba pretext pentru instaurarea unui stari de urgenta pe termen nedefinit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

vi se pare ca mai avem scapare? Incep sa ma uit spre alte zari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Eu recunosc ca-l consider iresponsabil, un fel de "pompier piroman", capabil sa provoace revolte ca sa aiba pretext pentru instaurarea unui stari de urgenta pe termen nedefinit.

Tu n-ai telecomanda? Ca scenariile astea ruleaza doar la Antena si Realitatea. Am uitat, si la OTV.

Mergi la inceput