Recensamant - primele rezultate

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Allinta,eu nu am vazut rezultatele recensamintului din 2011,insa uite rezultatele din 2002!(repartizarea pe etnii)

http://ro.wikipedia.org/wiki/Comunit%C4%83%C8%9Bi_etnice_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia#Recens.C4.83m.C3.A2ntul_din_2002

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Am citit.
Primele 2 locuri, ca nr de locuitori, sunt ocupate de cei mai galagiosi conationali de alta etnie : ungurii si rromii.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui allinta

La tembelizor s-a anuntat ca avem doar 500000 rromi.
Si ca am scazut la 20 de milioane.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Allinta dar de ce ai pus semnul asta???

Si in 2002 tot 500000 erau!

Dana

www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2012/02/Comunicat_DATE_PROVIZORII_RPL_2011_.pdf" target="_blank">Recensamant 2011 date provizorii
Cum de au speriat Europa daca erau 500.000 in 2002 si acum sunt 619.000 in Romania?
De unde sunt rromii care fac probleme in toata Europa? Din cei 500.000? Atunci ramanea Romani fara rromi.
Dupa frecventa cu care te intalnesti cu ei rezulta ca sunt mai multi decat maghiarii, si maghiarii sunt 1.237.000 si nu sunt distribuiti in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si cea mai mare parte a Modovei ca rromii.

Mergi la inceput

Pai na'mey Deceneus,i-a mai expulzat Europa de asta or fi ajuns acum la 600000 in Romania!

Glumesc si eu!

Simplu ,la un calcul matematic ,cu datele din 2002 raportate la cele din 2011(linkul pus de Deceneus),la o populatzie relativ constanta ,numarul lor a crescut,insa mie nu mi se pare enorm,pe o perioada de aproximativ 9 ani!

Daca vom compara cu datele de pina-n 89,cind oficial erau sub 1% din populatzia tzarii(eu asa.-mi amintesc de datele astea,deci sub 1% la o populatzie de 23 de mil.locuitori)atunci cresterea este mare!

M.-a frapat oricum o imagine ce circula pe fB!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Dupa frecventa cu care te intalnesti cu ei rezulta ca sunt mai multi decat maghiarii, si maghiarii sunt 1.237.000 si nu sunt distribuiti in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si cea mai mare parte a Modovei ca rromii.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Deceneus,pai acolo(recensamintul din 202) scrie cu totul alte zone:

īndeosebi īn Transilvania, Banat, Oltenia #537;i Muntenia

si se pastreaza repartizarea si in 2011:

Persoanele de etnie rom#259; reprezint#259; 3,2% din totalul popula#355;iei stabile, fiind repartiza#355;i
relativ uniform īn teritoriu, cu ponderi variind īntre 1,1% īn jude#355;ul Boto#351;ani #351;i 8,8% īn jude#355;ul
Mure#351;. Romii se īntālnesc īntr-o propor#355;ie relativ mai mare, de peste 6,0% din popula#355;ia
stabil#259; #351;i īn jude#355;ele C#259;l#259;ra#351;i (8,1%), S#259;laj (6,9%) #351;i Bihor (6,1%).

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Inainte de satul Nimigea, spre Cluj-N., este un sat numai de rromi.

In zona Huedinului, sunt "n" palate de rromi. Pe ambele parti ale drumului.

In Cluj-N. sunt destui rromi. Pentru ca o duc bine. La fel in Bistrita.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

La recensamantul din 2002 scrie ca rromii sunt in Transilvania, Banat, Oltenia si Muntenia. adica toata tara, mai putin Dobrogea.
La recensamantul din 2011 scrie
"Populatia de etnie maghiara detine majoritatea īn judetele Harghita (84,8%) si Covasna
(73,6%); de asemenea ponderi ridicate se īnregistreaza si īn judetele: Mures (37,8%),
Satu Mare (34,5%), Bihor (25,2%) si Salaj (23,2%).
Persoanele de etnie roma reprezinta 3,2% din totalul populatiei stabile, fiind repartizati
relativ uniform īn teritoriu,"

Mergi la inceput

Deceneus,mmergi mai departe cu cittul si-ai s avezi ca ajungi la ce am dat eu copy(a iesit aiurea insa)pe forum!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Tot ce se poate sa nu fii crescut cu adevarat numarul de rromi, ci numarul de oameni care s-au declarat acum rromi fata de recensamantul din 2002 .

Mergi la inceput

Cred ca spunem acelasi lucru dar exprimat altfel.
Eu am afirmat ca maghiarii NU sunt in Oltenia, Muntenia, si in cea mai mare parte a Moldovei. Textul spune unde sunt ei raspanditi.

Rromii sunt si in zonele respective si in cele cu maghiari.

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Tot ce se poate sa nu fii crescut cu adevarat numarul de rromi, ci numarul de oameni care s-au declarat acum rromi fata de recensamantul din 2002 .

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Clar a crescut numarul rromilor, pentru ca ei au in medie mai mult de doi copii.

Mergi la inceput