Clubul "babelor" FIV-oase 5
Raspunsuri - Pagina 9
Lara27 spune:
'neatza girls
eu sunt mai intarziata, dar recuperez
samira ocluzie proximala (istmica)
bombi e mut, parol, are doar coloana sonora, dialog ioc.. oricum sotzulache, care s-a asezat plin de interes, asteptand cu emotie proiectia la "cinema la tine acasa" a fost cuprins de panica profunda realizand ca faza cu filmul alb-negru si mut nu e doar o metafora..asa ca n-am avut inima sa continui si am schimbat proiectia cu "The Help"..
adina revin cu critica de film..
bruni , fata draga, am intrat in alerta de grad zero, citind ce-ai scris (asta daca am inteles corect c-am citit pe diagonala)..sper ca ai glumit cand ai zis ca te-ai gandit la operatie clasica..
laparotomia abdominala presupune pe langa incizarea dermului si taierea muschiului abdominal transversal pentru expunerea aparatului reproductiv (e ca la cezariana minus incizia peretelui uterin)..pentru o "simpla" salpingectomie nu e necesar asa ceva. perioada de recuperare dupa o laparotomie e infinit mai lunga (min. 6 saptamani), aderentele se formeaza in no time si n-ai nevoie de complicatia asta in plus, iar pauza pana la fiv trebuie sa fie mult mai lunga, deoarece, in cazul unei reusite (pecare eu ti-o doresc din suflet), cresterea in volum a uterului va pune presiune pe peretele tau abdominal, implicit muschiul abdominal, care au foat incizate, incizie care trebuie sa se vindece/cicatrizeze perfect inainte de a fi supusa la asa un efort..nici nu mai fac referire la considerentele estetice..laparoscopia e procedura minim invaziva standard, care se aplica inclusiv in cazuri grave (maligne), cu atat mai mult in scop diagnostic sau pentru salpingectomie unilaterala profilactica..in cazul unei laparoscopii, eventualele aderente se curata, inciziile sunt minime, efectuata de un chirurg cu experienta, rezultatul poate fi excelent (pot sa-ti confirme majoritatea fetelor, sunt convinsa..)
eu nu-mi permit sa intervin in deciziile tale, in ale nimanui de altfel, am simtit doar nevoia sa te rog sa te gandesti bine inainte de a lua o decizie definitiva, sa iei in calcul toate aspectele pro si contra, si sa iei cea mai buna decizie pentru tine, impreuna cu medicul tau eu iti doresc bafta max in demersurile tale..daca mi-am depasit limitele, imi cer iertare
adrianaady, eu mereu imi amintesc versurile lui Paunescu:
.."Cat mai suntem, cat mai sunt
Mangaiati-i pe parinti.
E pamantul tot mai greu,
Despartirea-i tot mai grea,
Sarut mana, tatal meu!
Sarut mana, mama mea!"...
O zi faina tuturor!
tubal infertility
DH all normal
TTC since 2009
2 IVF, 4 FET - BFN
struggling with RIF
Lara27 spune:
ahhhhhh, pai eu doar acum am vazut ca discutia e deja in toi..merg sa cetesc din urma ca am pierdut ideea
tubal infertility
DH all normal
TTC since 2009
2 IVF, 4 FET - BFN
struggling with RIF
many_bani spune:
Bruni draga mea, daca tu zici ca este ok atunci bafta. Eu am cezariana care se mai vede ca un fir de par si dr.a zis ca nu am voie sarcina mai repede de un an si un pic, este drept ca este si uterul taiat, cu toate ca eu m-am recuperat foarte repede dupa ceza., greu a fost primele 2 zile.
brunadria spune:
Eu am multe taieturi pe burtica insa sunt ff invizibile ! aici te coase pe interior si firele se topesc ! raman doar niste liniute care se subtiaza , abia ca se vad!
Oricum de acuma nu mai umblu cu buricul la vedere, iar cand sunt in costum de baie nu se vede nimic !
sa speram ca nu mi va face operatia de 30 de cm :))
aristica spune:
bruni ai dreptate - tine si de organismul fiecareia. Oricum, tu vei lua decizia pe care o vei considera ca fiind cea potrivita. Eu sunt cu pumnii stransi sa iasa bine dupa operatie si sa te vezi si tu gravida pana la capat, apoi mama
tamys ai umplut juma' de pagina cu istoricul ala! Vrei sa te trecem la gravidute? Sau preferi sa nu fi trecuta nicaieri, pana nasti? Lista de gravidute de pe prima pagina o sa fie una scurta, ca vom sterge fiecare femeie de acolo cand va naste. Si vom lungi lista de mame.
adriana te-as invita la o ciorbita, dar imi vei ura de bine cand vei ajunge la perioada de "bombe"
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
ionela73 spune:
Brunaadria eu cred ca ar trebui sa hotarasca ei cum e mai bine. Eu la extrauterina am inceput cu laparascopie si in timpul operatiei mi-au facut clasica. dar au fost finuti si nu se mai vede decat foarte putin. recuperarea e mai lunga si mai dureroasa un pic.
hopefull spune:
Pai sa va impartasesc din "vasta" mea experienta in domeniul operatiilor!
In decurs de 10 ani am facut 2 clasice si doua laparo (2000-clasica, 2005-laparo, 2010-clasica si laparo!), si am constatat ca imi revin din ce in ce mai rapid...... Ultimele doua le-am facut in 2010: in luna Mai op. clasica la Albu (scos trompe inutile si pline de endometrioza! cah!) dupa care in iulie am incercat un FIV (primul-esuat), iar op. laparo in Noiembrie, la Tutu (cauterizat focare endo, indepartat neste chistulete), dupa care am intrat pe Diphereline 5 luni (=> 8 luni fara ciclos!). Probabil ca-s eu un caz mai special, dar.....am intrat la laparo pe la 9.00, la 11.00 imi revenisem din anestezie, iar pe la 13.00 stresam asistentele ca eu m-am plictisit, ca mi-e sete, ca mi-e foame si ca vreau acasa....in consecinta la 16.30 eram la mine-n pat, mancand cu mare pofta juma' de paine proaspata - ca mi-au zis ca pot manca orice "pohtesc", si cum am o fabrica de paine sub geam....si mirosea....n-am rezistat! Bine.....dupa aia am bagat iaurturi cu musli si prune uscate, de frica! Asta era intr-o joi.....lunea urmatoare eram la munca! Pe atunci lucram ca invatatoare, la un After-school. Deci....ce pot sa zic.....am "state vechi" in domeniu, dar nu pot afirma ceva general valabil......pot spune doar "cum fu" din punctul meu de vedere, in cazul meu..... E adevarat ca e cu mult mai usoara recuperarea la laparo fata de clasica! Normal ca nu se compara un muschi sectionat cu trei gaurele..... pana la urma conteaza beneficiul terapeutic....si aici doctorii stiu (sper!!!!) cum e mai bine!
Brunadria, oricare ar fi decizia ta finala, sa-ti ajute Dumnezeu sa fie cea corecta, si sa conduca la rezultatul mult asteptat!
Ari, eu tocmai am terminat (de mancat!) ciorbitza de fasole! Te detoxifici.....da ii intoxici pe cei din jur, daca nu schimbi suficiente "ape"!
Gabi
brunadria spune:
Sa va explic un pic de ce asta e decizia mea , nu inseamna ca va fi si a dr ! poate daca el promite ca se descurca cu laparo il voi asculta!
la 19 ani am avut apendicele perforat si practic de acolo a inceput toata nebunia! La vremea respectiva m am dus la urgenta si s a nimerit un dr "tare priceput"! Am descoperit in urma primului fiv facut tot cu un dr "priceput tare" , in urma rezultatului SEU operata laparoscopic ca trompa ramasa nu poate fi scoasa! Asa mi a zis dr , ca e prinsa in aderente si e lipita de intestin! Eu citez ce mi a zis dr!
Apoi dr ii de aici nu au pus baza pe asta si le au lasat toate asa din moment ce hysteroscopia a fost ok!
Mi a ramas in minte ca e dificil sa scot trompa pe care initial a vrut dr de la Cj sa mi o scoata dar a zis ca nu se baga!
De aici am ajuns eu la concluzia ca operatia clasica ar fi mai ok!
Dar cum am spus ca eu optez pt asta sa vedem ce zice dr nou!
Alt aspect : Tayfun, PK si un alt medic mi a sugerat sa nu fac fiv pana nu scoatem trompa si aderentele!
Stiu ca aderentele nu se refac repede insa as vrea sa fac cat de repede e posibil dupa interventie! Cel putin asta mi au sugerat medicii!
Aaa si au zis ca dupa fiv sa inghetam embrionii si sa i tranferam la un alt cm!
tamys spune:
aristica scuze sunt si eu o baba fivoasa care pana la urma a reusit, cea ce va doresc si voua din tot sufletul , vreau sa ma treci la gravidute sa dau start-ul aici pe forum !
...............................................................
MTHFR 677 C>T heterozigot, mutatia factorului V Leiden heterozigot .
FIV 1 clinica Genesys Bucuresti ( transferat 2 embrioni de ziua a-3-a ) negativ
FET clinica Genesys Bucuresti ( transferat 2 embrioni de ziua a-3-a ) primul test bhcg 131, al-2-lea in scadere....
FIV 2 clinica Genesys Bucuresti ( transferat 3 embrioni de ziua a-2-a ) negativ
FIV 3 Clinica Polisano Sibiu ( transferat 2 blasto ) negativ
FIV 4 Clinica Polisano Sibiu ( transferat 2 blasto ) negativ
FIV 5 Istanbul Turcia ( transferat 3 embrioni de ziua 3 ) POZITIV CU GEMENASI !!!
14+ cu
QiaoBing spune:
la mine operatia arata urat, m-a cusut ca un soldat, chiar daca era femeie. si se si vede din costumul de baie trebuie sa imi iau din alea de mamaie pana la buric sa o acopar.
cand eram eu cu piticul pe creier ca vreau sa imi fac o operatie estetica de inlaturare a cicatricii si aranjare a muschiului, am fost la un dr renumit (m-a trimis dentistul la el ). eram cam la 6 luni de la operatie si mi-a zis clar ca cicatricea e inca in evolutie si abia dupa 1 an se considera vindecata. chiar daca la suprafata pielea se vindeca, in profunzime nu se considera totul vindecat, asa ca recomandarea era sa nu incerc nici sarcina, nici alta operatie mai devreme de 1 an.
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA dubla mai 2011 MedLife - nereusita
FIV ianuarie 2012 MedLife - sarcina biochimica
Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)