Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns minutza82 spune:

Va trimit o reteta draga noua din ardeal aveti nevoie de 1kg de faina,3oua , 1 cub de drajdie , 100 de grame de zahar , se framanta cu lapte cat cuprinde si ultima data 100 ml de ulei fierbinte si se framanta pana ce nu se mai leaga de maini se lasa la dospit o ora , se pregateste branza de vaci 0,700 g se amesteca cu un ou putin zahar si putin zahar vanilinat , dupa ce a dospit aluatul luam cate o lingurita si intindem cu sucitorul facem cate un patratel si adaugam branza , apoi impaturam si punem in tava , dupa ce tava este plina batem un ou si punem peste toate branzoicile cu o paleta sau o pensula sa arate bine le punem la cuptor vreo 20 de minute pana ce se coc , dupa ce se scot de la cuptor facem un sirop cu apa si zahar punem peste ele sa se inmoaie si le asezam intr-un bol peste care punem un prosop de bucatariesa le tina calde si de acolo le servim pe farfurie cu zahar pudra ;;Branzoaice!!''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

minutza82 - “BRANZOAICE”

www.desprecopii.com/Images/Upload/mbra.jpg" border="0">

minutza82 - “ciregale( gogosi)”

www.desprecopii.com/Images/Upload/mcir.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cassady spune:

Eu sunt adepta preparatelor la cuptor pentru ca sunt mult mai sanatoase si pastreaza o mare parte din calitatea alimentelor. O sa va prezint o Atfel de reteta.

Carne de porc cu legume la cuptor

1 kg muschi de porc
1 kg cartofi
3 morcovi
2 sfecle rosii
2 cepe
1 borcan 800 g rosii cubulete
250 ml vin
ulei
sare dupa gust
piper dupa gust

Muschiul de porc se taie cubulete si se pune deoparte. Cartofii si morcovul se curata si se taie cunulete apoi se pun la fiert. Separat se curata sfecla rosie si se pune la fiert in alt vas(pentru ca lasa zeama si pateaza si celelalte legume). Ceapa se curata si se tae rondele. Dupa ce s-au fiert legumele se face un pat de morcovi si ceapa si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Peste patul de legume se pun bucatelele de carne de porc si cele d sfecla rosie. Deasupra se aseaza rondelele de ceapa. Vinul se amesteca cu sarea si piperul si se toarna deasupra. Apa in care au fiert cartofii si morcovii se toarna deasupra cat sa acopere legumele si carnea.Se da la cuptor pana se rumeneste bine carnea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Buna ziua !

Super concurs, super tema,mi-a fost tare greu sa ma opresc la doar trei retete , sper sa va placa, sau macar sa se inspire si alte mamici .

Trimit acum si un mail cu pozele preparatelor.


1.Tarta cu oua si rosii

Ingrediente

4 oua
2 rosii mari
200 gr cas vaci
sare, piper

Mod de preparare

Batem ouale cu sarea si piperul . Adaugam casul dat pe razatoare sau sfaramitat cu furculita.
Dam rosiile pe razatoare , le adaugam peste oua si mestecam usor ca sa se omogenizeze. Ungem o tava cu unt si turnam compozitia.
Dam la cuptor , la foc potrivit pana se desprinde usor de marginile tavii.
Lasam sa se raceasca apoi portionam.
Simplu, gustos si mai ales sanatos. Fetita mea o mananca cu maare placere !


2.Rulada cu spanac si legume

Ingrediente

1 piept pui (cca 1/2 kg)
300 gr broccoli
300 gr morcov
100 gr spanac
1 ardei gras rosu
sare, piper


Mod de preparare

Dezosam pieptul de pui si il batem cu ciocanul de snitele.
Oparim spanacul in apa fierbinte, doar cat sa se inmoaie foarte putin si il scoatem apoi in apa cu gheata ca sa isi mentina culoarea . Intindem un strat de spanac pe pieptul de pui.
Apoi alternam ardeiul si morcovul (pe care l-am pus pentru 10 minute la steamer) .
Rulam in folie de aluminiu avand grija sa fie foarte bine strans la capete. Daca nu doriti sa vina carnea in contact direct cu folia de aluminiu o puteti rula mai intai in hartie de copt si apoi hartia de aluminiu.
Punem ruladele intr-un vas cu apa clocotita si punem la fiert la foc iute pentru 10 minute.
Lasam sa se racoreasca putin apoi indepartam folia de aluminiu .
Morcovul il taiem feliute iar broccoli il desfacem buchetele si le punem la steamer pentru 10 minute. Broccoli il punem deasupra fiindca se face mai repede.
Cu un cutit bine ascutit taiem rulada feliute si o servim alaturi de garnitura de morcov si broccoli. Decoram cu patrunjel verde.


Perisoare de pui in sos bechamel



Ingrediente

1/2 kg piept pui
1/2 l lapte
2 linguri orez
1 ou
50 gr unt
2 linguri amidon sau faina
1 ceapa
1 legatura patrunjel
2-3 foi dafin
foi dafin
cuisoare
sare
piper alb
nucsoara


Mod de preparare


Se toaca pieptul de pui si se amesteca cu orezul pus in prealabil la inmuiat cu putina apa, oul, 1/2 din legatura de patrunjel tocata marunt si sare si piper dupa gust.Se amesteca bine ingredientele pana se omogenizeaza compozitia.
Cu mana umeda in permanenta luam gramajoare din compozitie si modelam perisoarele.
Punem pe foc o oala cu apa in care adaugam un praf de sare .In momentul in care apa da in clocot adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba.
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam o ceapa , cateva frunze de dafin si cateva cuisoare. Laptele se aduce pana aproape de punctul de fierbere, fara a se fierbe insa, scoatem ceapa si cuisoarele si il lasam deoparte.
In alta craticioara topim untul , apoi adaugam faina si mestecam continuu pana se incorporeaza, cu grija sa nu se arda.
Dam deoparte si adaugam putin cate putin laptele, amestecand continuu cu un tel sau cu o lingura de lemn. dupa ce a devenit omogena compozitia, fara cocoloase , punem pe aragaz, la foc mic si fierbem pana capata consistenta unui sos.
Asezonam cu sare si piper alb si nucsoara, adaugam perisoarele si mai dam intr-un clocot.
Servim cu patrunjel verde tocat marunt.





O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete



[b][red]Violeta ,mamica binecuvantata de -Alexandra Valentina(2.09.2008) si bebe Stefan (22.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Am trimis si pozele pe mail

O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete



[b][red]Violeta ,mamica binecuvantata de -Alexandra Valentina(2.09.2008) si bebe Stefan (22.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki78 spune:

Va trimit o reteta foarte buna si usor de facut,numai buna pentru micuti.Contine zahar brun si mult morcov, dar cu toate acestea prajitura are un gust foarte bun,nu se simte morcovul.
Prajitura cu morcov
Ingrediente:

4oua,
170 gr zahar brun,
170 gr ulei,
160 gr morcov ras,
175 gr faina,
70 gr bucatele de ciocolata (amaruie de preferat)
coaja de la portocala si lamaie,
un praf de copt, un vf cutit sare, vanilie.



Intr-un vas punem zaharul brun si ouale amestecam, apoi uleiul si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam morcovii rasi,vanilia, coaja de portocala si lamaie si amestecam din nou pana ce incorporam morcovii, nu mai mult de 1 minut.Apoi adaugam 175 gr de faina si o lingurita de praf de copt.La final incorporam in compozitie si bucatele de ciocolata amaruie (fie portionati voi o ciocolata in bucatele mici fie cumparati bilute de cioco).
Am tapetat o tigaie dreptunghiulara de dim 18/24 cm (dc tigaia e mai mare riscam sa nu aiba cum sa creasca prajitura)cu hartie de copt, am turnat compozitia si pentru jumatate de ora se lasa in cuptorul preincalzit la 180°C .
Se raceste si se taie cubulete.
https://picasaweb.google.com/106379599550989611875/NicoleSSmartCookiesReteteSiFotografieCulinara?authkey=Gv1sRgCIbBvfjI5PLc5gE#5711225888524816850

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki78 spune:

Citisem mai demult despre carnea de curcan fara piele ca ar contine proteine bune,ca ar avea putine calorii si ar reduce colesterolul „rau”.Carnea slaba de curcan, fara piele, gatita la cuptor sau fiarta , are cea mai mica cantitate de grasimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne.
Asa ca pentru pitici o ciorba de curcan ar fi numai buna.
Ingrediente:
1 pulpa de curcan cu tot cu os superioara sau inferioara
2 morcovi
o ceapa mica
1 pastarnac
1/2 telina
o jumatate ardei gras
3 cartofi
1 cutie rosii in bulion
1 lingurita vegeta- optional
sare
1 lingura pasta de tomate
frunze de telina
patrunjel
1 litru bors proaspat
leustean

Mod de preparare:
Pulpa de curcan se pune la fiert in 3 litri de apa rece. Dupa o jumatate de ora de fiert, se scoate pulpa, se strecoara zeama si se transfera intr-o alta oala , de ciorba. Se curata toate legumele, se taie cubulete si se pun la fiert in zeama in care a fiert pulpa de curcan impreuna cu pasta de tomate, sare dupa gust,dar si o lingura de ulei. Se scoate carnea de pe os si se taie cuburi mai mari si se adauga in oala cu legume. Cand sunt fierte legumele se adauga vegeta si se mai dau 2-3 clocote dupa care se stinge focul. Borsul se fierbe separat si dupa ce a fost luata spuma se adauga peste ciorba.Se pot adauga si taietei de casa. La sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt si leusteanul.Se poate servi cu smantana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Tarta cu lamiie

Ingrediente
Pt.tarta avem nevoie de
faina 230-250g
zahar-100g
2 oua
unt-100g
un pachetel de bicarbonat( 7g),sare
Se amesteca toate ingredientele ,se lasa 1/2ore la frigider ,se intinde intr-o tava rotunda de diametru 28cm ,se inteapa cu furculita dupa care se pune crema rece sau calduta

Crema
250ml apa
o lamiie (razatura si zeama)
25g faina de cartofi
100g zahar
25g unt
Se dizolva zaharul in apa ,o cantitate mica de apa se foloseste pt.a dizolva faina de cartofi
Se da lamiia pe razatoare si apoi se stoarce sucul
Se pune pe foc apa si zaharul ,apoi se pune faina de cartofi dizolvata in putina apa ,zeama de lamiie ,la sfirsit se pune si razatura +untul.
Dupa ce sa racit se pune peste tarta si se baga la cuptor ventilat 170°

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

cassady - ”Carne de porc cu legume la cuptor”

www.desprecopii.com/Images/Upload/csalc.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

violeta29 - “Rulada de pui cu spanac”

www.desprecopii.com/Images/Upload/vrul.jpg" border="0">

violeta29 - “Tarta cu oua si rosii”

www.desprecopii.com/Images/Upload/vtar.jpg" border="0">

violeta29 - “Perisoare de pui in sos bechamel”

www.desprecopii.com/Images/Upload/vper.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput