Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 28

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, si eu stiu ca Aredwynn ca desi unii pediatri mai recomanda si altfel, de obicei baneocin, ultimele recomandari ar fi de alcool medicinal alb de 70 de grade sau 90 grade, nu mi-e clar, dar aveam dilema de unde se ia, ca la farmacii pana acum nu am gasit.

Si sticlutele de glicerina boraxata cu nistatin (stamicin) pentru candida/afta in gurita la bebe nu se gasesc peste tot (am inteles ca se sterge gurita cu un tifon imbibat). Eu va recomand sa cautati o farmacie unde sa le prepare ei, pt. ca am incercat eu sa prepar cu nistatin zdrobit (am intrebat la farmacie proportia) si glicerina boraxata si nu se amesteca neam ca ale lor.

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra2011 spune:

Am schimbat acum si semnatura! curand implinim 36 saptamani
va pup pe toate! sunteti deosebite si sunt mandra ca sunt colega " de suferinta" cu voi! chiar daca nu scriu prea des urmaresc tot ce postati.

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Acum ca vorbiti de alcool alb de 90, tin minte ca am mobilizat-o pe mama mea sa faca rost (era asistenta) si nu l-am folosit deloc. In maternitate mi-au zis sa folosesc spirt normal... mama mea s-a uitat ingrijorata la mine cand i-am zis ca vreau sa il curat cu alcool de 90... asa ca am renuntat. Adica mama mea nu a avut atitudinea de soacra atotstiutoare, era sincer ingrijorata, zicea ca e prea puternic.. Deci eu inca il mai am in casa.

Hahaha, tare ai fost Chito cu aveti grija ce ziceti ca poate fi folosit impotriva voatra! E atat de adevarat...

Dara...Scoici de san? N-am stiut ca exista pana acum.. arata interesant, dar nu pot sa relatez din experienta...

Ma bag si eu la citit listele, eu le am pe ale mele proprii de data trecuta, vad daca pot adauga ceva.

Irina, 30+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Ma bucur ca va place lista, nu am facut-o eu, am preluat-o doar. Sunt doar sugestii, si eu cred ca tre scoase niste chestii. Nici "resoul pt masa de infasat" nu stiu ce e cu el, Doamne fere.

Dara, vin cate 2. Am cumparat abia la ana, dar se pare ca la bb2 n-a mai fost asa nevoie, ca nu mai tzasnea laptele ca la sasa. doar noaptea faceam balti, dar atunci n-aveam ce face cu scoicile, si nici sutien nu puteam purta, imi puneam aleze dedesubt. le-am trimis la tzara, one way ticket :)
Parerea mea e sa nu arunci banii pe ele pana nu vine nevoia.
edit: alea sunt bune si pt rani, dar tot asa, mai bine asteptam nevoia.

Despre nistatina si stamicin, pediatra mea zice ca-s toxice pt ficat. si cea boraxata ar fi toxica dar mai ok. Planul de bataie e sa dau cu glicerina simpla din timp(se gaseste la farmaciile cu lab propriu), si doar daca nu trece, cu una boraxata. deci voi lua 2 tipuri.

Si inca ceva ce voi lua si nu mai stiu dc scrie pe lista aia, e violetul de gentiana, cu care ma scoteam la iritatia de scutec, dadeam cu violet, uscam cu feonul o vreme, apoi sudocrem sau alta crema cu zinc. efectul era garantat.

Cine asteapta baieti, sa va zic ce greseala am facut cu sasa in primele zile, desi eu credeam ca il spalam suficient de bine in zona inghinala, se pare ca nu era asa, avea pliul ala f adanc, si in cateva zile si-a tras o iritatie de toata frumusetea. Apoi mi-am invatat lectia, dar Omul nu! se jura de fiecare data ca l-a spalat bine, e tricky, trebuie sa fim atenti cu zona aia.

Dia, superb patutul, sa il stapaniti sanatosi!

Chito, tine tunelul astupat, nu te lasa! :)

Apropos de patuturi si leagane, din experientele mamicilor cu care am vb eu, cele cu vibratii ii deranjeaza. mi s-a parut logic, dar poate conteaza informatia.

Vara-mea tocmai si-a primit azi bibe medela ca nu reuseste sa intarce bb, abia astept sa aflu experienta lor.

Am facut si eu bagajul cu hainute de bebe pt maternitate. Stau si ma intreb cati copii tre sa ai sa te abtii sa nu le iei la mangaiat cand si cand, ca eu nu ma poci abtine. Le voi re-spala prin sapt 36.

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Ruxandra, si la mine s-au agravat asa de mult problemele in sarcina incat nu stiu daca ar mai merge a doua. Nu pentru ca ma doare pe mine sau ceva, ci pentru ca daca diabetul scapa de sub control total la a doua, bebe poate sa si moara. Si de obicei abia il controlezi la prima, la a doua o ia pe carari rau. Si altele cu trombofilia, greutatea, preeclamsia, etc. Problemele la cezariana pentru bebe tin de obicei de respiratie, nimic nu scoate mai bine lichidul din plamanii lui bebe ca nasterea naturala. Cica ar aparea la 1 din 1000 de copii ce a patit Anda cu polipneea (plaman ud - wet lung sau tahipnee). Dar Toma acum e spre foarte bine. In rest practic se spune ca "copiii pretiosi" sunt scosi prin cezariana ca sa fie scosi rapid - bine, asta e aiurea cum sunt, ca pentru majoritatea copilul acela e pretios, cu exceptia celor ce ii abandoneaza prin spitale, dar e vorba de sarcini obtinute greu, cu riscuri, gemelare, etc.

Daca doar dr tau e problema si altfel ai fi nascut natural, eu cred ca te va lasa pe maini bune, daca stii ca dr tau e de incredere, cred ca poti avea incredere ca-ti recomanda pe cineva ok. Daca dr tau nu considera vreun risc sa nasti natural si prietenul tau da, poate ar fi bine sa mai ceri o parere medicala?

Mama, tre' sa dai de nu stiu cate ori refresh, ca mai tot apare cate un mesaj in spate, eu dadusem refresh si nu aparuse mesajul Ruxandrei, noroc ca mai cautam ceva si m-am dus in urma si am vazut c-a aparut. Altfel saream cu brio peste el. Desi tot dau refresh-uri cum zice si Dana.

LE: Wow, nici mesajul lui Sovi nu imi aparuse cu tot cu multe refreshuri, ce aiureala cu functionarea.

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Sovi, adica 4 piese in total la scoici, nu? Merci cu glicerina, nu stiam ca exista si simpla, dar aia simpla face ceva contra candida/afta?

Am citit acum la nistatin si zice de administrare la nou-nascuti in prospect, din cate stiam eu, la nou-nascuti nu prea se risca astia sa dea voie daca-s asa periculoase, dar nici nu pot sa contrazic, clar!!!

30+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

da, 4 piese, din care rezulta o pereche completa.

Daca deja limba e alba binisor, cam se lasa cu boraxata.
Si cu siguranta nu ma voi da in laturi sa apelez si la cea cu nistatin daca nu voi scapa! ideea e sa ne uitam des la limba. E adevarat ca pediatra e mai naturista. e si homeopata, si zice ca nistatina interfereaza cu remediile.

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

dara, banda prindere suzete inseamna cred.. lantisorul ala de-l prinzi de hainuta si suzi.. sa nu o piarda bebe.
dia, super patutul. sa-l folositi sanatoase!
chito, m-ai destins teribil cu postul tau.. care la final m-a distrat maxim
eu ma astept la atotstiutori.. insa sunt pregatita sa le spun cat de diplomat pot ca nu simt nevoia de sfaturi si pareri. ma bazez pe instinct. cand ma impodmolesc.. intreb eu
fetele.. io nu vad nimic in listele alea. le vad goale. ce imi scapa?
legat de cantar... io m-am gandit mult daca sa iau sau nu. am decis sa nu. as fi nebuna, obsedata sa o cantaresc continuu. m-as agita ca nu a luat nush cat in greutate sau ca a luat prea mult. prefer sa o cantaresc o data pe luna cand mergem la pediatru.

AMR < 5 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mart_apr2012 spune:

Capitol nou!

Mergi la inceput