Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)
Raspunsuri - Pagina 5
Anda08 spune:
anasv - "Rulouri de pui cu spanac si cascaval"
www.desprecopii.com/Images/Upload/a12.jpg" border="0">
anasv - "Gustare tropicala"
www.desprecopii.com/Images/Upload/a21.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Coryl spune:
Noodle cu carne de pui si legume
2 buc. morcovi
200 gr piept de pui
100 gr ceapa alba
50 gr porumb
150 gr ciuperci (ori champinion ori urechi de lemn, sau amandoua)
1/4 buc. varza chinezeasca
2 lingura ulei masline
2 varf patrunjel verde
100 gr taietei noodle sau de orez
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie bucatele si se condimenteaza cu sare, piper, curry si boia de ardei dulce.
In wok se toarna o lingura de ulei de masline, dupa ce s-a incins se prajesc bucatelele de piept de pui pana se rumenesc iar apoi se scot si se pun intr-un bol.
La uleiul ramas se mai adauga o lingura de ulei de masline iar dupa ce s-a inclazit, se calesc urmatoarele: ceapa, morcovi si varza chinezeasca (taiate marunt), ciupercile taiate bucatele, mai spre final se adauga porumbul si bucatelele de pui. Se condimenteaza dupa gust cu putina sare, piper, curry, si boia de ardei iute pentru cei ce prefera mancarea picanta.
In timp ce se calesc legumele, intr-un vas se fierbe apa cu un varf de sare pentru noodles. Dupa ce apa a dat in clocot se pun pastele si se lasa acoperit 3 minute. Dupa ce s-au umflat taieteii, se scot si se amesteca la foc mic cu sosul de legume si pui cateva minute pentru a absorbii zeama acestuia. Se servesc cu putin patrunjel proaspat deasupra.
Coryl spune:
Salata de spanac cu iaurt
1 varf piper negru
6 lingura ulei de masline
1 kg spanac proaspat
250 gr iaurt gras
4 buc. catei de usturoi
1 varf sare, sau dupa gust
1 buc. lamaie (zeama de la o lamaie)
1 varf sofran
Mod de preparare:
Se taie spanacul nu prea marunt,usturoiul se taie cuburi mici.Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas mare,se caleste usturoiul si se adauga spanacul.Se fierbe incet la foc potrivit,amestecandu-se in continuu.Se sareaza,se pipereaza si se ia vasul de pe foc.Zeama de lamaie se amesteca cu iaurtul si cu restul de ulei.Amestecul se incorporeaza cu grija in spanac.Se presara pe deasupra putin praf de sofran care ii da un plus de savoare si aspect.
Bridgetj spune:
Tort de morcovi
8 12 portii
Ingrediente compozitie:
- 300 g faina alba;
- un plic praf de copt;
- o ligurita bicarbonat sodiu;
- 2 lingurite praf de scortisoara;
- un praf de nucsoara macinata;
- 140 g iaurt degresat;
- 80 g zahar brun;
- 100 g zahar tos;
- o esenta de vanilie;
- 300 g morcovi rasi (doua cani);
- ½ cana nuci macinate ( se pastreaza putin si pentru decor);
- ½ pachet unt sarat;
- 2 oua mari;
Ingrediente glazura:
- ½ pachet unt (la temperatura camerei);
- ½ pachet crema branza (la temperatura camerei);
- o esenta de vanilie;
- o cana zahar pudra.
Mod de preparare glazura:
Se amesteca intr-un bol untul, crema de branza si vanilia pana se obtine o pasta moale. Se adauga zaharul pudra si se amesteca puternic pana se omogenizeaza. Se lasa apoi la frigider cat facem compozitia.
Mod de preparare compozitie:
Intr-un bol cu peretii inalti se adauga faina, bicarbonatul stins, scortisoara si nucsoara si se amesteca fie manual, fie cu mixerul la viteza mica, apoi la viteza mare. Se ia apoi un alt vas si se adauga in acesta iaurtul, zaharul brun, cel tos si vanilia si se amesteca in acelasi mod pana cand se incorporeaza tot zaharul. Se adauga apoi ouale si se amesteca. La fel se incorporeaza si faina si se amesteca pana se obtine compozitia de aluat. Se adauga apoi si morcovii rasi, nucile macinate si untul. Se unge cu putin unt si tava in care va fi pusa compozitia obtinuta si se presara si putina faina. Aluatul se imparte in doua jumatati egale. Se intinde cu facaletul prima foaie si se pune cu grija in tava. La fel se procedeaza si cu a doua foaie, insa intr-o alta tava. Se pun ambele la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute, dupa care se scot si se lasa la racit in tava 5 10 minute. Se scot apoi din tava si se lasa din nou la racit pe doua platouri. Peste prima parte se adauga jumatate din glazura facuta si se intinde pe toata suprafata prajiturii. La fel se procedeaza si pentru cea de-a doua jumatate. Se orneaza cu glazura si marginile. Pentru decor putem folosi morcov ras, nuci sau chiar cirese confiate.
Bridgetj spune:
Tarta cu mere, smantana si nuci pecan
8 portii
Pentru umplutura
5 mere mari (ex. Golden, ionatane)
3/4 cana zahar
1/4 cana faina
1/8 lingurita de sare
1/2 lingurita scortisoara
1 cana smantana
1 ou
Pentru blat
125g unt
90g zahar (preferabil fin)
1 ou
250g faina
Pentru decor - aluat Streusel (sfaramicios sau crumble)
1/3 cana faina
1/3 cana zahar brun
1 lingurita scortisoara
1/4 cana unt nesarat
1/2 cana nuci pecan bine maruntite
Pentru obtinerea blatului de tarta, untul se bate cu zaharul pana ce e cremos (eventual, cu ajutorul unui mixer). Se adauga oul si se amesteca inca un pic . Se incorporeaza faina pana se formeaza aluatul (daca pare prea uscat, mai adaugati o lingura de apa). Apoi aluatul merge la frigider cca 30 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 170 grade. Se curata merele si se taie in 8 bucati fiecare, urmand ca mai apoi sa taiati fiecare bucata astfel obtinuta in alte bucatele mai mici. Se amesteca zaharul, faina, sarea si scortisoara si se adauga peste merele curate. Se amesteca apoi smantana cu ouale si se adauga peste compozitia de mere. Mixul astfel obtinut se toarna in forma de tarta, in care a fost pus in prealabil si aluatul pentru tarta.
Aluatul sfaramicios folosit la dιcor se obtine prin amestecarea ingredientelor pana cand acestea capata un aspect de sfaramicios. Acesta se pune deasupra umpluturii din tarta. Tarta se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute sau pana cand capata un aspect auriu. Se serveste fie calda si cu o cupa de inghetata sau rece, dupa preferinte.
Bridgetj spune:
Supa de iaurt cu castraveti
(3 portii)
Ingrediente:
- 1 castravete mare;
- o cana de iaurt;
- 2 lingurite de smantana;
- Ό pahar de lapte;
- 2 3 ardei iuti verzi;
- 3 -4 frunze de menta pentru dιcor;
- piper si sare dupa gust.
Mod de preparare:
Se taie castravetele si ardeii cubulete si se adauga toate ingredientele intr-un mixer/blender. Se amesteca toate la viteza mare timp de 3 - 4 minute pana se obtine o crema cu consistenta mai groasa. Se decoreaza cu frunzulite de menta si felii de castravete.
Anda08 spune:
Coryl - "Noodle cu carne de pui si legume"
www.desprecopii.com/Images/Upload/co1.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Anda08 spune:
Bridgetj - "Tort de morcovi"
www.desprecopii.com/Images/Upload/brto.jpg" border="0">
Bridgetj - "Tarta cu mere, smantana si nuci pecan"
www.desprecopii.com/Images/Upload/brta.jpg" border="0">
Bridgetj - "Supa de iaurt cu castraveti"
www.desprecopii.com/Images/Upload/brs.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
aurelia50 spune:
Budinga cu Gris; Ingrediente: o ceasca de gris, 1 l de lapte, 50 g de unt, 2 oua, 10 linguri de zahar, coaja rasa de la o lamaie.
Pentru inceput preparam grisul cu lapte astfel: Punem la fiert laptele cu 6 linguri de zahar si cu coaja de lamaie rasa. Dupa ce a dat in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand continuu pana se ingroasa. Se da la o parte, la racit.Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn, iar albusurile se bat spuma.Cand se mai raceste grisul, se adauga la el untul si se omogenizeaza. Apoi galbenusurile si ultima data albusurile batute spume. Omogenizam.
Intr-o craticioara mica se pun 4 linguri de zahar la topit si se imbraca craticioara in el.
Se lasa sa sa raceasca, dupa care se toarna budinca de gris si se da la cuptor pana capata o culoare maronie (pana se rumeneste).
A se servi, de preferinta, rece!
Anda08 spune:
aurelia50 - "Budinga cu gris"
www.desprecopii.com/Images/Upload/au.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates