Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (28)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Buna dimineata, burticutelor!

Virgi, tare socanta povestea cu nasterea acasa. Mi se pare si mie interesanta ideea de a trai travaliul acasa. Dar nasterea nu as face-o niciodata. Mi-am comandat la inceputul sarcinii o carte de pe Amazon relativ la sarcina, nastere si primii ani de viata copilului, iar unul din lucrurile care m-au surprins au fost sfaturile de a amana plecarea la spital cat de mult se poate. Spunea ca cel putin primul travaliu e de lunga durata (in medie 12 ore) si ca cel mai important e sa fii in mediul tau, sa te plimbi prin camera, sa te relaxezi, sa stai in pozitiile in care te simti bine, cu oamenii dragi si apropiati tie. Travaliul l-as duce cat de mult acasa, insa la cat de stresata ma stiu, nu cred ca as avea stare si mereu as simti ca ceva nu e ok si as grabi mult plecarea la spital.

Relativ la abuzurile (pentru ca astea sunt) care se intampla in spital - copilul iti este hranit cu ce nu iti doresti, este vaccinat cu toate ca exprimi in mod clar ca nu doresti asta, iti este luat de langa tine si multe altele - nu am cuvinte. Cei de la neonatologie ar trebui sa fie intai oameni si apoi cadre medicale. Dar vad ca oricand ai curajul sa iesi din tipare cu orice, ei au grija sa te "pedepseasca" pentru asta prin multe metode care mai de care mai inventive... Revoltator si trist, enorm de trist.

Iar suma este...hotie! Cum se poate asa ceva?! Am mai scris acum cateva capitole, ca planul era sa nasc la Tg. Mures la cea mai buna clinica privata. Unde costa TOTUL, inclusiv spitalizarea mea cu bebe 3 zile in rezerva 2500 natural si 3000 cezariana. (Pe langa astia mai acoperea CAS 2600). Dar e o diferenta enorma intre cele doua preturi si interventii. Si este aceeasi tara, in definitiv! 300 de km distanta. Cum e posibila o asemenea bataie de joc si jecmaneala?!

Anitta, facea si bunica mea de pe langa Suceava (ca eu sunt jumate moldoveanca ) un cozonac... de asa ceva nu am vazut niciodata. Doua-trei saptamani dupa Paste si Craciun era inca proaspat, ca facut ieri. Nu stiu ce punea in el...De fapt, banuiesc. Multa multa dragoste. Si ne mai facea pasca cu smantana si ciocolata de Paste...un deliciu.
Oare sa fii alergica la proteina, daca poti manca restul lactatelor? Nu e cam ciudat? Am un coleg care e jumatate irlandez si jumatate englez, insa nascut si crescut primii ani in Thailanda. Unde nu se consuma lapte, din cate stiu. Din cauza asta a dezvoltat o intolerata teribila la lapte. E atat de alergic, inca daca ii ajunge lapte pe piele se inroste de parca ar fi fost ars. Are mereu la el o seringa cu ceva medicament pentru ca daca mananca ceva "gresit" intra in soc anafilactic si moare in cateva minute...

Imi pare rau de insomniile voastre, si eu am avut problema asta saptamana trecuta. La mine cred ca din cauza faptului ca nu faceam nimic si nu ma oboseam ca sa am pentru ce sa ma odihnesc noaptea. Acum...m-am "reglat". Se pare ca si cu lenea te inveti .

La eco nu am fost inca, asa ca noutati nu am...

Diana 27+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Buna!
Ma alatur si eu celor cu insomnii,am o durere de cap de ieri dimineata am mai luat cate un paracetamol dar as vrea sa fac abuz,sa vedem cat mai rezist
ANITTA vreau si eu o felie de cozonacsi o cana de lapte batut !
Eu as mai manca niste salta boef ,sa vedem ce zice sotul ,daca se incumeta sa imi faca
VIRGINIA si eu acelasi meniu am avut de dimineata!
DEEA ,Alex al meu seama foarte mult cu mine si cu mama mea,acum sa vedem Mateo ,de la morfologica am vazut ca are tot nasul meu
In rest nimic nou ,stau intinsa toata ziua pe canapea si astept ziua de maine cand am control!Am dureri mari de coloana ,o fi ptr.ca stau intinsa toata ziua?
Va pupam!

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Burticute dragi, va invit la o portie de kiwiiii, de cand sunt insarcinata este fructul meu preferat, as manca zi si noapte:))

Ieri, am fost alaturi de voi, v am citit insa hormonii de sarcina si au facut de cap si nu avem nici un chef sa intru in discutii. Nu mi s a mai intamlat asta demult tare, sa nu vreau eu sa vb:)))) Sper sa nu va suparati

Bun , ma alatur si eu burticutelor cu insomnii. Eu nu mai pot sa dorm pe nici o parte, printrul meu cand mai asez pe stanga incepe sa dea din maini si din picioare instant, chiar cred daca doarme sau ceva, aceleasi lucru si pt partea dreapta, pe spate camd stau, sta si el cumintel, insa imi e teama ca nu se alimenteaza cum trebuie.

In fine, in ultimul timp a devenit si foarte lenes, mai da cate una, se mai intorce insa nu ma mai bumbaceste ca inante, si cand pun mana se linisteste dragul de el, asa ca cateodata nici nu pun manail las sa se joace mai mult de cateva minute:)) pai sa faca miscare nu?

Ma bucur ca ati avut rezultate bune la eco morfo si ca incet incet scapati cu toate de stresul asta.

Ioana, mamica lui Cristian 27 saptamani +

Life is the best thing that can happen to us, the best gift we are offered...so full of surprises! We should cherish every single second! :)

Mergi la inceput

Diana, iti fac o gramada de ecografii , mai sta Mirciulica dragul de el? Printul meu la penultima eco a dat intruna din picioare, nu cred ca i placea pt ca atunci cand lua ecograful se linistea, cum il punea iar cum incepea. La ultima eco a fost cuminte insa cred ca dormea si nici nu a placut o pe ecografa:)))

Va pup si de abia asteptam vestile bune:D

Life is the best thing that can happen to us, the best gift we are offered...so full of surprises! We should cherish every single second! :)

Mergi la inceput

Legat de nasterea acsa, eu nu as avea curajul de asa ceva. Nu judec , si ma bucur ca exista femei curajoase, insa eu nu sunt. Su t mult prea panicoasa, si sunt convinsa ca in moemntul cand mi se va rupe apa in max oora o sa fiu la spital:))))

Mergi la inceput

Ella si eu am avut niste dureri de cap cumplite cateva zile, insa la mine se pare ca ea la de prea mult tt in casa, asa ca ieri am iesit in fata blocului ca o baba si am admirat oamenii pe starada vreme de 0 ora si ceva. Direrile au disparut instant de la aerul rece si curat.

Tu poti macar sa lasi geamul mai mult timp deschis ca sa stai si in pat:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabi spune:

Buna fetelor,
Nu stiu daca v-ati mai confruntat cu astfel de stari, dar eu de doua zile nu ma simt bine deloc. Acum doua nopti m-am trezit din somn cu dureri de burtica si aveam burtica tare si incordata. De atunci sunt ametita si lipsita de putere toata ziua. Bine ca bebita mea se misca intruna, ca altfel m-as fi temut ca a patit ceva. Nici azi-noapte nu am dormit bine. Am niste calduri si niste stari de lesin, iar bombonica mea da din picioruse tare cand vreau sa dorm pe-o parte si ca sa nu o deranjez stau numai pe spate.
Am vb cu drita mea si mi-a zis sa iau 3 No Spa si un Utrogestan in fiecare zi pana luni si sa tinem legatura. Sunt asa de speriata...

Alina cu bebelusa 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Dragele mele, iar mi s-a pus un pitic, sa vedem cand scap de el. M-ati zgandarit rau cu nasterea acasa si sincer imi place atat de mult ce citesc despre experienta nasterii acasa. Exceptand desigur sicanele celor de la spital si de la evidenta populatiei(ca banuiesc ca au avut dificultati sa declare copilul). Eu dinainte sa raman insarcinata aveam idei de-astea "absurde" ca as vrea sa urmez cursul natural si ca la un nivel inconstient corpul meu si al bebelusului stiu ce trebuie facut. Si eu am demult "aberatii" de-astea in cap ca as vrea sa nu mi se puna perfuzii sau sa mi se administreze medicamente contra durerii daca nu vreau asta si nu e necesar, sa nu fiu fortata sa fac nimic din ce simt ca ar fi nenatural, sa nu se urce nici o asistenta grasa pe burta mea ca sa nasc mai repede cand de fapt s-ar rezolva mai usor cu schimbarea pozitiei. Mi se pare atat de demn si natural sa poti sa decizi si sa ai confortul psihic si emotional. Cred ca nasterea e un moment in care poti fi si foarte vulnerabila emotional. Eu numai cand ma gandesc ca o sa-mi bage fara voia mea(si fara motiv real) diverse medicamente in mine si ca o sa ma forteze sa stau intr-o pozitie care sigur n-o sa mi se para comoda sau de ajutor sa imping eficient mi se face parul maciuca. Sincer mi-as dori sa fiu in siguranta, si medical dar si emotional. Nu m-as pune in pericol, consider ca sunt suficient informata si ca daca se urmareste sarcina foarte corect atunci nu se poate gresi prea mult in aprecierea starii mamei si bebelusului.
N-am nimic impotriva sa nasc la spital sau sa fiu asistata, insa am ceva complet impotriva practicilor facute cu forta, nu neaparat justificate si cred ca uneori chiar practicile astea menite sa aduca confort pot incurca mai mult procesul. Eu nu prea iau medicamente, nu luam nici inainte de sarcina. La menstruatie luam rar cand consideram ca nu fac fata situatiei, dar asa cum atunci consideram ca e la latitudinea mea ce vreau si ce pot sa suport si de ce, consider ca mai ales la nastere trebuie tinut cont de ce simte mama si ce isi doreste. Ca poate eu nu vreau epidurala pentru ca simt ca suport durerile si ca ele ma ajuta sa-mi coordonez reprizele de impins cu contractiile. De ce sa mi se refuze dreptul de a naste fara? Daca eu simt ca durerile sunt suportabile sau ca sunt dispusa sa indur oricat pentru asta, cine e mai indreptatit ca mine sa hotarasca ce dureri pot suporta sau nu? Subliniez in continuare, atata timp cat starea copilului nu se inrautateste sau starea de sanatate a mea. Dar eu sunt convinsa ca daca nu s-ar interveni atat si s-ar ajuta gravida sa fie mai relaxata lucrurile ar merge mult mai usor. Daca eu simt ca mai usor fac expulzie pe vine sau cu fundu in sus sau mai stiu eu, de ce sa ma chinui sa stau intinsa pe spate si sa scad eficienta impingerii? Plus ca mi se pare un factor de stres sa fii fortata sa faci altfel decat simti,lucru care iar interfera cu nasterea. Oricum n-o sa impinga nimeni pentru noi, asta e clar numai ca ar trebui sa inteleaga si cei care se pun contra nevoilor si dorintelor noastre asta. Ca mie tare mi-e frica sa nu ma simt asa de traumatizata incat sa ma blochez si sa nu mai fac ce trebuie.

Andreea, 21+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Alina scumpa pai stiu ca tocmai dormitul pe spate da stari de lesin , am sa caut articolul chiar acum. Nu iti mai face probleme ca se misca atunci cand stai intr-o parte, normal ca se misca, bravo, nu inseamna ca se misca ptr ca o deranjeaza ceva. Revin cand gasesc. Stiu ca e chiar recomandat sa dormi pe partea stanga ca asa s-ar oxigena bb bine. Pup.

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

http://www.c o p i l u l.ro/sarcina/despre-sarcina/Dormitul-pe-spate-in-sarcina-periculos-sau-nu-a8338.html

Edit nu se vedea linul te rog sterge spatiile de la copilul.

Alina sper sa se vada linkul, deci vezi ca scrie acolo ca dormitul numai pe spate iti poate da stari de ameteala si lesin, in plus pozitia asta nu e deloc ok ptr ca blocheaza vena care alimenteaza fatul cu sange/oxigen, incearca sa schimbi un pic pozitia in timpul somnului, probabil de aia si burtica intarita. Pup.

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput