Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 29
Raspunsuri - Pagina 8
dana_cp spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinaelena In parcarea din fata bancii nu e greu de ajuns dc vii de pe Iancu de Hunedoara? Ca e pasajul.. Irina, 30+ cu Maria |
Pai eu vin de pe IdH, dar intotdeauna inati incerc sa parchez la Medicover in fata Numai dc nu e loc, ies in Ana Ipatescu si dupa metrou dreapta pe bulevard sa ajung la parcare, si asa e ok si-s in legalitatea :)
cu Gaza, DPN 30 Martie
dara76 spune:
Skin-on-skin sau "cangaroo care", parca asa ii zice, functioneaza masiv si la prematuri (D-ne fereste) si nu prea conteaza a cui piele e, de-asta probabil il aleg ei si pe tati :) Are super efecte.
Aredwynn, imi pare rau ca nu esti din Buc. ca pe doctora mea o intreb toate prostiile din lume, si verbal si pe mail, uneori pe mail cel mult nu raspunde daca nu are rost (de ex. cum o intrebam daca mai stie cum era artera ombilicala...acu' saraca n-o invata chiar pe dinafara toate valorile la fiecare eco si stiu ca atunci cand nu raspunde, nu stie, in rest raspunde intotdeauna). Si mai ales daca oi reusi cu banii si cu termenul sa ajung la privat, oricum vreau sa-i zic de cordon si de toate alea. Si la Dana la fel imi pare rau, ar fi fost pe gustul vostru, bine, de fapt, nu chiar, doar cat vrea Aredwynn cu nastere naturala, fara epiziotomie, etc., cu nasterea in apa nu e de acord.
30+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dana_cp spune:
Hmm, sa stii ca nu zici rau, Dara, dar o fi dispusa sa ma primeasca acum in luna 8a? Si stiind (vreau sa fiu cinstita cu ea) ca eu intentionez sa ajung la Cta, dar daca e ceva ce ma impiedica, atunci as naste cu ea? Nu ma intereseaza dc nu accepta in apa, e ok si pe uscat, numai sa fie de acord cu nasterea naturala, fara interventii, sa ma lase sa stau in pozitia care ma ajuta, nu sa ma urce pe masa, etc..
Sunt nesimtita daca te-as ruga sa-i faci o intrebare? Tare linistita as fi sa stiu ca am un plan de rezevra in caz ca nu ajung la Isis.
cu Gaza, DPN 30 Martie
marci_mami spune:
Walli: nu e tapet in camera lui Oliver.E vopsit in crem,vernil si albastru si apoi aplicate animalele astea http://www.mytoys.de/FunToSee-Wandsticker-Funberry-Farm-72-tlg/Wandsticker-Wandbilder/Dekoration-f%C3%BCr-die-Wand/KID/de-mt.fu.ca07.01.03/1797091
Dana:noi la 2 lunite i-am facut mulaj din gips lui Oliver la manuta si picior.Am sa pun imediat o poza pe Picasa cu ce a iesit.Chiar merita facut desi bebe o sa planga destul de urat.Mi-am facut mie prima data ca sa vad ce se intampla dar nu doare ,bebe doar se sperie pt ca in momentul cand incepe sa se intareasca materialul nu mai poate sa-si miste cateva secunde mana.
Legat de leagane eu am cumparat modelul acesta ca l-am gasit la reducere http://www.mytoys.de/Mattel-Fisher-Price-Baby-Gear-Kuschelnest-Babyschaukel/Spielzeug-nach-Alter/Babyspielzeug/KID/de-mt.to.ca02.03.01.01/1586520
Dar atentie la leagane!mie mi-a cazut Oliver la 6 luni de doua ori din el(desi era legat),deci si daca gasiti peste 9 kg ganditi-va ca de la 6 luni bebe o sa vrea alte distractii si o sa faca tot ce poate ca sa "evadeze" din ele.
Azi-noapte am visat ca am nascut in baie si bebelina nu respira.A inceput sa respire dupa ce am resuscitat-o si apoi ma plimbam cu ea invelita intr-un prosop pt ca nu aveam haine cu ce sa o imbrac.M-am trezit lac de apa si m-am hotarat sa incep si eu azi sa-i spal hainele si sa le calc ca nu am nimica pregatit.Am cumparat tot ce imi trebuie dar nu sunt asa harnicuta ca voi.
31+Bianca Melissa
mami de Oliver Nikolas -05.03.2010
dara76 spune:
Dana, o intreb pe mail (asa fac daca nu-i urgent) si daca nu raspunde pot s-o intreb pe 22 cand am programare. Are la Cantacuzino, Sanador si Regina Maria, clinica Generis. Sanador isi pune 700 lei in plus daca vii cu medicul tau. Ea mi-a zis ca incearca fara epiziotomie (dar acu' nu-ti garantez ca daca te albesti nu taie, nu stiu ce sa zic, o intrebi tu in caz de ceva). Vezi ca la Cantacuzino nu-s rezerve cu toaleta si e fauna pestrita vorba unei prietene.
Pot sa-ti fac fw cu oferta Sanador. Cu pozitia de nastere habar nu am, nu ma gandisem sa intreb. Am intrebat-o daca mai pleaca in strainatate pana in aprilie si mi-a spus ca crede ca nu. Ea mi-a zis ca face ce vrea omul(mai putin nastere in apa cu care nu e de acord) si prefera doar ca omul sa fie hotarat pe ce vrea si sa-i spuna. Desi a zis ca nu exclude cazul in care zice omu' "nu mai pot, vreau epidurala sau nu mai pot, vreau cezariana". Mi-a lasat nr de back-up al altei doctore si s-a nimerit ca mama unei prietene a fost la acea doctora si mi-a zis prietena ca e super si doctora aia, Alina Ursuleanu, tot Cantacuzinos si Generis. Te tin la curent. Sper ca te-am avertizat de toate alea. :) Dar treaba e ca de discutat deschis se poate, eu i-am zis toate parascoveniile si anxietatile si mi-a explicat de fiecare data cu rabdare.
30+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dana_cp spune:
Mersi, Marci, m-am mai linistit. Incepusem sa ma ingrijorez sa nu-i fac rau lui Gaza cu dorinta mea de a pastra amintire
Imi pare rau de visul tau, dar cred ca sunt normale. SI eu am visat ba ca am murit, ba ca am nascut bebelusul altcuiva, si altele la fel de horor. Dar trec! Ne agitam noi prea ult cu gandul la comorile astea din noi incat ne stresam subconstientul mai mult decat e cazul.
Eu la noapte, de ex, imi propun sa-l visez pe Dominique
cu Gaza, DPN 30 Martie
dana_cp spune:
Dara, saru'mana Emailul e perfect, nici nu speram la mai mult! Daca raspunde bine, daca nu, iarasi bine. Multumesc!
In functie de raspuns, vad cum ma orientez. Pana la urma diferenta dintre Sanador si Isis nu e imensa, m-as baga cu siguranta, numai sa vrea tanti.
Multumesc!
cu Gaza, DPN 30 Martie
dara76 spune:
Am trimis mail, asa am cod, la ce nu e urgent, mail, daca-i mai urgent sms ca se uita tot timpul si cand arde, raspunde. Dar na, stiind ca e la spital acum cu zeci de gravidute la usa la eco...
Culmea e ca o dr. mai potrivita pt. tine si Aredwynn decat pentru mine :) eu daca era mai preventiva (si daca era dupa mine), faceam dexametazona de frica sa nu nasc mai repede si sa nu aiba bebe plamani maturi, faceam progesteron injectabil sa scad riscul de nastere prematura si sa relaxez uterul si tot asa :). Insa dumneaei nu intervine peste natural decat daca arde. Ma rog, m-am abtinut si am respectat cat mi-a zis, n-am facut nimic in plus. In rest mi-e f. ok (ca pe mine urmareste pt. PCOS de 3 ani, chist hemoragic, etc.), dar in sarcina mi-a fost teama cu atata natural :) Aici rad de mine, nu-s malitioasa cu voi :)
Pe de alta parte, eu sunt undeva la jumatatea scalei, fetele de la gravidute cu trombofilie fac f. multe chestii in plus de la sine putere, isi mai maresc doze de Clexane (eu sunt un fel de paria cu 0,4, cica trebuie 0,6 sau 0,8), fac progesteron injectabil, dexametazona...ce sa zic, sunt mai curajoase ca mine la faza asta.
30+ Miruna Sanziana
aredwynn spune:
Dara, da, mi-ar fi placut doctorita ta cu siguranta!! Mare noroc ai cu ea! Misto faza cu mailul, n-am mai auzit pe nimeni care sa corespondeze cu dr pe mail. WOW! O sa incerc s-o gadil in orgoliu cat mai mult azi, desi nu prea ma pricep... sa vedem. Si a propos de skin to skin, al meu sot vrea sa se duca la cosmeticiana sa se epileze pe piept, ca s-o tina pe printesica lui pe piele, sa nu cumva s-o deranjeze cu blanita
Dia, misto de tot maternitatea asta... Ideala! Iti doresc sa fie totul asa cum iti doresti!!!
Miha, wrapul l-am luat de la poarta-ma, cu reducere 30% (am folosit 2 coduri - pot sa ti le dau). Cred ca te prinzi mai bine de cum e din pozele de pe site, decat daca ti-as face eu poze (fac, daca vrei), ca il arata si impaturit si folosit. Pot sa-ti spun ca materialul e ok (eu am luat wrap elastic). Acum trebuie sa ma joc putin cu el, sa invat legaturi.
Dana, asa ar fi normal, nu stiu de ce ma tot stresez atata. Faza e ca doctorita asta m-a luat de la 23 de saptamani pe recomandare, cand m-am hotarat sa schimb medicul, si mi-e sa nu se planga la tipa care m-a recomandat ca ce de pretentii am eu. Si nici macar n-ar fi asa absurde, ca nu vreau peridurala si deci nici perfuzii, dar asta ar insemna, poate, un travaliu mai lung. O sa-i spun ca n-am pretentia sa ma tina de manuta, ca oricum o sa am doula langa mine si poate asa...
Anca, 36+ cu Natalia
dara76 spune:
A, Dana, sa vedem ce zice, tin pumnii (ca nu am pile) :) dar am uitat sa zic ca dumneaei accepta travaliu in apa sau sub dus, n-avea nimic cu astea (acu' banuiesc ca tre' sa aiba si unde sa accepte asta), doar cu expulzia in apa nu e de acord.
30+ Miruna Sanziana