Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (28)
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Diana, sunt cu gandul si inima la voi, draga mea! Abia astept vestile bune!
Virgi, eu am citit de dimineata povestea, circula peste tot cu mare viteza. Oare cat mai sta treaza bubulina mea? De vreo doua ore imi misca burta ceva de speriat.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 22+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/virgiL/virgiL.jpg)
virgiL spune:
Si pe mine m-a socat faza cu vrajitul parintilor de catre neonatolog cu scaderea glicemiei,numa ca sa ti-l indoape cu lapte praf...E bine de stiut...
Virginia 26+ cu ,mami de Ioana
virgiL spune:
ANITTA si eu la cat sunt de rupta de oboseala,tot din cauza asta sunt treaza...fotbalistul e la antrenament...si nu se joaca!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ClaraJ/ClaraJ.jpg)
ClaraJ spune:
VIRGI - mi-a placut mult de tot link-ul pe care l-ai postat, mai degraba, povestea pe care acesta o contine. Desi eu sustin cu infocare libera alegere, liberul arbitru si firescul lucrurilor, trebuie sa admit ca parintii respectivi au dat dovada de curaj si inconstienta, in acelasi timp. Si spun asta pentru ca daca ei s-ar fi aflat in Olanda sau in orice alta tara unde se practica nasterea acasa si unde nu este privita cu dispret, lucrurile ar fi stat cu totul altfel, insa la noi (si rog persoanele care se simt ofensate de comparatia Romania si alte tari sa nu mai citeasca mai departe) mentalitatea si sistemul sanitar nu sunt pregatite pentru astfel de situatii.
Si aici unde locuiesc eu se practica nasterea acasa INSA exista un sistem de moase foarte bine pus la punct, moasa care te monitorizeaza in timpul sarcinii, te inregistreaza la un doctor si acesta iti cunoaste situatia astfel ca daca apare o urgenta, nu esti a nimanui si ti se acorda imediat ingrijirile medicale de care ai nevoie.
Sora sotului meu a nascut ambii copii ( unul are acum 17 ani iar celalalt 22) acasa si daca la prima sarcina totul a decurs normal, la a doua a ajuns la spital ca nu se desprinsese placenta, deci de asta zic ca trebuie sa fie totul in stand-by, in monitorizare continua, ca nu stii niciodata ce se intimpla.
Noi, personal, ca familie, am ales sa nastem la spital pentru ca, conditiile sunt excelente, personalul medical absolut de top iar nasterea nu a fost un episod traumatizant: sotul a stat linga mine de la inceput pina cind ne-am externat, copilul nu mai spun, l-am tinut in brate de cum a iesit din mine, am alaptat imediat si nu mi s-a bagat pe git nimic de genul lapte praf sau alte chestii.
Eu cred, totusi , ca nasterea trebuie sa fie o alegere personala ( de cuplu) iar daca acel cuplu sau mama doreste sa-si aduca pruncul pe lume la ea acasa, ar trebui sa existe un suport sanitar si o minta destupata care sa sustina aceste decizii si nicidecum sa fie priviti ca niste paria ai societatii.
Va pup si numai bine,
Clara - mama lui Bryce si Kaeden - 27+
![](images/user_woman.png)
aever spune:
Fetelor, nu e corect! Cand stau si eu acasa scrieti numai 3 pagini si cand nu intru o zi scrieti 10!
Raspund si eu la ce-mi aduc aminte.
Deea, imi pare rau ca n-am intrat la timp sa-ti dau informatii despre eco la Iosup, dar vad ca a fost bine si la tine si ma bucur.
Addya mare surpriza ati mai avut la eco! Si cum ati primit vestea? Tati ce zice?
Mirina la morfologia fetala am dat 430 lei, aia cu 150 lei era despre kilu de cirese.
Am intrat ieri un pic la fetele care au termen in martie-aprilie sa vad care-i atmosfera. Una a nascut deja la inceputul lui februarie si mai au o cezariana programata. Le-am urat nastere usoara si ele au exclamat asa cam nostalgice..."ehe, trimestrul 2, ce vremuri!". Mesajul catre voi toate a fost sa va bucurati cat mai mult de linistea si somnul bun(fara insomnii ziceau ele) din trim 2. Acum eu nu stiu cum e cu insomnia, azi vad ca am, poate am fost un pic preocupata de ce mai am de facut zilele urmatoare. Dar am nopti cand dorm mult si bine. Asa, deci ascultati la burticile mai mari si lasati stresurile cu sarcini jos, coluri nu stiu cum si anemii. Vedeti bine ca pe toate ne dor burticile(da, si pe mine ma doare jos chiar daca am colul ok si sarcina nu-i jos) si eu cred ca ar trebui sa fie normal asa daca toate sau aproape toate avem simptomele astea. Asa ca relaxarea si lasati stresul pentru mai incolo. Peste vreo luna-doua aveti voie sa va agitati, acum suntem in vacanta.
Va pup de nu va vedeti!
Andreea, 21+ cu BebeLUnu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
Hm, fara insomnii pe naiba, ia uitati-ma ce fac eu la ora asta. Si bb meu are chef de miscare dupa ce mai toata ziua a stat cumintel.
Virgi intr-adevar interesant linkul. Eu nu as naste acasa, nu as avea curaj, vreau sa stiu ca suntem in siguranta si eu si copilul, ori la noi inca se intampla porcarii chiar si la spital, ce sa mai zicem acasa... Iar despre treaba cu laptele praf ce pot sa spun, aiurea, si eu am patit-o la Eva sa ma trezesc ca i-au dat lapte praf fara sa imi spuna macar, ce sa mai vorbim despre cerut acordul si nu mi-a convenit deloc. Dar asta nu a fost o piedica in a o hrani pe bebeluna scumpa exclusiv la san si aproape la cerere (ptr ca ma straduiam totusi sa fac un program). Din nefericire la o luna-o luna jumate nu mai stiu, pur si simplu nu am mai avut lapte. Pur si simplu. Deloc, niciun pic, in conditiile in care cu o zi inainte imi curgea sanul liber cand sugea Eva de la celalalt. Asa ca grasa a papat lapte praf de atunci si nu am avut probleme de niciun fel cu ea, slava Domnului! A facut la un an un rosu in gat apoi la doi ani jumate vreo doua otite cu pneumococ luat de la gradi, apoi mici episoade de raceli sau muci, dar nimic grav si nici ingrijoratoare ca si frecventa, asa ca asta cu copiii bolnaviciosi din cauza laptelui praf nu ma convinge.
Pe bebedoi evident ca voi incerca sa il alaptez la san cat de mult voi putea, sper sa am mai mult laptic de data asta.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
![](images/user_woman.png)
josefine spune:
citeam acum ceva vreme un articol cu nasterea acasa. comentarii de la femei din sua. motivul pe care l-au invocat unele dintre sustinatoarele nasterii acasa a fost faptul ca nasterea acasa e ieftina. mi se pare f. trist daca asta ar fi motivul.
virgiL spune:
Oricat de fan as fi al cafelei,in dimimeatza asta am pofta de CEAI...asa ca va poftesc la un ceiutz de tei cu fff putina menta.Si paine prajita cu unt si dulceata de capsuni.M-a intrebat sotzul de cand mananc mancare de spital sau de camin,...
O zi minunata va doresc tuturor!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Eu admir familiile care au curaj sa nasca acasa (ma refer in special la cele din Romania). Iti trebuie mult curaj pentru asta. Irina, tipa care a asistat-o la nastere e moasa, specializata in asta, consiliera in alaptare, e profesionista. Greseala lor cred ca a fost ca nu s-au asigurat ca in caz ca intervin complicatii se pot baza pe experienta unui anumit medic (cu care s-ar fi discutat in prealabil). Iar ca spital, sa ceri 8400 de lei, ca si cum ar fi nascut acolo, mi se pare bataie de joc si eu n-as accepta sa mi se ia banii.
Josefine, trist motivul pentru care unele femei aleg sa nasca acasa... Dar nasterea intr-un spital de stat nu e totusi gratuita acolo?
Eu am dormit bine, insa e pentru prima data cand bebelina m-a trezit in toiul noptii cu chef de joaca prin burta, probabil si pana acum s-a mai foit noaptea, insa nu chiar asa incat sa ma trezesc. Dar imi e drag.
Aever, de cand macanesc eu pe-aici cu relaxul, Onutza cu ZEN-ul, Virgi cu calmarea. Oare ce mai face Elly? Deja e joi.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 22+