Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***393***

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Azi ne-am jucat si noi cu zapada!!

In balcon
I-a placut ca-i "sheshe" (rece) dar nu a vrut sa iesim afara, desi de pe balcon nu s-ar mai fi dat dus.

Azi, ne-am mai distrat cu niste "fishne" si, pe una dintre ele, trebuia sa numere obiectle si sa gaseasca cifra corespondenta.

-Ian cite roshii sint?
-Una, mama.
-Te rog sa le mai numeri o data.
-Una shoshie mama. Una ganden (=galben). Una elde (verde).
(erau, de fapt, o rosie, o gogonea (verde, evident) si o roshie...galbena ) asa ca el a avut dreptate desi raspunsul validat ca fiind corect era "3"

Ian nu face silabe, "citeste" literele una cite una; de cind am pus tapetul cu literele e in extaz Stie toate literele dar eu cred ca nu stie la ce folosesc; adica habar nu are ca le-ar putea citi, desi, de cite ori facem cite un tablou/pictura/desen impreuna, le semnam cu liere de tipar IAN si MAMA

Anaan, ma bucur ca ai adus in discutie subiectul "ce cumparam copiilor".
Care sint ultimele achizitii in materie de jucarii/carti...?
V-ati mai gindit ce luati pentru zia lor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Am o treaba vreo 10 minute dar va rog sa nu plecati ca revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Hai si eu cu cioara mea (fara bor). Rares numara pana la 10. Se mai incurca la 6, 7 fie sare peste 7 fie asteapta ajutor. In fine, in urma cu 2 seri m-a surprins placut cand numara niste jucarii din imagini si arata pe degete pana la 3. Dar se vedea ca numara constient. Dar suntem poe drumul cel bun.

Nu stiu daca v-am spus. Discutam cu Cata despre faptul ca la gradi und eintentionam sa il inscriem se facelimba germana, nu la un nivel avansat dar acolo un buna ziua un cnatecel tot va sti la sf gradinitei. Si C. ii spune lui Rares "Guten tag", Rares tare incantat repeta. Desi nu stia ce inseamna,pt el un simplu cuvant nou. Tufete, in momentul pronuntiei si eu si C. am ramas muti. A pronuntat cu intonatia nenteasca. Nu stiu cum sa spun, cele care vorbiti germana stiti poate la ce ma refer. Eu spun despre nemtii ca inghit cuvintele cand vorbesc, au un specific al respiratiei in timpul exprimarii care da alt ritm vorbirii. Noi nici unul nu stim germana. Bine, ca o fi fost o coincidenta. Caci apoi s-a prins Rares dupa fetele noastre ca ceva nu e in regula...(desi noi eram muti de uimire) incat in zadar l-.am rugat sa repete ca nu a mai vrut. Ba mai mult ii ceream sa zica buna ziua in limba germana si el spunea exact asta "Buna ziua in limba germana". Atat ne distram cand il aud ca repeta efectiv si nu raspunde la rugaminte...In stilul asta putem spune buna ziua in toate limbile pamantului.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

No, ca pana am scris eu romanul au aparut si novus si floric.
Noi am scapat de grija cazaturilor, ca nu avem sanie. Adica avem, dar fara spatar si mi-a fost frica s-o pun. Bine, la cat de reticenta e ea la nou ar accepta sania cand s-ar itzi primii ghiocei.
Fie-va mila si puneti de-o intalnire mai prin zona Alba-Cluj-Sibiu...A fost tare frumos la Moieciu dar cand imi amintesc cate ore am batut pe drum...

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Ilinco, eram deasupra si tocmai scria si eu ca mie imi palc ochelarii tai cu rame groase, as opta tot pt asa ceva ca te prinde
Eu intr-o vreme puratm ochelari cu sticla fara dioptrii, doar asa de kiki sia veam unii cam ca ai tai cu rame rosii, tre' sa ii caut sa ma pozez cu ei

Pisigri, Floric, sa va fie de bine saniusul !!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Ilinca, initial si noi am avut sania fara spatar. De pe vremea noastra maica. Insa a gasit istetul asta de om al meu pe la Selgros sau cea de genul sparat separat. De fapt e o teava vopsita indoita in forma de U cu picioare, dai gauri in sanie si prinzi picioarele U-ului de sanie.

Poze Raru
Poze noi

Mergi la inceput

Mai, dar nu era randul la o Bucovin#259;? Sau nu am retinut eu? Nu ca m-as inscrie dar de tinut evidenta nu m adau in laturi

Poze Raru
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Inapreda, bine ca ai deschis dicutia despre jucarii ca si eu as vrea niste idei, cred ca de la mamele de baieti la ce preferinte are Ada

Azi am cumparat masinutele din Cars de ex

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Hihihi, Novus, iti place sa faci schimb? Rares este incantat de carucior cu papusa... E sictirit de masini.

Ultimele jucarii evident ca au fost tot doua masini, mici, una e camion si una o betoniera si daca are ceva de invartit inseamna ca pt Rares e jucarie ideala.

Nu am idei pt ziua lui. Noi vom organiza ziua acasa , pe 26 febr cand este lasatul de sec. Facem doi in una, ca samponul

Poze Raru
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Cuscra, dacaa doarme bestia nu plec de-aci. Desi as mai avea de corectat un set de lucrari, dar am corectat azi vreo 60, iau o pauza.
Phiphi nu numara nici pana la 3, d'apoi 30. De vreo saptamana e interesata de litere, pe calculatorul de jucarie, dar doar sa le vada aparand pe ecran si sa le zica dupa mine, inca nu cred ca le recunoaste, dar asa victorioasa striga ea dupa bine:"B!!! M!! P!"
Pe mine ma intriga Phipha ca multe cuvinte le zice perfect din prima iar pe altele le nenoroceste de numa:)) De le pocea pe toate ma gandeam ca are probleme cu perceptia sunetelor...Dar culorile le zice perfect toate (cu exceptia lui "mov" care inca e "bop"), animale are cateva pe care le zice ok (pucelu', usu, titu, iatza, puiu') dar majoritatea animalelor, aoleeeeu...cred ca v-am mai dat mostre:
maimutza=ufuta (cu "t", nu "tz")
girafa=puapa
renu=dedu
iepuras= poaty
pantera= papaia
Pe mine ma distreaza la nebunie, cred ca mi-a fi dor, sa nu uit sa mai notez, ca am ramas in urma

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput