Prajituri colorate natural

Prajituri colorate natural | Autor: glimmer

Link direct la acest mesaj

Asa cum arata si titlul, vreau sa gatesc prajituri colorate mai "neconventional", dar cu culori naturale, nu cu coloranti chimici. De exemplu pot obtine un aluat/crema roz/rosie daca adaug suc de sfecla rosie, pot obtine portocaliu cu suc de morcov, dar "visul" meu este sa realizez un soi de "prajitura-curcubeu" in cat mai multe culori, inclusiv, daca este posibil, verde, albastru etc.
Asa ca ... fac apel la experienta voastra ca sa o imbogatesc pe a mea .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Pentru vopsit ouale la Pasti, bunica foloseste patrunjel pentru verde. Nu stiu insa daca merge folosit la ceva dulce, ca are gust puternic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

iata cateva variante

http://retete-culinare-diverse.ro/coloranti-naturali-obtinuti-in-bucataria-proprie_14156.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

din afine iese mov frumos
portocaliu cu morcov fiert (ca sa nu se oxideze) si maruntit
pentru verde, poate merge spanac - la dulciuri n-am incercat. sigur merge kiwi facut pasta. sau avocado + lamaie ca antioxidant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

buna ideea.
eu folosesc doar capsuni si afine in frisca, ca sa-i schimbe cularea cand o folosesc la cupcakes.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Galben frumos iese cu sofran. Numai ca are un gust special, noua ne place.
Un rosu-roz frumos iese cu zmeura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/8419/PRAJITURI-TORTURI-FURSECURI-BISCUITI-/" target="_blank">biscuiti verzi
I-am facut, sunt deliciosi. Am mai facut si braduti umpluti cu acest aluat(am folosit doar aluatul verde).

Ce pot folosi ca sa obtin culoarea maro?
Nu am voie cacao. Stiu ca se poate cu pudra de roscove dar nu am incercat. Mi-a spus cineva ca a nimerit amara la gust. Asa este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Fetelor, va multumesc mult pentru raspunsuri.
Stau si ma intreb daca spanacul nu da un gust ciudat dulciurilor... Sunt tentata sa incerc. Ori asta, ori avocado. Banuiesc eu ca nu-si schimba culoarea la fierbere, n-am incercat.
Pentru albastru imi daduse si mie prin cap sa folosesc varza rosie. Consum destul de des si am vazut ca in apa da culoarea albastra, nu am incercat sa o fierb sa vad daca se pastreaza.

Darria, singura idee care imi vine acum pentru culoarea maro este Inka.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Nu am simtit nici un gust ciudat de la spanac. Nici nu se cunoaste ca este spanac in aluat. Fetita mea a spus ca sunt buni si-mi cere cand isi aminteste.

Multumesc pt. idee nu m-am gandit la Inka.
O sa caut info despre continut si sa vad daca are voie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

In mod sigur, Inka nu contine cacao. Pe scurt, ce am gasit eu, probabil ca si tu, informatii sunt multe:

Inka mimeaza gustul si aroma cafelei, insa este un amestec de orz, secara, cicoare si sfecla de zahar maruntite si prajite, nerecomandat diabeticilor deoarece contine destul de multe zaharuri precum zaharoza din sfecla de zahar, glucoza din cereale sau fructoza din cicoare.

Eu consum un produs numit cafeluta de cicoare si care nu are sfecla, doar orz, secara si cicoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Pentru culoarea verde in chec-uri, pandipan, biscuiti se foloseste fisticul macinat foarte fin. De exemplu in chec-uri o parte din faina daca nu chiar toata faina la biscuiti de ex, se inlocuieste cu faina de fistic ( fistic crud, adica neprajit si nesarat, curatat de coaja lemnoasa si apoi macinat in robot sau cu masina de tocat nuci).

Tot pentru culoarea verde, sirop de menta

Pentru culori albastru spre mov incearca cu mure sau cu afine ( imi amintesc ca de la afine miinile ramin patate de albastru ) .


Mergi la inceput