Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

adra_bell - “Inghetata rapida”

www.desprecopii.com/Images/Upload/adrin.jpg" border="0">

adra_bell - “Bomboane”

www.desprecopii.com/Images/Upload/adrbo.jpg" border="0">

adra_bell - “Cartofi glazurati cu mustar”
www.desprecopii.com/Images/Upload/adrca.jpg" border="0">




Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_k spune:

Rulada cu crema de ciocolata
pentru blatul de rulada

5 oua, 10 linguri de zahar, 5 linguri mari cu faina, o lingurita cacao
albusurile le mixam bine, adaugam treptat zaharul.
in spuma densa ce am obtinut-o incorporam galbenusurile, apoi faina.
intr-un caston mic punem 4-5 linguri de compozitie si o amestecam cu cacaua.
luam din compozitia cu cacao cate o jumatate de lingurita si facem gramajoare in tava pregatita pentru cuptor, cu distanta de 3cm intre ele.
cu ajutorul unei scobitoare formam stelute....se pot face si cu posul.
bagam tava in cuptor pentru 5 minute pana vedem ca s-au cop usor la suprafata.
turnam usor compozitia de blat, nivelam cu atentie sa nu deranjam stelutele.
scoatem blatul din cuptor il rastunam pe un servet si il rulam.
il lasam sa se raceasca, apoi cu grija il desfacem si il umplem cu crema.

crema
400ml lapte, 2 oua, 4 linguri de faina, 10 linguri zahar
100g ciocolata, 100g unt , 200ml frisca, rom sau vanilie
dizolvam faina in putin lapte rece, adaugam zaharul si ouale, punem si restul de lapte fierbinte si fierbem crema la foc mic.
cand s-a ingrosat adaugam ciocolata bucatele, punem si vanilia sau romul.
crema o lasam la racit si apoi o mixam cu untul si o amestecam cu frisca mixata impreuna cu un intaritor de frisca.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/Rev1nxfouS2cYfDi9QOKt377PNu1ixReMFUdSq7Idbk?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/SiaP2KSfAYWcdBBjGHZzU377PNu1ixReMFUdSq7Idbk?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/SnegbfApToIrrc3cTanU4X77PNu1ixReMFUdSq7Idbk?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/7kOT2EZQrlrQxjFyQgN8Y377PNu1ixReMFUdSq7Idbk?feat=directlink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florelee spune:

minunate toate retetele, ca sa nu mai spun ca multe mi-au fost chiar de ajutor zilele acestea, cand chiar nu stiam ce sa-i mai gatesc fetitei mele. Multumim tuturor, mami si Amelia(1 an si 11 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Ultimele 2 zile!

diana_k - pentru fiecare reteta este acceptata o singura fotografie, iar ca fotografia sa fie acceptata trebuie sa o trimiti la adresa andraf@desprecopii.com



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana60 spune:

Buna fetelor, va propun azi o prajiturica pentru cei mici si o gustare de rontait.

Prajitura tabla de zah
Ingrediente: 6 oua, 10 linguri de zahar, 3 linguri ulei, 4 linguri apa, 6 linguri faina, 1 praf copt, 1 budinca de vanilie, 2 pachete de biscuiti piknic, unul simplu si unul cu cacao.
Pentru blat se amesteca cele 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar. Cand se omogenizeaza se adauga pe rand 3 linguri de ulei, 4 linguri de apa, praful de copt stins cu zeama de lamaie, 6 linguri de faina si albusurile batute spuma cu 4 linguri de zahar. Se coace la foc potrivit cca 20-25 min.
Se prepara budinca conform instructiunilor de pa ambalaj, se lasa sa se raceasca putin si se intinde peste blatul rece. Apoi se aseaza biscuitii inmuiati in sirop de zahar ars (eu ii dau prin ceai de fructe de padure indulcit cu miere) peste budinca alternativ, unul simplu si unul cu cacao, astfel ca la final rezulta o prajitura in forma tablei de zah.
In loc de clasica budinca din comert se poate face una rapida in casa, e mai sanatoasa pentru cei mici.

Covrigei cu mac
Ingrediente: 1 pachet de unt, 1 lingurita de sare, 2 linguri de ulei, drojdie at o nuca dizolvata intr-un pahar de lapte caldut, faina cat cuprinde, mac. Eu fac de obicei doar jumatate de portie, ies cam 10-12 buc.
Toate ingredientele se amesteca bine pana se obtine o coca care se desprinde de maini. Se iau bucatele si se ruleaza apoi de unesc in forma de cerc. Se poate face si forma clasica de covrig (cine are rabdare). Se aseaza in tava, se ung cu ou batut si se presara macul (se poate folosi si susan). Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.

Nepotica mea e incantata de aspectul prajiturii iar covrigeii ii plac foarte mult. Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

mariana60 - “Prajitura tabla de zah”

www.desprecopii.com/Images/Upload/mapraj.jpg" border="0">

mariana60 - “Covrigei cu mac”

www.desprecopii.com/Images/Upload/macov.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madlene_87 spune:

Poza pe mail

Pateu de avocado si broccoli - un aliment ce trebuie sa fie nilipsit din harna bebelusului - copilului

Avem nevoie de :
- 1 avocado bine copt,
- cateva bucatele de brocoli
- sucul de la 1/2 o lamaie
- putina ceapa ( de preferat verde)/ putin usturoi verde - nu neaparat

Mod de preparare:

Toate ingredientele se mixeaza în blender si se poate servi pe felii de paine, biscuiti sarati sau felii de ardei gras. Pofta Buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELICIA70 spune:

Va propun reteta proprie de “Friptura de pui cu ciolan”.
Ingrediente:
10 pulpe de pui
1 kg de ciolan fara os
doua rosii
o ceapa
un ardei rosu
un mar
cinci catei de usturoi
condimente: sare, piper, busuioc, oregano, maghiran, rozmarin
ulei de masline
vin alb

Mod de preparare:
Se unge tava cu putin ulei de masline. Se asaza in tava pulpele de pui si ciolanul taiat in cateva bucati. Printre bucatile de carne se pun: marul, rosiile taiate, ceapa taiata fideluta, ardeiul taiat, usturoiul. Se presara condimentele mentionate.
Se adauga putina apa si vin alb. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa la foc puternic 10 minute, dupa care inca o ora si jumatate la foc mic.
Se serveste alaturi de orice garnitura, cu sau fara muraturi.
Pofta buna!

Fotografia cu friptura aburinda o voi trimite prin e-mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

madlene_87 - “Pateu de avocado si broccoli”

www.desprecopii.com/Images/Upload/madpat.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

FELICIA70 - “Friptura de pui cu ciolan”

www.desprecopii.com/Images/Upload/felfr.jpg" border="0">




Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput