rugaciune Sfanta Marta
Sf Marta,ma indrept catre tine,plina de incredere,cerandu-ti ajutorul.Cred cu tarie ca ma vei ajuta si sprijinii cand mi-e greu.Spre a-ti arata recunostinta mea,fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune.Te rog cu umilinta sa imi aduci alinare suferintelor si necazurilor mele.In numele negraitei bucurii care ti-au cuprins inima cand i-ai oferit adapost Mantuitorului Lumii un casa ta din Betania,te implor,roaga-te pt noi si familia mea ca sa-l pastram pe D-zeu in inimi astfel sa ne invrednicim sa primim ajutor in nevoile noastre,mai ales in durerea ce ma copleseste acum....(aici spui dorinta).
Te implor ajutatoarea celor aflati in suferinta,infrange orice greutate,precum ai infrant balaurul care zace la picioarele tale.Apoi,zici odata Tatal nostru si de 3 ori Bucura-te Marie cea plina de har...(Nascatoarea de D-zeu).
Sf Marta,roaga-te pt mine si familia mea,in vecii vecilor,AMIN.
Rugaciunea se va spune 9 marti la rand, avand o lumanare aprinsa.
Raspunsuri
msl1 spune:
sint curioasa: Daca nu este luminare aprinsa, nu este ascultata rugaciunea? de ce trebuie zis tatal nostru exact de 3 ori? de ce nu de 2 sau 4 ori? sau o data? ce legatura are rugaciunea bucura-te marie cu rugaciunea sfintei marta?
ah si de ce trebuie 9 marti? o data sau de cite ori "simti" ca trebuie nu e destul?
LauraNicole spune:
Si dupa ce te rogi de 3 ori nu uita sa trimiti 3 emailuri, 3 sms-uri si sa postezi pe facebook de 3 ori.
nikole spune:
Multumim Maria
O rugaciune e intotdeauna bine primita, indiferent de cate ori alegi sa o spui.
msl1...eu cred ca astea sunt detalii, nu am idee de ce de 3 ori si nu de 5, dar recunosc ca nu am intrebat niciodata un preot, nu mi-a atras atentia vreodata, nu m-am intrebat, etc...o ruga e ascultata, zic eu daca e facuta cu sufletul, cu sinceritate, oricare ar fi ea , cat de lunga/scurta o fi .
Cat despre lumanari, uite ce spunea parintele Cleopa:
"Daca moare omul fara lumânare nu-i nimica. Lumânarea este numai un simbol. Auzi ce spune Mântuitorul în Evanghelie, ca sa arate care-i lumânarea noastra: Asa sa lumineze lumina voastra înaintea oamenilor - si apoi arata care-i lumina - ca, vazând oamenii faptele cele bune ale voastre, sa-L slaveasca pe Tatal vostru Care este în ceruri.
Un om, crestin bun în sat la voi, care nu înjura, nu fura, nu fumeaza, duce viata curata cu sotia, posteste toate sfintele posturi, lunea, miercurea si vinerea; merge la biserica regulat, creste copiii în frica Domnului, acela este o lumina pentru tot satul. "Mai, pe cutare nu l-ai vazut niciodata în crâsma, nu l-ai auzit vreodata înjurând, l-ai vazut totdeauna la biserica, ai vazut copiii lui cum se închina, ai vazut ca-i milostiv, ai vazut ca posteste sfintele posturi, merge la marturisiri cât mai des, este o lumina pentru tot satul". Asta-i lumina. Faptele bune.
Poti sa ai un milion de lumânari, nu-ti ajuta nimic la moarte. Cine le-a aprins lumânarea la cei care au murit pe front? Iata lumina: daca au avut fapte bune, aceea-i lumina. Lumânarea este un simbol. Daca o aprinzi este bine, daca nu poti, nu-i nimic. Faptele bune merg cu noi, nu lumânarea."
Deci lumanarea nu are nici un efect daca omul nu are o viata in Hristos. Dar cand omul are cu adevarat o viata hristocentrica, el doreste ca sa multumeasca pentru minunea pe care o traieste in inima lui. Si de aceea, mergand la Liturghie, la intalnirea cu Hristos, doreste sa nu mearga cu mana goala si aduce la altar o mica jertfa: lumanari, vin, ulei, prescuri, tamaie, etc. Dar aceste jertfe nu au mare valoare daca nu vin ca o continuare a unei jertfe petrecute in inima noastra printr-o intoarcere deplina catre EL, printr-o comuniune cu El, printr-o viata cu El.
Frumos, si logic, nu?
irisM spune:
Exista niste ritualuri in crestinism care se fac in anumite zile, in general in zilele in care se tine post. In ortodoxie lunea, miercurea si vinerea. In catolicism este si martea, ca postul Sf Anton. Se ajuneaza(post negru) in ziua respectiva, se aprind un anumit nr de lumanari in functie de zile,in semn de cruce, ca o jertfa, cum spunea Nikole. Si se citesc rugaciuni specifice zilei respective. In ortodoxie sunt acatistele. Se tine 9 saptamani, de ce habar n-am. Trebuie insa constientizat faptul ca dorinta pentru care am facut tot ritualul va fi indeplinita nu cum vrem noi, ci cum va considera Dumnezeu mai potrivit pentru noi si pentru cei din jur. Adica daca tinem ritualul sa ne intelegem bine cu soacra, nu inseamna ca dupa 9 saptamani vine soacra a doua zi si ne strange in brate, de unde inainte ne injura. Ci Dumnezeu ne va usura drumul uneia spre inima celeilalte. Sa nu intelegem ca Dumnezeu ne pune in traista si noi stam degeaba. Daca functioneaza? Da, functioneaza, dar in sensul descris mai sus, se va face voia lui Dumnezeu.
Parerea mea este ca rugaciunea Sf Marta este rupta din context, si mai degraba face parte dintr-un ritual mai complex.
irisM spune:
A, am uitat ceva. Tatal Nostru este o rugaciune foarte puternica, care poate inlocui orice alta rugaciune in conditii precare, cand suntem in impas si nu ne putem concentra spre alta rugaciune. Parintele Argatu spune ca Tatal Nostru spus de 9 ori echivaleaza cu Acatistul Mantuitorului.