Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Vai de mine si de mine ce dezbatere am deschis. Imi pare rau ca am aprins spiritele inainte de weekend. Ma simt oarecum datoare sa comentez si eu acum, insa imi e greu sa ajung la concluzie. Cu siguranta un maturator care traieste cu grija zilei de maine nu e fericit, dar ma intreb eu uitandu-ma la dilema prin care trec in ultima vreme cu privire la locul meu de munca, sunt oare economistii fericiti? Inclin sa cred ca fericirea nu vine neaparat din pozitia sociala si nici din avutie, pe de alta parte o viata cu lipsuri mari sigur nu e usoara si dulce.

Nici eu nu imi doresc sa imi vad puii facand alegeri care sa nu le asigure un viitor macar stabil daca nu fericit, pe de alta parte nici nu doresc sa ii imping spre o cariera care nu sunt sigura ca ea in sine aduce fericirea. Dar in nici un caz nu voi face eu alegerea in locul lor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cecilia L
Roxana, ai un super baiat, asa ca nu te mai necaji singura. O sa le invete ei usor, usor pe toate....dar spune-i ca mecanicii sunt murdari pe maini si poate uita....Cristi a ramas inca fan aviator, el conduce doar aviaone cand o sa fie mare si o sa meraga sa vada toate planetele.

Eu banuiesc ca mecanicii se spala totusi pe maini in timpul liber.

S-apoi sa ma vezi pe mine cand gatesc ...

Mergi la inceput

Erina, am inteles ideea legata de pretentiile ridicate pentru costuri mari ale educatiei. De acord cu tine, desi ar cam trebui sa isi dea toti silinta, mai mult sau mai putin platiti, ca de aceea si-au ales meseria. Sigur, cand mai costa si mult nu permiti greseli. Dar grija mea era legata de ceea ce nu fac eu ca parinte, nu musai de ceea ce nu a predat educatoarea. E preocuparea mea legata de timpul insuficient, sau poate insuficient dedicat copiilor. Pana la urma stimularea vine din toate partile, nu doar de la gradi. Iar eu macar sa verific ce stie ar trebui...zic eu. Pentru ca tu le dedici mult timp copiilor nu cred ca ai sentimentul meu...de lipsa a controlului si oarecum de vinovatie.

Mergi la inceput

Cecilia si Bernix, tocmai ce ma linistisem cu anotimpurile alea si ati avut grija sa rasuciti usor cutitul in rana. Bravo puilor si voua care i-ati invatat!

Bernixo, o stiam pe fii-ta precoce tare, asa ca nu ma mai mira nimic. Ma mai stresasei tu in perioada bebelusiei cu recunoasterea culorilor si alegerea obiectului de joaca in nisip la culoarea indicata.

Sabina, un mare. Nu te mai aprinde asa. Stiu ca acum apreciezi lucrurile importante diferit, si eu sunt de acord ca sanatatea si familia merg inainte de toate. Dar adevarul este mereu la mijloc. Realitatea este ca lipsurile materiale nu asigura nici o stare de sanatate buna (nu mai zic de tratamente daca doamne fereste este cazul) si nici o familie fericita. Nu e bine sa stabilim praguri prea sus pentru copiii nostri si nici sa ii impingem peste ele cu forta, dar rolul tau este sa le arati calea si sa le recomanzi ceea ce le prinde bine in viata. Uneori nu ai cum sa stii ce pot daca nu il lasi / pui sa incerce. Daca nu pot si nu le place, atunci e alta poveste.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinkav
[Alex al meu a zis ferm convins, ca el cand va fi mare vrea sa se faca ca mami si tati, vrea sa lucreze cu noi!Asta se intampla a doua oara, prima data a fost acum jumatate de an, cand la fel si-a exprimat aceeasi dorinta.

Bravo lui! Si bravo voua, nu mai e mult si va luati si voi concediu linistiti ca treaba e in maini bune.

Eu una i-am zis fiica-mii sa faca bine sa il ia pe taica-sau de model ca la mine mai scartaie pe ici pe colo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

maturatorul era un exemplu extrem, credeam ca v-ati prins :))
ideea mi-a venit dintr-o amintire cu un tip care a terminat filosofie si inca numaistiuce, si a refuzat repartitia pe vremurile alea cerand maturator in Herastrau :D
sincer, nu cred ca un copil din familii ca ale noastre, in care oamenii au un anumit grad de educatie, va alege chiar asa ceva

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

I-am zis si eu Alexandrei ca smotrul o paste daca nu invata si mi-a raspuns senina ca ea s-ar descurca super la curatenie.

Ceea ce am omis insa sa ii spun este ca smotru face oricum pe la casa ei.

Apropos de smotru, i-am tot certat pe pitici sa nu mai faca atata mizerie sau sa stranga dupa ei, ca nu au servitori si eu nu sunt servitoarea lor. Iar Andrei acum cateva seri imi zice ca trebuie sa il certe pe tati cand vine, sa nu mai ceara mancare la ora aia ca mami nu e servitoare. I-am zis sa il tina teoria asta si cu nevasta-sa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Sabina, stiu foarte bine ce spui ca doar ei eu sunt promotoare a positive attachment.

Am venit de la intilnirea cu Miss. Toate bune, Daria e ok la gradinita, la fel de incantatoare, alintata, curioasa, sociabila.

Mai trebuie sa lucram la temporalitate, sa corectez cuvintele spuse incorect dar nu pe moment(Daria se frustreaza pe moment daca e corectata si vede doar faptul ca a gresit, trebuie repetat cuvantul un pic mai tarziu cu emfaza)si sa fiu un pic mai "tare" acasa. Se pare ca spune: mami nu imi cere asta, mami nu ma obliga sa fac asta, etc...cind nu vrea ceva.

Spre deosebire de semestrul trecut acum prefera sa se joace cu baietii sau cu fetitele mai inaltute. Cred ca pentru ca il iubeste foarte mult pe M si ii simte lipsa parte din zi.

Roxana si eu am uneori sentimentul ca nu fac cit ar trebui. Ar trebui sa vorbim mai mult in engleza cu ea, si sa ii insuflu mereu principii sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Citat:
citat din mesajul lui cecilia L
Roxana, ai un super baiat, asa ca nu te mai necaji singura. O sa le invete ei usor, usor pe toate....dar spune-i ca mecanicii sunt murdari pe maini si poate uita....Cristi a ramas inca fan aviator, el conduce doar aviaone cand o sa fie mare si o sa meraga sa vada toate planetele.

Eu banuiesc ca mecanicii se spala totusi pe maini in timpul liber.

S-apoi sa ma vezi pe mine cand gatesc ...

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

se spala, corect, dar mainile lor sunt ......de la atata mizerie cu care lucreaza, doar nu lucreaza cu manusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabeluta spune:

Wow ce vorbarete sunteti!
Intai de toate: am admirat o gingasa printesa belgiana si un bebe dulce de mami Annisia tare norocos ca are un fratior asa iubitor!

De sf Valy` am uitat! Mi-am amintit seara cand am primit cadoul. Nici nu aveam cum sa-mi amintesc dupa o zi intreaga cu piciul in casa...

Grele subiecte de discutie ati abordat! Eu am trecut prin mai multe faze legat de educatia oferita la gradinita, apoi mi-am adus aminte ce-mi doream acum un an! Imi doream sa-si faca prieteni si sa socializeze! O face din plin acum! Nici al meu nu povesteste nimic de la gradi! Ata nu inseamna ca nu invata nimic! Si apoi nu uitati ca au 4 ani. Eu nu-mi doresc sa stie sa scrie si sa citeasca. Eu imi doresc sa fie fericit. Ma fascineaza imaginatia lui, felul cum se joaca si cum inventeaza tot felul de jocuri combinand mai multe jucarii! Zilele trecute a hranit un dinozaur si l-a culcat folosind tavita de la trusa medicala (pe post de farfurie), un balon (dezumflat) in forma de catel (pe post de pat) si un prosopel de-al lui drept paturica! Era tare dulce!
PS Al meu vrea sa se faca pompier. L-am intrebat de ce si a zis ca vrea sa salveze oameni. O fi bine?! Nobila meserie, dar eu sunt mama si gandesc in consecinta: temerile primeaza!

Mergi la inceput