Semnati petitia impotriva titularizarii pe scoala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Erau inspectori la inspectoratul scolar din judet care luau spaga si te "titularizau" pe un post in oras care nici macar nu aparea pe lista celor scoase la concurs. Stiu din surse f.f. sigure ca la fel de frumos se putea rezolva si cu suplinirea, si cu transferul. Poate s-a mai schimbat ceva in ultima vreme, eu ma refer la anii '98-99.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Nu stiu unde vede Capcaunul pile, dar eu le-am vazut pretutindeni. Nu lucrez in invatamant, dar am multi preteni care o fac. Profesori de lb. romana, istorie, mate, etc. Toti, dar absolut toti se plang de existenta pilelor.
Cum adica cine cunoaste pe cineva la minister? Sute, mii!
Am prieteni cu copii la scoala care se plang de nu stiu cate profesoare. Ca nu isi vad de treaba, ca lipsesc de la ore, ca nu predau suficient si....la materiile lor copiii sunt slab pregatiti.

Preocuparea asta pentru scolile din mediul rural nu mi se pare potrivita. Multe sate si comune au scoli cu clasele 1-4. Dupa, copilasii merg in comune, localitati mai mari, in orase pt a continua studiile. La tara niciodata nu a fost o situatie prea placuta. Dar marea majoritate a elevilor au terminat studiile, ba chiar au intrat la licee si universitati in Bucuresti si alte orase mari. (daca erau slab pregatiti - problema e in curtea liceelor/universitatilor si in concursurile lor de admitere)
Peste tot in lume e asa. Nu se poate ca la Cucuietii din Deal sa fie profesori de Harvard. Nu se poate ca toti cei care termina scoala la sate sa aiba si 2-3 facultati la activ. Nu este necesar. S-a dovedit asta pana acum. (vezi tineri someri, lipsa meseriasilor, lipsa fermierilor)

Daca scolile de la sate vor prefera sa angajeze 'cosateni', sa imi fie cu iertare dar cred ca situatia nu se inrautateste. Cel mult ramane aceeasi. Nici nu ma gandesc ca profesorii de la sate erau de fapt profesori de Oxford si acum li se face copiilor de la sat o mare nedreptate. Erau si pana acum foarte slab pregatiti (nu vorbesc de exceptii).

Problema mare este la orase si la scolile 'bune'. Multe sunt pline de titulari care au luat examene pe spaga si au fost 'repartizati' de minister. Nimeni nu-i mai clinteste de acolo.

Va fi un fel de 'selectie naturala'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Bettercy,dar cumnata ta de ce participa doar la examene pt suplinitori? Ca intii sint examenele din iulie, unde are sansa sa se titularizeze. Sa stii ca aceste examene sint f grele, deci cineva care s-a titularizat, inseamna ca e pregatit.Cele pt suplinitori sint mult mai usoare.Sint si titulari care n-au dat examene de titularizare(dar sigur au fost cumva evaluati la vremea lor), dar acestia trebuie ca au deja o virsta, caci titularizarea se da cam de vreo 20 de ani deja, de pe la revolutie incoace.Poate la ei se refera ca-s 'invechiti' si 'neactualizati', dar unii dintre acestia sint totusi toba de carte, in timp ce sint absolventi din ziua de azi care nici nu stiu sa scrie, cu toate masterele si doctoratele.

E mai simplu sa-si angajeze scoala profii, nu zic, dar cine ar corecta lucrarile, cine ar examina candidatii,cine ar face subiectele?Sau se angajeaza pe baza de Cv si nu pe testare de cunostinte? Sint curioasa ce-o iesi din toate astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Cristina C, cu suplinirea si cu transferul da, se pot pune pile cite vrei, dar nu vad cum la titularizare.Nu stiu cum a facut directorul de care vorbesti tu de a titularizat pe cineva fara sa dea examen.Din cite mai tin eu minte, prin martie fiecare director era obligat sa dea situatia catedrelor vacante, ori el chiar sa tina una ascunsa? Si decizia aia, numirea aia de titularizare e o hirtie oficiala, se scrie pe ea ca ai luat postul cutare in baza examenului cutare din data de,e trecuta-n cartea de munca, deci cum sa titularizezi pe cineva pe ochi frumosi?

Nu zic ca e usor, e ff stresant si dur un asemenea examen, dar era totusi un control al competentelor, acuma, cu fiecare angajeaza pe cine vrea...n-as vrea sa am copiii la asa scoli, decit daca as avea dreptul, ca parinte, sa asist la ore si sa iau proful la puricat, sa-i vad diploma etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

Maria,lucrezi in sistem?Daca nu,sa mi fie cu iertare,dar vorbesti ''din auzite''.
Posturile titularizabile sunt afisate cu cateva luni inaintea examenului,iar repartitiile se fac in sedinta publica,in ordinea mediilor.Totul este computerizat,in aceasta etapa nu se pot face smecherii.Eu vorbesc de ultimii ani,nu stiu ce s a intamplat inainte.
Cum iti explici faptul ca ,in oras,vin cei care au luat la titularizare note de 2 si 3?Asta e performanta?
Uita te pe siteul edu.ro,sa vezi ca cei care au luat peste 7 la titularizare au preferat sa se titularizeze pe un post,la tara[pt ca in oras rar mai gasesti posturi],iar cei cu note mici s au dus pe un post netitularizabil,in oras.Iar asta cu ''absolventi de Harvard'' mi s a parut de a dreptul discriminatorie.Pai materia e aceeasi peste tot,toti profesorii tb sa stie aceeasi materie,sau scrie undeva ca elevii din mediul rural tb sa aiba profesori mai putin pregatiti?
Unde ai vazut tu ca elevii de aici merg dupa ce termina 4 clase la scoli din oras?Pai tu crezi ca parintii lor au bani pt gazda,naveta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Katya, imediat dupa facultate, pentru ca nu am reusit sa ma titularizez in orasul in care as fi vrut si, desi media de la concurs imi permitea sa ocup un post de titular in alt oras sau sat din judet, am preferat sa renunt si sa ocup un post de suplinitor calificat in orasul dorit. Posturile de suplinitori calificati s-au anuntat in aceeasi sedinta publica de acordare a titularizarilor, nu s-a mai dat examen. Examen special pt. suplinitori au dat, probabil, cei cu note f. mici la titularizare sau cei necalificati, neabsolventi ai facultatilor de profil.
Cineva a vrut sa imi faca "un bine" si mi-a transmis suma contra careia as fi obtinut un post de titular in orasul meu. Daca acceptam, nu trebuia decat sa ma prezint cu banii la domnul inspector si aveam catedra. Formalitatile, actele, erau detalii, intrau in pret. Intreaga poveste mi-a lasat un gust amar, desi as fi putut face rost de bani, am preferat sa raman profesor suplinitor 1 an dupa care m-am angajat, prin interviu, fara spaga, in alta parte. Dar imi inchipui ca au fost persoane care au acceptat asemenea oferte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Monolac, nu lucrez in sistem. Nu se intelegea ca ai vrea raspunsuri/semnaturi doar de la cei din sistem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Daca se va intampla astfel institutia respectiva se va devaloriza. Probabil nici un manager nu va prea dori sa procedeze astfel pentru ca in 3-4 ani nu va mai dori nimeni sa vina la acea scoala care lasa de dorit.




Pe manager, adica primarul, il doare fix in cot de calitate.Copiii vor veni in continuare la scoala respectiva, pentru ca nu au alta posibilitate, n-au oamenii de la tara bani sa-si tina copii la scoli in orase!
Ceea ce spui tu este valabil pentru scolile din marile orase, unde exista competitie si acum!
Ca intotdeauna, cu teoria stam bine, practica ne omoara! Cam asa si cu angajarea prof.direct de scoala.In esenta un lucru bun, o sa se transforme intr-un talmes balmes!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

Sincer pe mine m-ar avantaja aceasta lege. Eu am luat nota 7 in iulie 2010 ( insarcinata in 6 luni jumate) dar cica nu ma pot titulariza deoarece nu am fost in sistem in acest an si ca nu sunt posturi vacante. Dar colegul meu care este titular sufera de schizofrenie si nu poate tine piept elevilor de liceu.

Mami cu Andrei Ionut
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Cum o persoana care sufera de schizofrenie,(are certificat medical banuiesc) mai preda?

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput