Noul guvern Ungureanu
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
o duce la tarm , daca ma intrebu pur tehnic din marinarie nu am auzit vreun comandant sa spuna ca nu-i place echipajul si nu naviga cu el
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
BESTUTZA spune:
Incerc sa ma gandesc cum fuctioneaza,exact,tehnic...
Daca aduci un minsitru la transporturi care e un ezoteric el asa, cum face ?Sau cum face comandantul de nava cu unul ca el? Ii spune 230 de grade dreapta-nu stiu,dau un exemplu- si el nu stie nici ce-s alea grade si nici unde se afla...
Stiu, o sa imi spuneti ca nu el trebuie sa faca ceva ,in politica fac altii de sub el,el e marionetabil, dar si cei de sub el sunt la fel...
Pana acum nava are,sa zicem, doar comandantul care isi alege echipajul de la patiserie...
Pot trage in momemntul asta o concluzie:Ungureanu a fost pus doar pentru ca intelege ca trebuie sa STAM pe mal, sa nu cutezam a iesi in larg,iar el se STIE sa se ocupe foarte bine de asta!
Ma gandesc la "inconstientul"cu coloana vertebrala care va ajunge ajunge in rezerva pentru ca nu mai suporta mizeria de a fi "tinut la tarm" si "constientul","scrobitul" "diplomatul" "istoricul" masterizat in "ISTORIA ROMANIEI" la Oxford care lucreaza cu o echipa de "top"...
In stadiul asta suntem?
Marina spune:
sincer nu am priceput bine mesajul tau, prea filozofic pentru mine :)
cine a zis ca masterul la oxford a lui ungureanu este despre istoria romaniei?
Am mai citit remarca asta si m-a uimit, care e problema cu faptul ca un absolvent de istorie s-a dus sa faca un master la oxford in ce domeniu o fi avut el chef?
BESTUTZA spune:
Chiar nicio problema! E foarte bine,dar ar fi fost bine sa pastreze in selectia guvernului aceleasi criterii pe care le-a trecut si dansul la Oxford...Sau au fost altele criteriile??Nu stiu, ma gandesc...
Si ne spuse Copiloi ca fuse olimpic la chimie,iar la istorie probabil a fost o revelatie de ultim moment!A fost probabil din cei "chemati"
!
PS: sunt multe specializari interesante,io as fi facut o specializare in istoria aztecilor,da'... ce-mi folosea?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
pe langa faptul ca a fost olimpic la chimie (o fi lucrat suplimentar cu tatal lui - gresit - stiu), si-a dat doctoratul cu o somitate in istorie si a facut un master la o universitate buna, a mai cantat si intr-o trupa rock in liceu sau facultate. asta e chiar nasol, nu?
magdalena67 spune:
De fapt, aici este vorba de pregatirea acestor ministri care au fost pusi in functie. Nu poti pune in fruntea unui minister un om care nu este specializat pe domeniul respectiv, pentru ca habar nu are cu ce se mananca.Poti sa fii tu cat ai fi de bun, de destept daca nu esti initiat in domeniu respectiv tot degeaba. Este exact cum ai pune un profesor sau economist sau ce vrei tu sa intre in sala de operatie si sa opereze. Nu te poti baza doar pe cei care sunt mai vechi acolo.Acestia se pare ca vor continua proiectele celor dinainte, proiecte proaste de cele mai multe ori.Va dau un exemplu: intrati pe site de licitatii si o sa va cruciti pe ce se duc banii, intr-o perioada de criza. Ministerul doamnei Udrea a avut organizata o licitatie pe curse de transport aerian in valoare de 7.500.000. Incheie 3 contracte cu 3 firme diferite dar toate cu aceeasi valoare, 2.500.000 . Oare cum mama naibii chiar toate cele 3 sa aibe aceleasi valori? Chiar nici macar un ron diferenta?
Sunt declansate licitatii pentru drumuri judetene in nu stiu cate judete, marea majoritate drumuri intre orase si comunele invecinate. Costul preconizat pentru un kilometru undeva la 1,5 mil de euro, mai frate dar nu e autostrada soarelui, e un drum regional, marea lor majoritate sunt sosele cu o banda de mers, chiar atat sa coste?
Astea sunt o mica parte despre cum se cheltuie banul public in Romania, de asta cred, parerea mea strict personala, ca in tara aceasta nu sunt absorbite fondurile europene, cand prezinti planuri cu asemenea costuri exorbitante, fug astia de rup pamantul.Se platesc bani grei pe diferite studii, proiecte care multe dintre ele nu au nici o finalitate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui magdalena67 De fapt, aici este vorba de pregatirea acestor ministri care au fost pusi in functie. Nu poti pune in fruntea unui minister un om care nu este specializat pe domeniul respectiv, pentru ca habar nu are cu ce se mananca.Poti sa fii tu cat ai fi de bun, de destept daca nu esti initiat in domeniu respectiv tot degeaba. Este exact cum ai pune un profesor sau economist sau ce vrei tu sa intre in sala de operatie si sa opereze. |
Nu-i chiar asa. Un ministru al sanatatii nu trebuie sa stie sa opereze si nici macar nu trebuie sa fie doctor. Poate avea consilieri doctori care sa-l consilieze pe parte medicala, in rest treaba ministrului este strategie, fonduri, personal, dotari, adica tot ce misca in sanatate, nu numai in sala de chirurgie.
Ceea ce face ministrul sanatatii este prea putina medicina...
La fel la celelalte ministere.
Sigur ca la ministerul de finante trebuie un bun finantist...in rest ar trebui doar oameni capabili si devotati.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
Marina spune:
eu cred ca tb sa aiba ceva mai multe aptitudini manageriale. nu zic sa fie abolventi de management dar macar sa fi manageriat si ei o chestie acolo tot mi se parea esential.
ali spune:
Eu nu zic nimic de Ungureanu dar specializarea lui e istorie, cu toate masterele si doctoratele lui.
Dar in momentul de fata cum ne tot "luptam" cu criza asta afurisita mi-ar fi placut mai mult sa fie pus in functia de prim ministru un economist...
Nu mai comentez ca un ministru ( cred ca e Cristian Petrescu) are facultatea de sport si daca nu ma insel la o facultate privata.Nici macar sportul nu l-a putut face fara a da bani...Si acum are cei mai multi bani pe mana la Ministerul dezvoltarii...
Si ca el cu facultati private mai sunt si altii... Asa se explica poate de ce au putut face 2-3 facultati in acelasi timp.
Dar da bine la CV...
copiloi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli pe langa faptul ca a fost olimpic la chimie (o fi lucrat suplimentar cu tatal lui - gresit - stiu), si-a dat doctoratul cu o somitate in istorie si a facut un master la o universitate buna, a mai cantat si intr-o trupa rock in liceu sau facultate. asta e chiar nasol, nu? ![]() |
Nasol e ce a facut el extracurricular...
Nu ti se pare?
CV de-al lui au acum mai multi, cu doctorate in strainatate etc.
Nu-i nimic iesit in comun. Doar daca il compari cu Boc, Udrea etc etc...