faliment Malev
Raspunsuri - Pagina 4
mihaela_s spune:
din cate am inteles eu, malev nu a declarat faliment, numai a sistat activitatea din lipsa banilor.
J.D. spune:
aici scrie ca sunt in faliment. si eu din cate stiu lipsa banilor aduce dupa sine falimentul
http://www.guardian.co.uk/business/2012/feb/03/hungary-malev-bankruptcy-airline-grounded
Finn Constantine 15.10.2009 si 29+ Euan Tudor
mihaela_s spune:
Inseamna ca stirile sunt contradictorii. Engleza mea din pacate nu e atat de avansata ca sa inteleg toate amanuntele din articolul pus de tine. Insa in ultimul pus de mine, asa scrie, ca falimentul nu a fost inca declarat oficial...ce o fi insemnand asta...? Si ca Malev e pus sub controlul unui administrator special.
Acuma, stiu si eu? Cum spuneam, pierderea mea nu e atat de mare, dar nu ar strica o recompensa...si in plus m-as bucura sa mai zboare, pentru noi s-au cam taiat legaturile bune si ca pret si ca ore de zbor cu ccc caderea Malev. Cele care au ramas sunt low cost si nu prea imi inspira incredere, in plus zboara la ore imposibile pentru noi care locuim la cateva ore distanta de ambele destinatii(initiala si finala).
J.D. spune:
Malev a fost pus sub protectia falimentului, dupa cate scrie in articol. asta ar insemna ca astfel sunt protejati de creditori, etc, pana se face o reorganizare sau restructurare financiara.
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J.D. Malev a fost pus sub protectia falimentului, dupa cate scrie in articol. asta ar insemna ca astfel sunt protejati de creditori, etc, pana se face o reorganizare sau restructurare financiara. Finn Constantine 15.10.2009 si 29+ Euan Tudor |
Deci se asteapta o restructurare, banii de la rusi ar fi bineveniti daca se accepta conditiile, nu?
J.D. spune:
banii i/ar ajuta, cu siguranta. problema se pune insa si cum planuiesc sa restructureze compania pentru ca o gestionare proasta a banilor ii va duce iar la faliment. normal ar fi fost ca guvernul maghiar sa ajute compania, nu sa apeleze la straini.
danielag spune:
Guvernul maghiar nu poate interveni, exista o decizie a Comisiei Europene in acest caz.
"Comisia Europeana a decis insa in ianuarie ca Malev trebuie sa returneze statului circa 100 de miliarde de forinti (338 milioane euro), considerate ajutoare ilegale, iar Curtea Europen#259; de Justitie a interzis guvernului de la Budapesta sa acorde alte ajutoare companiei."
Sursa: www.zf.ro/business-international/prabusirea-companiei-aeriene-malev-ii-costa-pe-ungari-3-4-miliarde-de-euro-9218353" target="_blank">aici.
J.D. spune:
asa scria si in guardian, dar nu citisem cu atentie.probabil ca au bagat unii niste bani in buzunar fara justificare de s/a ajuns aici.