Piersicute de iulie-august 2012 (12)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Biribu, Doamne fereste, nu ma deranjeaza deloc discutia sau subiectul, ca altfel nu discutam pe marginea ei! Am vrut doar sa subliniez ca nu sotul "ma pune la treaba", cum poate gresit m-am exprimat, ci eu mi-am asumat relatia in felul meu, asa cum o face fiecare in felul ei propriu. Sper ca nu te-a iritat replica mea, si imi cer scuze pentru neintelegere. Mi-am zis si eu parerea, atat tot.
Friends, ok?

19 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Scrieti, nu gluma. Are omul ce citi cand intra dupa cateva ore.
Eu azi ma simt complet sleita de puteri. Am papat si am dormit pana de curand. Acum am pe foc supica de rosii de care povesteam si cum se termina cum ma culc din nou.
V-am citit destul de printre randuri, dar promit sa recuperez maine.
Chiar nu ma asteptam sa fie mai multe fetite decat baietei in odisee. Se pare ca mamicile de baietei sunt mai vorbarete si am ramas cu impresia ca predomina.
In ceea ce priveste discutia cu sotii si cu treburile casnice, cred ca Fleur are perfecta dreptate: fiecare stie ce are in casa si atata timp cat este fericita, nu conteaza ce parere au altii. Sunt convinsa ca sotii care nu ajuta la gatit sau treburi casnice compenseaza prin altele.
Eu recunosc ca nu am avut mult de lucru sa il conving pe al meu ca si el poate gati sau face alte treburi. Ce-i drept se si pricepe in bucatarie. Nici eu nu sunt adepta faptului ca daca suntem gravide nu mai facem nimic in casa, dar trebuie sa recunosc ca am avut atat de multe zile in care eram complet extenuata incat sotul a facut totul. Daca nu mi-ar fi adus de mancare, eu probabil as fi ramas nemancata caci nu mai aveam energie suficienta. Inainte sa raman insarcinata, daca mi-ar fi povestit cineva ca o sa fiu vesnic obosita si incapabila de curatenie (eu sunt relativ fixista cu asta), nu credeam.
Scuze daca ideile mele sunt cam dezlanate...de la somn.
Aha, inca ceva. Cand am fost la ultimul control, dr. gine mi-a recomandat niste pastilute naturiste, Gyniel se numesc. Contin ceva fermenti lactici sau asa ceva. Ea mi-a zis ca sunt pentru relgarea florei vaginale care e deseori modificata in sarcina. Totodata mi-a zis ca ajuta si la constipatie deoarece regleaza si flora intestinala. La mine au avut efect. Chiar inainte sa le iau eram destul de disperata. Alimentatia nu am schimbat-o, deci numai de la pastilute a putut fi schimbarea.
M-am intins o gramada....sper ca nu v-am zapacit.
Va doresc noapte buna tuturor.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Sotul meu ma ajuta, dar in limita timpului. El munceste f mult, cam 12-14 ore pe zi. In schimb in weekend, de cand sunt insarcinata, el face curatenie in apartament (camere si bai) - aproape la fel de bine cum fac eu. Bucataria o fac eu.
I-am propus ca pe perioada sarcinii sa luam o femeie care sa faca treaba ce o face el Sambata, iar el sa se odihneasca si nu vrea.
De gatit, gatesc eu. Doar ça el este f f mofturos la mancare (asa a fost crescut, sa manance doar anumite mancaruri) si daca se intampla sa nu ii convina meniul, ii fac un sandwich sau o omleta. Nu ma mai agit demult pt treaba asta. De obicei Sambata mancam in oras (cu mici exceptii) si Duminica "cere" sa ii fac pizza.
De calcat, calc eu, de spalat, de obicei eu le pun in masina si el le intinde. La cumparaturi mergem impreuna la fine de saptamana (eu urasc sa conduc, asa ca vrand-nevrand, vine cu mine ).
In casa stie sa repare orice si asta ma incanta f f mult.
Probabil ca atunci cand vor veni bebelusii va trebui sa luam o femeie care sa ne faca treburile domestice - nu vad o alta solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Fleur stai linistita, cum zisei, vorbim si noi ca fetele

Balanta al meu era asa , ca lui nu-i place sa vina altcineva sa faca curat, sa-i umble lui prin lenjerii ... dupa al doilea copil nu-l mai deranjeaza tantea de face curatenie

hai ca daca tot am vazut o mie de meniuri va zic ce am facut eu: baclava copiii nu maninca, al meu nu prea deci ma sacrific eu zilele astea cu o tava intreaga

Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3

Mergi la inceput

biribu, si eu ma gandesc ca atunci cand va vedea casa in dezordine si ca nu facem fata, va cere el sa luam femeie .
Al meu nu mananca prajituri, in schimb baga ciocolata la greu, asa ca eu prajituri nu prea fac. De fapt, ii place doar strudel cu mere si nuci, chec simplu si clatite, dar dupa alea nu ma omor eu, asa ca...mai bine nu.
Mie imi plac prajiturile dulci, cu creme, ciocolata, sa fie insiropate etc. Mi-ar pica bine o baclava la ora asta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Dragutele, discutam si noi ca fetele.Acum buni , rai sunt ai nostri si cu ei defilam asa cum sunt. Eu il prefer pe al meu sa nu-l vad prin preajma cand am treaba.Vrea si el femeie. Cand incep munca la biroul meu de luna viitoare o sa-mi gasesc pe cineva clar ca nu mai am cum sa le fac pe toate. Fetelor eu sunt stresata tare cu deschidere biroului,am numai cosmaruri noaptea, visez ca nu am clienti si ca o sa mor de foame, nu o sa se intample dar, asa visez.Biribu ce buna o fi baclavaua ta.Cand mananci sa te gandesti si la noi. Fetelor dar voi ce ati mancat azi?Adica ce cantitati. Voua vi se pare ca mancati mult? Eu, de ex. mi-am facut lista cu tot ce am mancat toata ziua. doua banane, 3-4 felii de mandarina, o jum.de sana la sticla medie, o felie de paine cu o felie de ceafa si cativa cartofi prajiti.Asta la serviciu. ACasa nu am mai mancat decat o ciorba. Cred ca o iau razna fetelor cu nebuniile mele.Fleur , ce faci ?ai terminat serviciul?Muraturica cum ti-a iesit supa?

Ada

Mergi la inceput

ada, ce putin mananci!
Eu am mancat asa:
- dimineata: o cana de iaurt in care am pus o felie de paine
- pe la 11: 2 felii de paine cu zacusca
- pe la 2: o bucatica de carnat cu ou prajit si o felie de paine (nu am avut chef de mancarea din frigi)
- pe la 6: branza telemea cu rosii
- acum vreo ora un mar si doua kiwi
- am mai mancat si un kitkat, cred ca pe la 4 jumate, dar nu mai stiu exact cand
Edit: mi-am amintit ca am mai mancat si un pahar de budinca de caramel (150 grame)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Ada, tot la scarbici sunt, aici e 2:30 dupa masa si mai am 2 ore jumate. Nu ma plang, e destul de ok jobul meu, munca 'telectuala in ritm relativ calm...si nu am decat vreo 3 sefi, deci cand ma solicita unul, zic ca lucrez pentru altul si tot asa...
Glumesc, mai...
In privinta mancarii, mananci chiar putin, as mai adauga in locul tau ceva lactate lapte, branza, ce preferi. Daca ma crezi, nutritionista mi-a zis in primele sapt. sa beau 1 litru de lapte pe zi, nu pot deloc sa ajung la cantitatea asta, desi imi place laptele.
Biribu, as zice sari cu reteta, dar cand imi amintesc ca nu am voie.... De dimineata am mancat o felie de paine integrala cu o firimitura de unt si fix o lingurita de miere si mi-a luat-o glicemia razna. Imi inchipui ca daca mananc o baclava sare din scala!
Noapte buna somnoroase piersicute, iar celor care mai arunca un ochi pe aici, mai vorbim.

19 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

vad ca vorbiti de soti, fetelor, sa va zic si eu de al meu, care nu ma lasa niciodata (de cand ne-am cunoscut) sa fac orice singura; daca ma vede ca ma duc sa pun la spalat, vine si el, daca se termina rufele, se duce el, daca ma duc sa gatesc, apare si el sa faca "munca necalificata" , adica sa curete legumele, sa spele oalele, si face si de mancare - e foarte creativ, doar ca nu prea se pricepe, dar e foarte simpatic. stie doar ca am momentele mele - de exemplu cand fac cate o prajitura "sa ma spal la creier" - si atunci sta deoparte. dar il iubesc foarte tare si suntem foarte fericiti, ceea ce e cel mai important pt curatenie avem o femeie si cred ca e foarte bine pentru "zenul" cuplului

adarev, e foarte buna ideea cu notarea (nu in fiecare zi, dar macar cateodata) a ce mancam. tu mananci destul de putin. mie mi se pare ca am inceput sa mananc foarte mult si am o senzatie de foame combinata cu greata (care nu mai trece o data!!!) de imi vine sa mananc continuu. azi am mancat asa: un pahar cu lapte, un suc mare de fructe, o magura, somon la gratar cu orez, un tiramisu, un croissant cu ciocolata, o feliuta de macaroane cu branza si un mar. wowww, fetelor, cate dulciuri am mancat . ia sa ma duc eu sa ma cantaresc :(

va pup, dragelor, sa dormiti bine si sa visati frumos

13+ Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Balanta, Ada gata, trimit cu prastia iste baclava de buna e buna rau Fleur la tine nu trimit ca nu ai voie

Ada mie mi se pare ca maninci f putin comparativ cu cit bag eu... da nu te necaji ca mai rau e ca mine, ca ma si rotunjesc pe zi ce trece ce-am mincat azi: sandwich cu cascaval dimineata, doua portocale, prinz peste cu orez, portie destul de mica, struguri, juma de ciocolata cu alune, si seara cred ca urmeaza o supa si niste snitele. si mai intra pe linga baclava, deci....

Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3

Mergi la inceput