Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 28

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

In urma povestii Danei si a visului de azi-noapte cum ca am nascut, azi incep sa spal lucrusoarele. Tocmai am pus la spalat paturicile si sacul de dormit, care ar trebui spalate la 40 de grade, dar, din exces de zel, le-am pus la 50. Daca sunteti patite, in sensul ca ati facut la fel si s-au stricat, spuneti-mi repede, ca sa opresc. In principiu, detergentul e lichid, special pentru bebelusi, fara inalbitor, are doar ingrediente naturale.

Anca, 36+ cu Natalia

Mergi la inceput

In alta ordine de idei, lista mea de cumparaturi de lucruri care imi mai lipsesc suna cam asa:

-ser fiziologic
-comprese sterile
-unghiera/pila unghii
-pipeta
-alcool alb de 90
-batista bebelusului

Aveti sugestii? De unde, de care, daca mai e ceva ce vi s-a parut indispensabil, important legat de ingrijirea, toaleta, bebelusului...?

Pe de alta parte, pentru mine nu prea stiu daca voi avea nevoie de ceva special, dupa ce ies din maternitate. Aveti ceva sfaturi si la capitolul asta?

Anca, 36+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Neata gagici!

Ronina, cele 2 degete sunt aratatorul si degetul mijlociu.

Dia, succes diseara, sper sa fie maternitatea fix asa cum iti doresti. Te atseotam cu info proaspete!

Haydee

Supermami, cu cel mai mare drag va zic tot ce aflu la curs, dar mi-e sa nu fie info redundante sau sa nu mai starnesc iar discutii pt ca e drept, mie cand mi se pare ceva logic o iau de buna si duc steagul cat de departe pot (ca in vazul nasterii naturale). Si asa ma cert cu persoanele din viata mea care "stiu ele" ca bebelusului trebuie sa-i dai ceai pt colici , ca trebuie sa stea leagat sarmaluta sa nu-l iei in brate la fiecare scancent ca-l rasfeti ca bine sa-i dai biberon etc etc. Simt ca innebunesc cu toate conceptiile astea din 19toamna. Insa cum spunea si Tala, din moment ce sunt chiar medici care, spre ex, nu cunosc proprietatile colostrului (apropos, stiati ca i se spune si 'aurul lichid'?) atunci ce sa mai zici.. imi vine sa iau bazooka si sa trec la treaba :)

Dupe episodul de aseara, eu am visat ca am nascut Ce m-a surprins e ca nu ma miram de minunatia de bebe, ci eram siderata de burta mea plata :))))

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

megbeng, eu inca mai "merg" la serviciu, dar vorba vine ca merg, de fapt lucrez de acasa pe vremea asta. Mai lucrez pana la 1 martie.

Tala, eu nu am folosit sutiene pt alaptat, m-am impacat f bine cu bustierele de microfibra, pe care le port si acum: nu strang, sunt f elastice si f comode. happylica eu am stat cam non-stop cu bustiera din asta, ca sa sustina tampoanele pt sani, pt ca altfel faceam balta, mai ales dc se apropia ora de masa si bebe nu se trezea.
Ce tare ai fost cu Dominique

Dana, merci . Andrei a fost foarte precoce la capitolul miscare. Faci f bine cu lista, la fel am facut si noi la Andrei, dar am avut noroc ca au si intrebat cunoscutii ce ne mai trebuie. Acum fac la fel, lista e in lucru . Nasa s-a anuntat ca vrea sa cumpere cerceii si ca ma scoate la cumparaturi de haine dupa ce intru in concediu. Uau ce experienta cu tipa care a nascut!

Citind ce ai scris tu despre alaptare, imi explic de ce copilul meu nu a plans de foame pana joi cand mi-a venit laptele (el fiind nascut luni)

Fetelor bagati la cap ce zice Dana cu alaptarea, ca zice bine, sunt 100% de acord cu tot ce a povestit. Si din experienta, dar si din ce am invatat mai tarziu.

hahaha, asta chiar e vis cu burta plata imediat dupa nastere :P. Sfaturile "binevoitoare" de la 1900 toamna nu se vor termina niciodata (sa vezi ce interesant va fi cand la 5 luni tu inca vei alapta exclusiv, sau cand vei incepe diversificarea... eu auzeam mereu: da-i mama si lui, nu vezi ca pofteste? Grrrr)

Ronina, am incercat eu sfatul tau si parca e mult mai bine . Adica sa stau putin in fund, cand ma ridic de la orizontala. Merci

happylica, eu cunosc o tipa consultant in alaptare, de la prima mea odisee, asa ca doar sa strigi, ca se rezolva . E foarte saritoare si face orice ii sta in puteri sa ajute mamele sa alapteze.

Dara, stai linistita ca shareuiesc toate informatiile de care fac rost. Am realizat ca sunt mai putin de 2 sapt pana la botezul de la Bliss... si n-am cu ce sa ma imbrac!

Irina, 30+ cu Maria

Mergi la inceput

Sunt de groaza, nu reusesc sa tin minte sa dau refresh inainte sa postez!

Aredwynn, deci si tu ai visat? Cum a fost? Detalii!
Eu inca nu am ajuns sa iau detergent sa spal hainute, tot aman asa aiurea.. Vai de fundul meu cand s-or aglomera toate!
Imi place ideea cu lista. Eu as merge mai departe, si as zica ca ar fi util sa punem pe o lista tot ce ne trebuie, de la carucior si patut pana la batista si papmers. Asa, sa faca fiecare un check.. Desigur nu toate vom lua toate chestiile de pe lista, dar sa avem un ghid, ce ziceti?

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dana_cp

Sunt de groaza, nu reusesc sa tin minte sa dau refresh inainte sa postez!

Aredwynn, deci si tu ai visat? Cum a fost? Detalii!
Eu inca nu am ajuns sa iau detergent sa spal hainute, tot aman asa aiurea.. Vai de fundul meu cand s-or aglomera toate!
Imi place ideea cu lista. Eu as merge mai departe, si as zica ca ar fi util sa punem pe o lista tot ce ne trebuie, de la carucior si patut pana la batista si papmers. Asa, sa faca fiecare un check.. Desigur nu toate vom lua toate chestiile de pe lista, dar sa avem un ghid, ce ziceti?

cu Gaza, DPN 30 Martie

:))) N-am detalii de la nasterea propriu-zisa, doar am visat ca am nascut in 3 februarie (deci in trecut) si urma sa ies din maternitate. Iar eu nu aveam hainute spalate, paturici, etc. Deci m-am visat tinand bebele in brate, dar nasterea n-u, doar stiu ca s-a intamplat repede totul (ca in povestea ta :))))) E ciudat sa ma gandesc ca s-ar putea intampla oricand, de acum...
Cu lista, eu pot incerca sa o pun pe a mea in docs si eventual se mai poate completa ulterior?

Anca, 36+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Dia, te rog, ce fel de protectii de silicon ai luat? Eu am unele avent si nu stiu daca-s bune. La alaptat nu merge sa pui in sutien la celalalt san tampon de-ala pentru lapte sau scoica din aia colectoare? Uite scoici nu mi-am luat inca.
Baftuta la analize :)

Haydee, si mie mi-au zis sa-mi monitorizez tensiunea musai si imi masoara demult arterele uterine si ombilicala, ca si tie, de-asta si iau 2 aspenter (2 pt. ca am eu multe kg), ca sa ma fereasca de preeclamsie pe cat posibil.

Sovi, am in casa un fel de ceai diuretic pt. gravide, dar daca ma duc mai des de atat la toaleta, ma impusc deja – sau ma mut si lucrez pe buda (pacat ca-mi amorteste un picior acolo :P). Din cauza durerilor de sub burtica, ma doare des si vezica sau am apasari pe ea si trebuie sa ma duc oricum. Mie imi scade si tensiunea si daca elimin si mai rapid lichidele, mi-e ca ma adun de pe jos, ca si-asa am obiceiuri d'astea cu lesinuri, din pacate.
Of, cred ca suna aiurea, tu ne zici de bine si eu zic de ce nu merge la mine – da' anyway, sper ca intelegi ca nu-i cu rea vointa, sper sa nu uit si eu de semintele de cedru, cu silimarina m-am dotat deja, e in bagajul de spital. La restul nu m-am convins (inca) ca ar functiona cu adevarat.

Nu m-am lamurit nici eu de unde iau alcool medicinal de-ala de multe grade, am intrebat pe la unele farmacii si n-am gasit, stiti de unde se ia?

Dana, stiu ca-s in google docs liste puse de Sovi, am putea sa le completam pe alea, ce crezi?

Lol, Dana, just in case, aia cu "steagul" chiar era legata de ce i se tot reprosa lui J.D. ca n-a facut destule. M-a avertizat o mamica, care mai e si medic psihiatru si e si psiholog (si unul ok, nu din aia vechi, blazati), ca mamicile si-asa se simt vinovate una doua ca nu-s mame bune, sunt f. sensibile, etc. si imi spunea sa fiu atenta tare cand mi se va spune ca uite i-ai facut rau lui bebe, de-aia plange ca nu stiu ce, din vina ta.
Zic de J.D. legat de presatul ca "n-ai facut destul, ca trebuia sa mai stai in travaliu dupa 36 de ore, ca trebuia sa lasi si bebe sa urle de foame si dupa 48 de ore de nemancat laptic", ca nu stiu ce trebuia sa mai faca, ma gandeam cat de nasol trebuie sa-i fi picat presiunea. Si cum eu citesc si pe la bulgarasi, sa vad cu ce se mai confrunta mamicile, cineva de-acolo pusese linkul si imi era proaspat in minte, mi s-a parut ca s-a potrivit teribil.
Intr-adevar, eu nu cred in treaba ca daca nu vorbim despre probleme, ci doar despre cazul ideal, problemele nu apar. Exista copii hiper optimisti, cu parinti la fel, care totusi fac cancer.
Adica sunt de acord cu 99% din info care vi se predau la alaptare, insa de ex. nu-s de acord si cu compresele reci, sunt mamici care la febra/furia laptelui fac febra 40 de grade si nu mai e ok nici chiar sa continui alaptatul la febra aia din cate am citit eu, ca mai schimba si compozitia laptelui si tre' sa ai grija de tine la asa o temperatura. Chiar cand eram pe hol la spital facuse o mamica febra 40 si crestea, i se umflasera ganglionii la subrat rau de tot si nu mi se pare ok ca nu vi se spun si astea pt ca la un moment dat devine periculos. Adica nu zic sa opresti alaptatul, ci sa pui comprese reci DUPA alaptat, sa mai reduci febra aia. Sunt o groaza de filmulete pe net cu consultanti in alaptare de afara care spun sa pui comprese calde pe sanii angorjati inainte de alaptare si ca dupa, daca-s angorjati rau, fiebinti, etc. poti sa pui si reci. Acuma mie imi vine greu sa cred ca toti consultantii de lactatie din afara gresesc si fetele de la "naste cum simti" au dreptate. Adica poate au ele 90% dreptate in general, dar poate uneori ar fi util sa verifici ce spun si din alte surse, cum zicea aredwynn. Alfel sunt fan-ul lor si tot la ele as apela sa vina acasa, insa mi se pare ca uneori e un fel de indoctrinare, ele detin adevarul absolut si toti medicii sunt prosti, numai moasele sunt destepte si numai stilul lor de nascut/alaptat etc. e bun. Dar asta nu are a face cu tine, ci mai mult cu ele, ca nu mi se pare corect ce fac. Repet, la alaptare cred ca au dreptate 99%, la alte chestii 90%, la altele 80% (deci in mare masura, ceea ce e f. bine). Zic in procente ca mi-e mai scurt sa exprim. Mi se pare ca uneori exprima unilateral asa, poate or fi si bebei care fac hipoglicemie, mai stii? Nu zic ca trebuie sa li se dea supliment, D-ne fereste, dar zic ca ele se exprima de parca 'no way, niciun bebe nu poate sa faca hipoglicemie ever, astea-s prostii de-ale medicilor'. Eu stiu ca o parte din medici gandesc la modul: riscul sa nu mai suga dupa aia, daca le dam cu seringa supliment, de ex., daca mamica e perseverenta, e 30%, riscul de a face hipoglicemie e 80%, punem in balanta si mai bine prevenim hipoglicemia. Procentele le-am zis asa, ca sa ilustrez. De ex. stiu cazuri de multi prematuri carora li s-a dat laptic special si acum au ramas exclusiv pe laptic de la mama. Fetele se poarta de parca nici asta nu exista. Oricum eu chiar nu am nimic cu tine daca alegi sa le crezi 100% si crezi ca nu se pot insela la nimic. Mie mi-e drag de tine de nu mai pot, cred ca esti foarte sufletista, imi plac oamenii entuziasti si pasionali teribil, ma ajuta foarte mult ce spui si-s foarte atenta si iti multumesc ca ni le impartasesti si consumi timp cu asta, e foarte mare lucru, nu multa lume se agita sa scaneze materiale, sa faca filmulete pentru noi, jos palaria si mii de multumiri!!! Si nu exagerez cu nimic din astea, chiar asa cred. Chiar sunt fan 100% al oamenilor care fac ceva pentru altii voluntar, asa ca pe mine m-ai castigat la maxim.

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

doar va salut... si ma apuc de citit. ati fost si nocturne, dar si matinale la scris
eu am dormit.. relativ bine. mai bine decat noptile anterioare.
sa aveti o zi minunata!

34s4z

AMR < 5 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Irina

Dara, hai ca m-ai facut sa ma ascund sub masa de rusine
Nici eu nu consider ca fetele au dreptate 100%, nu stiu de ce a reiesit asta din ce am spus. Ca fapt divers, doula pe care am luat-o nu e de la naste cum simti.
Sunt si chestii cu care nu-s de acord cu ele (rpocentajele tale sunt ok), si iarasi sunt convinsa ca exista si cazuri in care CHIAR e nevoie de altceva. Tot ce sustin eu este:
- majoritatea cazurilor se pot rezolva cu rabdare, bunavointa si in mod natural (gen la furia laptelui in loc de medicamente, un masaj si comprese sunt mai eficiente)
- evident exista cazuri in care trebuie facut altceva: cezariana si laptele praf salveaza vieti cu adevarat
----> dar NUMAI atunci cand e cu adevarat cazul (cum a fost la JD, nimic de zis), si nu daca porti 37 la picior sau ca sa doarma o asistenta in liniste in sectia de neonato.
- si intr-o nota personala, e adevarat ca sunt optimista si nu ma gandesc la drob dinainte. Insa asta ma ajuta pe mine.

Si sa inchei, niciodata nu am luat-o personal, insa nici nu-mi place sa starnesc discutii aiurea, mai ales ca asa cum am zis-o de atatea ori, deciziile astea sunt atat de personale incat e stupid sa incerci sa convingi pe cineva de ceva anume. Noi toate ne spunem parerile, insa cum avem personalitati diferite, unele sunt strigate mai tare, altele mai incet.
Frumos ca te-ai pus in situatia mamicilor. Nu mai avem mult si vom simti pe pielea noastra cum e si atunci imi voi aminti, probabil, de zisele tale [in timp ce-i zbor afara pe usa pe cei care zic ca nu fac destule pt copilul meu].

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Salutare!!!
Vad ca aveti chef de vorba... eu am emotii cat zapada de afara... diseara merg sa vad Motzata... mai exact sa vad ce greutate are...si sa vad daca s-a intors.
Dana... tu spui ce ti-au spus altii la un curs... cine vrea asculta(citeste), noteaza, memoreaza... cine nu poate sari peste postarea ta...si s-a rezolvat problema... Cum a spus si Irina.. informatiile care le-ai spus.. sunt importante si reale... abia astept sa pui cursul la documente. Si eu sustin nasterea naturala... si m-am certat si cu prietena mea cea mai buna pt asta... eu am nascut natural... si a mia oara daca ar fi sa nasc tot natural as alege... iar ea a nascut prin cezariana.... si tot asa ar naste. Am si prietene care... mi-au zis ca de cate ori vb cu mine isi aduc aminte de durerile indurate dupa cezariana... si de faptul ca nu m-au ascultat. Eu pot sa-mi spun parerea.. cine vrea sa tina cont bine... cine nu... Vorba aia "dragoste cu de-a sila nu se poate"
Referitor la crestrerea/educatia copiilor... ai sa fii uimita sa vezi cate persoane or sa iti dea sfaturi... pana si cele care nu-si doresc un copil decat peste vreo 5-10 ani cred ca nu te pricepi si ca ele le stiu pe toate desi nu au citit 2 randuri despre un copil. Important e sa nu te enervezi...si sa ignori "binevoitorii"
Gata ca m-am intins prea mult...

Mami fericita de strumfita si 35+ cu Motzata

Mergi la inceput