Fetita mea nu mai accepta nimic de mancare
Raspunsuri - Pagina 2
x_ggg spune:
Nu ma pot abtine!
Dragi mamici, aveti la dispozitie o gramada de surse de informare(inclusiv dr google, ca e clar ca aveti acces la Internet de vreme ce intrati pe acest forum).
1. Nu zaharului! Pana la 1 an deloc deloc, si dupa aceea cat mai putin posibil. Sa nu uitam ca si fructele au zaharul lor!
2. Nu sarii si altor condimente care "dau gust"! Presupun ca va referiti la delikat si altele asemenea, care au peste 50% sare si restul e atat discutatul monoglutamat de sodiu!
3. Nu paine, covrigi, pufuleti! Au sare, drojdie, o multime de E-uri! Daca tot vreti sa le dati ceva de rontait, incercati ceva de genul asta .Nu, nu e blogul meu, e al unei mamici dragi de aici de pe DC, care se informeaza pe sine si pe cei interesati despre alimentatie sanatoasa pentru puii nostri.
Poate fi eruptie dentara, caz in care feliute de fructe, legume fierte, ar trebui sa ii mai aline durerea.
Va sfatuiesc sa faceti alegerile cele mai bune pentru copiii vostri, sa lasati gura lumii si "cum si-au crescut mamele/soacrele copiii". Traim intr-o era a informatiei. Informati-va!
Brocolina spune:
Cred ca la mine te referi, asa ca iti spun ca eu m-am informat foarte bine!!! Si nu sunt de acord cu tine! Dar bineinteles, fiecare mama e libera sa faca cum vrea pentru copilul ei, nu?
De ce deloc zahar? Ce rau poate face? Stii ca produsele asa zise "pentru bebe" sunt pline de zahar (de exemplu biscuitii, cerealele si altele)? Chiar si la cresa, unde meniul copiilor aici este stabilit lunar de medici nutritionisti, li se da din cand in cand tort, sau paine cu gem sau iaurt cu fructe!
De ce nu paine? Are un pic de sare, da, dar crezi ca sarea aia poate face rau copilului? De ce? Painea (cel putin cea care o cumpar eu) nu are E-uri! Am "prostul" obicei sa citesc ingredientele la orice!
Eu nu am pus niciodata delikat in mancarea fetitei mele, nici in a noastra nu prea pun, iar daca pun cumpar din cel fara glutamat! "Mancare cu gust" inseamna o mancare care si tie iti place, nu ceva fara gust si fara consistenta!
Dar, repet, fiecare mamica stie cel mai bine pentru copilul ei!
Alyss_maya cred ca avea nevoie de ceva sfaturi care sa poata schimba ceva, daca ceea ce functiona pana acum nu mai functioneaza!
x_ggg spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Brocolina Cred ca la mine te referi, asa ca iti spun ca eu m-am informat foarte bine!!! Si nu sunt de acord cu tine! Dar bineinteles, fiecare mama e libera sa faca cum vrea pentru copilul ei, nu? De ce deloc zahar? Ce rau poate face? Stii ca produsele asa zise "pentru bebe" sunt pline de zahar (de exemplu biscuitii, cerealele si altele)? Chiar si la cresa, unde meniul copiilor aici este stabilit lunar de medici nutritionisti, li se da din cand in cand tort, sau paine cu gem sau iaurt cu fructe! De ce nu paine? Are un pic de sare, da, dar crezi ca sarea aia poate face rau copilului? De ce? Painea (cel putin cea care o cumpar eu) nu are E-uri! Am "prostul" obicei sa citesc ingredientele la orice! Eu nu am pus niciodata delikat in mancarea fetitei mele, nici in a noastra nu prea pun, iar daca pun cumpar din cel fara glutamat! "Mancare cu gust" inseamna o mancare care si tie iti place, nu ceva fara gust si fara consistenta! Dar, repet, fiecare mamica stie cel mai bine pentru copilul ei! Alyss_maya cred ca avea nevoie de ceva sfaturi care sa poata schimba ceva, daca ceea ce functiona pana acum nu mai functioneaza! Mamica Rebeccai (15.11.2010), mica noastra minune! |
Uite de www.reclama ilegala - avertizare.ro/articole/bebelusi/de-ce-nu-trebuie-sa-adaugi-sare-in-mancarea-copilului/8288/" target="_blank"> asta !
Si asta doar la o prima cautare...daca ar fi sa aprofundez, probabil ti-as face o lista intreaga de surse documentate despre fiecare in parte: sare, zahar, gluten introdus prea repede.
Cel mai bun sfat primit de initiatoare subiectului este sa nu se streseze, eventual sa faca niste analize/un control la medic. La 8 luni, cam cat ar trebui sa manance?
Alizee spune:
Aliss_maya, de ce sta copilul de 8 luni cate o jumatate de ora e olita ? Ce crezi ca obtii stresand un bebelus cu pusul pe olita. Daca vrei sa inceapa sa-si faca necesitatile la olita, asteapta sa vina vara. Pt inceput, ii vei scoate pampersul doar la plimbare, apoi in casa, apoi la ora de somn.
Este posibil ca tu sa fii f stresata de ora de culcare, de plange copilasul ?
Copiii sunt oglinda parintilor, oricat de mici ar fi.
Copiii mici isi schimba periodic gusturile, este firesc. Chiar si noi, adultii, nu mancam aceleasi mancaruri continuu.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
laurenta spune:
oooffff nu te stresaaaaaaa.......si rabdareeeeeee......
noua cand au iesit dinti am cam incheiato cu capitolul mancare...cazusem in depresie eu. cereale fff multe in biberon fc ca o pasta si ii dadeam cu biberonu puneam pana si omogenizatul de carne in biberon......deci groaznic.....somnu la fel cam agitat. toate pe la 8 luni! dar diferenta e ca copilasu tau mananca normal si ff bine as zice eu .... deci eu nu vad o problema deloc....atat ca paine nu sunt de acord cu sare ,zahar de astea deloc .am mers si am fc analize cap coada nimic rau,absolut nimic,iar fieru ala de ce ti la dat dr ????????????????fara analize fc ???????????
aliss_maya spune:
1. Delikat nu folosesc NICIODATA nici nu am in casa nici pt mancarea noastra. Folosesc sare, piper si alte condimente. Fetitei nu ii pun condimente in mancarea ei...nici macar sare! Zahar i-am pus abia azi o lingurita mica in grisul cu lapte. Dar nu obisnuiesc sa ii dau nici zahar.
2. Legat de zaharul din fructe.....hai sa nu exageram!! Fructele TREBUIE sa le manance, cu tot zaharul lor...si eu consider o problema ca fiica mea refuza fructele!
3. Fetita mea nu e deloc stresata de olita. Ea avea scaun in fiecare dimineata aprox la aceiasi ora. Asa ca am profitat de asta, si am pus-o pe olita la ora respectiva, si este cand face, este cand nu face. STIU ca nu are controlul sfincterului, nici NU CER asta de la ea. Pur si simplu eu incerc sa nimeresc cand ii vine ei natural. Nu e deloc stresata pentru ca ne jucam cu jucariile, si ne distram tare bine. NU O FORTEZ sa stea nici macar o secunda!
4. In fiecare zi incerc sa ii dau altceva de mancare...nici macar carnea nu i-o dau 2 zile consecutiv, odata ii dau ou, odata ficatel, odata piept etc.
5. E foarte posibil ca simte ca sunt stresata si de aia sa faca crize la somn....adevarul e ca de cand nu mananca sunt foarte stresata, nu de "florile marului" am ajuns sa imi strig problema pe forum.
6. Coltul de paine pe care i-l dau zilnic nu are E-uri....este paine facuta de MINE in casa.
Alizee spune:
Si acum, fetita mea are perioade cand nu prea mananca, dar un bebelus care de-abia isi formeaza gusturile ! Iar fetita mea este un copil dezvoltat normal. Nici noi, adultii, nu avem aceeasi pofta de mancare.
Iti spun toate astea pt a nu mai fi stresata. Tu ai o carte despre cum se ingrijesc copiii ? Intr-o asemenea carte, aflii cum sa procedezi si sa hranesti copilasul luna dupa luna.
Daca mama este nervoasa, la fel va fi si copilul.
Ora de masa si de somn trebuie sa fie prilej de placere si relaxare, nu de stres.
Daca copilul nu vrea sa manance la o masa, nu il hrani intre mese, ci asteapta pana la masa urmatoare, sa i se faca foame. Sa stie ce este foamea pt ca mancatul sa ii placa.
allinta
Alizee spune:
Am cautat pe net si iata ce am gasit :
"La varsta de opt luni bebelusilor le ies dintii si de asemenea micutii merg in patru labe. Chiar la varsta de opt luni, bebelusul poate deprinde obiceiuri neplacute.
Greutatea bebelusului de 8 luni ajunge la 8000-8500 de grame in medie. Unii copii ajung si la 9000 de grame la aceasta varsta.
Lungimea corpului sau este de aproximativ 69 de centimetri.
In a 8-a luna, bebelusul sta deja foarte bine nesprijinit si se taraste pe jos.
Este foarte vioi, tipa strident si scoate sunete diferentiate, precum "ma-ma, da-da", fara a le asocia insa vreunui obiect.
Tot la 8 luni se fac deja foarte bine remarcati dintii inferiori.
Miscarile mainilor sunt inca destul de poticnite, dar nu mai este la fel de neindemantic. In acest stadiu, bebelusul poate ridica si tine in maini o minge.
A invatat sa culeaga si obiecte mici, precum nasturii, care atentie, pot fi periculosi!
Obiectele mici pot fi degraba inghitite sau introduse in nas, cazurile fiind numeroase.
Una dintre distractiile sale preferate in luna a 8-a este sa-si ridice picioarele sus, pentru a si le arunca apoi cu putere, in pat.
Se rasuceste rapid de pe spate pe burta si invers. Este ca o sfarleaza. Se foieste permanent, astfel incat asternutul patului este mereu deranjat.
La 8 luni, bebelusul se sprijina bine pe picioruse, atunci cand este ridicat de subtiori si se deplaseaza in mare viteza si sigur pe sine, in patru labe.
Acesta este un exercitiu foarte bun pentru intarirea musculaturii si a scheletului, pe care le pregateste pentru mersul in picioare.
Sfaturi privind educatia bebelusului de 8 luni
Sa nu credeti ca la 8 luni bebelusul nu pricepe.
El este foarte prezent si atent la tot ce se intampla, inmagazinand continuu informatii, formandu-si obiceiuri si deprinderi in urma a ceea ce observa la ceilalti si in functie de programul cu care l-ati obisnuit.
Educatia a inceput de mult deja, de aceea trebuie avuta mare grija la exemplul personal, la propriile obiceiuri bune sau rele, deoarece pentru copii suntem principalul etalon.
8 luni este varsta la care bebelusul intelege si se supune unei serii intregi de dispozitii pe care i le dati, precum sa manance, sa se culce, sa fie linistit si chiar sa-si faca nevoile la olita, in cazul in care ati exersat acest lucru.
Nu aratati in fata bebelusului prea mult interes pentru anumite lucruri, care se desfasoara zilnic si la care tineti neaparat, cum ar fi masa sau somnul.
Fiindca veti incuraja copilul sa se incapataneze si sa faca tocmai pe dos, de dragul provocarii sau pentru a va pedepsi, profitand in felul acesta de slabiciunile voastre.
Toate acestea duc in cele din urma la alterarea caracterului sau.
Daca impuneti ceva copilului, nu cedati apoi la plansul si tipetele sale, deoarece va veti pierde din autoritate si credibilitate.
Adresati-va bebelusului mereu cu o voce calma, linistita, evitand glasul tipat.
Exemple de reguli de care trebuie sa tinem cont in educarea copilului, incepand cu varsta de 8 luni :
- cultivati inca de la inceput in copil simtul curateniei.
Tinandu-l mereu curat si atragandu-i atentia dojenitor, dar fara agresivitate, ii veti insufla dragostea pentru curatenie.
- in privinta alimentatiei copilului, evitati condimentele si excitantele precum alcoolul.
A oferi copilului chiar si numai sa guste din berea, spritul sau tuica parintilor, este socotita de-a dreptul o crima.
Dincolo de faptul ca este o grava eroare educativa, alcoolul lezeaza cele mai importante organe ale bebelusului: creierul si ficatul.
- Obisnuiti bebelusul cu aerul proaspat si soarele.
Acordati-i orice libertate de miscare, tinandu-l sub observatie si ferindu-l de accidente. In felul acesta creste rezistenta oganismului si se cultiva bunele deprinderi totodata.
- Cultivati, inca de la cea mai frageda varsta a copilului, vointa, altruismul, dragostea pentru adevar, simtul disciplinei si al frumosului.
Metoda educativa de baza la aceasta varsta o constituie obisnuinta, adica un program, o disciplina creata si aplicata de voi, cu perseverenta, care cu timpul lasa loc unei autodiscipline.
- Bebelusul trebuie sa aiba inca de la nastere un pat propriu, care trebuie sa fie tare si nu moale conform prejudecatilor. De asemenea, pe cat posibil, inca de la inceput, trebuie sa aiba propria camera.
Il veti lua in brate atunci cand a fost cuminte si veti avea grija sa ii vorbiti mereu despre acest lucru. Copilul trebuie laudat cand nu plange si nu tipa.
Nu-l subestimati. Va intelege foarte curand acest lucru si va sti sa se poarte in consecinta.
Vom ceda dorintelor sale si i le vom satisface doar atunci cand cere cu manuta intinsa si cu un zambet pe buze, dar niciodata atunci cand plange si revendica vehement, folosindu-se de plans si tipat pentru a obtine ceea ce vrea."
allinta
J.D. spune:
Eu din cate ai scris tu vad ca mananca bine fetita. Inainte mi se pare ca manca exagerat de mult. Un castron de mancare ? Mai bine nu te mai stresa si las/o sa manance cat vrea. Si nu o mai tine pe olita atata. E prea mica pentru olita.
Finn Constantine 15.10.2009 si 28+ Euan Tudor
adriananton spune:
buna aliss_maya .
mie mi se pare ca esti o mamica informata si cu capul pe umeri . stii ce e bine si ce nu e bine pentru copilasul tau .
si eu sunt de parere ca putin zahar in grisul cu lapte sau sarea din painea pe care o mananca ocazional nu fac rau copilului .
daca refuza fructele incearca suculet . combina cu fructe mai dulci poate asa accepta , insa nu o forta .
pot fi de vina dintisorii dar , pentru linistea ta , mai bine du fetita la pediatru , vezi ce parere are medicul si apoi vezi ce mai e de facut .
multa rabdare si sanatate tie si puiutei tale .