Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (27)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Diana nu stiu ce altceva sa-ti zic decat ca sper ca totul sa se rezolve cu bine - metodele le-or gasi ei, doctorii..Ma bucur ca ne tii la curent, sunt sigura ca vorbesc in numele tuturor cand zic asta.
Pupicei de noapte buna...tie si Mirciulicului!

Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ... in luna a 6a (21+) :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Buna dimineata!
Am dormit destul de rau asta-noapte, pentru ca m-a durut spatele, nici nu ma puteam intoarce de pe o parte pe alta fara sa imi fie foarte greu. Am facut ieri dupa-amiaza curatenie prin casa cu aspirat, spalat pe jos, frecat baia, bucataria, apoi m-am jucat cu M si am stat pe jos, si cred ca mi s-a deranjat o bucatica de coloana, in zona lombara-sacrala. Naspa. Cred ca de acum o sa apeez la cineva sa ma ajute la curatenie daca o sa mi se mai intample, pentru ca e tare greu. Pe voi va ajuta cineva sau va descurcati singure?
Eu mi-am iubit copilul de cand era in burta, il mangaiam, il asteptam, ii vorbeam, ma raportam la el. Daar, cand s-a nscut, s-a declansat in mine altceva, un fel de pasiune, din aia ca simti ca ti s-ar lua efctiv aerul daca n-ai fi in preajma copilului, iar primul alaptat a fost divin!!! Sotul meu era cu mine si lacrima, lacrimi de fericire. O sa mai revin pe tema asta.
Diana, ti-au dat o singura tableta de digoxin? Alaltaieri si atat? Mi se pare putin daca e asa, dar probabil ca o fac din teama de a nu scadea prea mult pulsul. Te-ai lamurit in privinta platii spitalizarii? E spital privat sau de stat?

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Neata fetelor! Va servesc o cana cu lapte cald. Noroc cu insomnia asta ca mea ca mai apuc sa va citesc.

Ieri am alergat iar toata ziua. Da, pe vremea asta minunata din Bucuresti. Din fericire am rezolvat o gramada si sunt multumita. Insa nu m-am hidratat bine si n-am mancat bine decat seara. Sunt foarte incantata si ma minunez ca n-am racit deloc pana acum. Adica asa cu febra si tot tacamul. Parca sunt mai rezistenta la boli de cand sunt gravida. Si credeti-ma ca zilnic iau contact cu copii bolnavi de tot felul. Bine cam am anticorpi pentru Rubella si Citomegalovirus ca altfel ma baricadam in casa. Sa nu-mi fie de deochi! Sper sa nu ma apuce vreo raceala dupa ce m-am laudat aici. De asemenea sunt incantata ca am scaun in fiecare zi, uneori si de 2 ori. Insa ce nu-mi place e ca mi-au aparut vergeturi pe sani. Multe, mari, urate. Ziceam mai demult ca am niste firisoare pe sani ca niste varice prin interior, se pare ca sunt vergeturi. Eu nu le pot vedea prea bine ca-s pe partea inferioara a sanului si in oglinda nu e foarte clar. Recunosc ca desi am vreo 3 creme nu m-am dat zilnic. Nici cu uleiul de migdale nu m-am dat decat de vreo 3 ori. Acum daca tot au aparut cu ce sa ma dau cel mai eficient sa se estompeze?

Si ca m-ati provocat la discutii despre vaccinuri, o sa incerc sa spun ce stiu si ce cred asa cat de usurel pot eu fara sa ma iau de nimeni. Vaccinurile "obligatorii" nu numai ca sunt folosite de suficient timp cat sa se demonstreze ca sunt sigure, dar de cand sunt folosite la scara larga au salvat mii de vieti si chiar au eradicat infectiile pentru care au fost create. Noi poate suntem prea tineri, insa daca intrebam parintii sau bunicii, va vor putea spune ca boli ca si poliomielita erau foarte raspandite. Acum din fericire nu se mai intalneste polio. Asa cum bine a remarcat cineva, totusi aceste vaccinuri nu sunt cu adevarat obligatorii, legea nu obliga in realitate. Insa toate acestea s-au dovedit eficace aproape 100% pentru niste infectii care altfel ar fi dus la probleme foarte grave si cu mortalitate ridicata. Acum nu prea ne amintim sau nu stim astea pentru ca deja majoritatea sunt in curs de eradicare, cel putin in tarile dezvoltate.(nu zic de India, Africa...)Vaccinurile optionale(cum sunt cele pentru Rotavirus, Varicela, Hepatita A) au ramas cu titlul de optional pentru ca fie nu acopera 100%(adica sunt cazuri multe de persoane vaccinate care fac totusi boala, e drept ca intr-o forma mai usoara), fie boala are forme mai usoare, destul de usor tratabile sau e extrem de raspandita in zona respectiva incat imunizarea naturala se face foarte usor(cum e cu Hepatita A la noi in tara, multi facand forme asimptomatice). Acum eu zic ca si astea optionale au adus imbunatatiri la scara larga, ma gandesc la Varilrix(vaccinul pt varicela). Sunt cazuri de copii vaccinati care iau boala, insa au o forma extrem de usoara, cu 3-4 bubite imprastiate pe tot corpul, mici si care trec in tot atatea zile. Insa efect se vede si la copiii nevaccinati, acestia facand forme ceva mai accentuate decat cei vaccinati, insa nu atat de urate cum faceam noi. Eu tin minte ca eram plina de bubite "suculente" care ma mancau ingrozitor si cred ca m-au tinut vreo 2 saptamani(poate nu chiar asa, dar minim o saptamana). Plus ca cei care se scarpinau ramaneau cu niste cicatrici urate rau si multe, una langa alta. Va amintiti desigur. Pe langa avantajul direct al vaccinarii propriului copil(ca nu se imbolnaveste), exista un mare avantaj global, social daca vreti pt ca prin vaccinarea in masa a populatiei au fost si pot fi in continuare eradicate infectii mortale. Exemplul Variolei care a fost complet eradicata. Nu vreau sa spun prostii, stiu ca una din infectiile pt care se face vaccinarea e in curs de eradicare, nu mai stiu care Difteria sau Pertussis. Au trecut ceva ani de cand nu s-a mai raportat nici un caz si conform unor criterii OMS dupa o perioada de timp in care nu se mai intalneste nici un caz e declarata eradicata si se intrerupe vaccinarea pentru acea infectie. Mi se pare un lucru extraordinar, mi se par mari realizari astea si se pot recunoaste ca realizari daca studiem un pic istoria acestor boli si vedem cati se imbolnaveau si mureau de ele in trecut si ca acum nici nu se mai intalnesc in natura. Mi se pare fantastic! Pe de alta parte, tocmai pentru ca nu se intalnesc acum decat rar de tot, sunt parinti care incep sa refuze vaccinarile. Apoi victoriosi isi sustin in continuare ideea cu argumentul "al meu n-a facut nici un vaccin si n-a patit nimic, n-a luat nici una din bolile alea, deci vaccinarea e oricum inutila". Insa ce pierd din vedere acei parinti este ca in realitate copilul lor a beneficiat indirect de efectul vaccinarii. Copilul lor nu avea de unde sa ia boala pentru ca toti ceilalti copii din jurul lui erau vaccinati si practic in mediul lui nu mai exista virusul. Ce avem acum e rezultatul a cateva generatii de copii vaccinati la scara mare(adica asa cu titlul de obligativitate). Atata timp cand virusul sau bacteria nu au fost eradicate si mai pot exista focare de infectie, intreruperea vaccinarii ne aduce iar in urma cu zeci de ani cand se murea pe capete.

Si pentru ca v-am innebunit complet de cap, fac aici o mica lista cu vaccinurile obligatorii. Ele sunt combinate in polivaccinuri, asa ca la o inoculare copilul primeste de obicei mai multe tulpini diferite.
-anti Hepatitei B: E ceva mai recent introdus, rostul lui e in primul rand ca previne o afectiune foarte grava, de cele mai multe ori netratabila si care uneori la tineri se "complica" in cateva zile cu decesul-hepatita fulminanta
-anti Difteric, Tetanos si Pertussis(sau DTP): Banuiesc ca e destul de clar aici ce-i cu ele, sunt dintre vaccinurile mai vechi, deja nu cred ca a mai auzit nimeni de cazuri de difterie sau de tuse magareasca, dar cred ca toata lumea stie ca toate astea au mortalitate foarte foarte ridicata
-anti Poliomielitic: Despre asta am mai vorbit mai devreme, tot mortala in unele cazuri, in cele mai usoare dadea pareze ireversibile si afectare cerebrala de diverse grade. Au fost probleme cu primele vaccinuri pt ca aveau virus viu atenuat si unii copii faceau boala dupa vaccinare daca aveau sistemul imunitar foarte slabit. Vaccinul actual contine doar proteine din virus si e imposibil sa produca infectarea
-anti Haemophilus influenzae: tot cu mortalitate ridicata
-anti Tuberculos: La noi in tara inca sunt multe cazuri de tuberculoza, spre deosebire de "occidentali" unde e eradicata in majoritatea tarilor. E boala cronica, acum tratabila insa tratamentul e de lunga durata. Netratata sau depistata tarziu da complicatii afectand majoritatea organelor.
-anti Rujeola, Oreon si Rubeola: Cand eram copii abia se inventase si se testa acest vaccin. Mi se pare ca prin clasa a 6-a s-a incercat vaccinarea fetitelor, dar era un lot experimental apoi au durat ceva ani pana sa se faca vaccinarea in masa. Mama spune ca in a 6-a am facut vaccinul, prietenii mei epidemiologi spun ca atunci a fost o tentativa, cumva de testare si ca vaccinarea obligatorie s-a introdus doar de cativa ani. Toate puteau da complicatii pulmonare(pneumonii grave) sau cerebrale(meningita, encefalita). Rujeola e cea mai "dura" din astea 3 la capitolul mortalitate, i se zicea Pojar. Rubeola e cea mai blanda(Pojarelul), de obicei fara complicatii. Rubeola stiti insa ca are efect groaznic la gravide. Oreonul la baieti duce in multe cazuri la infertilitate secundara pentru ca ataca testiculele. Acum in iarna a fost (si inca mai este) epidemie de Rubeola si in vestul tarii si de Rujeola. In Bucuresti s-a imprastiat Rubeola mult mai rau ca gripa, clase intregi de copii(majoritatea de gimnaziu sau liceu) s-au imbolnavit. Asta ca sa vedeti ca desi se face vaccinarea, pentru ca e mai recent introdus vaccinul si sunt multe generatii de copii nevaccinate, daca apare un caz de boala foarte usor se produce apoi epidemia pentru ca se virusul se raspandeste extrem de usor. Eu am zis, daca n-as fi avut anticorpi de Rubeola cred ca nu mai ieseam din casa.

Cam asta este. Una peste alta, eu zic ca se merita sa continuam cu vaccinurile astea. In ce priveste antigripalul, aici am indoieli. Eu nu mi l-am facut si nici nu intentionez sa mi-l fac vreodata. In afara de batranii cu probleme de sanatate grave, nu vad utilitatea vaccinului. In general o persoana cu sistem imunitar normal trece cu bine printr-o gripa, exceptand evident tulpini foarte agresive care decimeaza populatii(cum a fost gripa spaniola). Cand e vorba de epidemii cu tulpini presupuse letale si cu agresivitate mare trebuie precautie. Eu intai incerc sa studiez situatia, cazuri de imbolnavire, rata de transmitere, mortalitate. La ultimele soiuri de gripa aviara, ovina, porcina...nu m-am agitat cu vaccinarea. Urmarind datele statistice eu consider ca n-au fost pandemii si nici virusii n-au fost chiar asa de agresivi pe cat au vrut autoritatile sa ne sperie. Oricum trebuie atentie sa nu ratam informatia cand e ceva cu adevarat grav.

Voi m-ati pus sa scriu. Daca mie mi-a luat o ora sa scriu astea, ma intreb cat o sa va ia voua sa cititi. Cu siguranta mult mai putin

Andreea, 21+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Aever, ce raspuns detaliat!
Eu vaccinul impotriva varicelei nu l-as face copilului. Nu toti copiii raman cu urme pe corp, alea apar doar daca se infecteaza. Baiatul meu a avut varicela la 1 an si jumatate, a avut FOARTE mult bube (vreo 30 numarasem numai pe fata), toate cele de pe fata si le-a rupt (in somn) si nu are absolut nici un semn.
Pe de alta parte, ca ziceai de gripele ultimilor ani, eu am facut gripa porcina si a fost ingrozitor. Nu ma gandeam ca mor, dar mi-a fost foarte-foarte rau timp de o saptamana.
In rest, rezonez cu ceea ce ai scris, in mare masura.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enona3006 spune:

Buna dimineata burticute!

Vin si eu cu cafeluta de dimineata. Am dormit tare agitata peste noapte, iar la 7 am facut ochisori (o data cu aprinderea luminilor de la acvariu :)) ) .
Imi place discutia despre instinctul matern, si eu astept cu interes sa se declanseze si la mine. Nu pot sa spun nici macar ca il iubesc pe zapacila asta din burtica mea . Imi e drag si ma distreaza ca misca, imi place sa-i ascult inimioara cu stetoscopul (ascultam si eu si tati cum prindem un moment liber), mare parte din ganduri se indreapta spre el ... dar de instinct matern inca nush ce sa zic. Dar atat de frumos ai scris Anitta, ca sper sa simt si eu asa dupa ce voi naste.
Tot ziceati ca va simtiti jos bebeii si nu prea puteam sa imi imaginez cat de jos puteti sa-i simtiti, asa ca mi-a facut ieri o demonstratie de am crezut ca vrea sa iasa afara, abia mergeam. Eu in loc sa ma pun in pat cu picioarele in sus (cum erau niste recomandari acu cateva zile), am iesit la o mica plimbare care se pare ca i-a placut si l-a adormit (avand in vedere ca a fost conceput in varful muntelui , probabil ca ii place sa se plimbe).Cred ca n-o sa ma lase sa lancezesc pana la sfarsitul sarcinii.
Sa ma laud si cu noua (de fapt una dintre foarte putinele) achizitii pentru bebe. Mi-am comandat un wrap rosu superb (chiar daca e baiat sper sa ii placa sa-l infasor in rosu). L-am primit aseara si am tot studiat modurile de prindere si m-am infasurat in cei 5 metrii de material(am folosit pe post de "model" un catel de plus, ca n-aveam papusi prin casa). Sunt tare incantata de el, si sper sa-i placa si bebelului sa fie carat.
Cam atat pentru dimineata asta, ma duc sa ma bucur de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Anitta, in ultimul an am vazut destul de multi copii cu varicela, unii vaccinati, altii nevaccinati. N-am mai vazut varicela cum zici tu cu multe bubite de foarte multi ani. Tot ce-am vazut anul asta aveau putine bubite. Cum ziceam, cei fara vaccin aveau mai multe bubite, dar nu chiar asa multe. Nu neg, posibil sa mai fie si cazuri ca baietelul tau dar ma gandesc ca-s mai rare. Cat despre gripa porcina, nu zic ca nu e foarte nasoala. Ziceam ca asa luand in calcul si raspandirea s-ar putea sa nu merite vaccinarea. Eu cred totusi ca au fost destul de putine cazuri sau oricum putine urate.
Asa si la vaccinare in extrem de putine cazuri pot aparea reactii foarte grave. Totul se vorbeste statistic, riscul e mic, insa daca ai ghinionul sa fii acel caz din 1 mil la care se poate intampla...e intr-adevar ingrozitor.

Fetelor, am pus poze pe facebook sa va ajunga pe tot anul. Nu m-am hotarat ce sa va arat, asa ca am pus mai multe. Astept impresii despre rochita de mireasa, sfaturile sunt mai mult decat binevenite. Ziceti acum pana mai am timp sa schimb ceva. Rochita n-o schimb, pot doar cel mult sa mai umblu la aspectul general, la detalii, bijuterii, coafura, machiaj.

Andreea, 21+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Buna dimineata burtici drage.

Andreea felicitari pentru rochita, sincer este foarte faina, simpla si eleganta, insa cum am zis si e facebok, eu as merge pe prima varianta su anume cea fara jupa ;).

Cat despre noi, si eu tot jos il simt pe bebe, insa il simt si sus in laterale, cred ca atunci da din picioruse. Oricum ma bucur ca este foarte activ si asta ma linisteste. Asteptam acum ziua de luni sa merge la ecografie:D

Mmamita, nu vreau sa te sperii sau ceva, insa mie dr mi a sus ca daca ramane atat de jos, este posibil sa vina mai devreme, asa ca eu mi am schimbat optiunea de a naste in sistemul privat unde nu te primesc decat peste 36 de saptamani, si oricum as fi nascut la privat daca nu erau nici un tip de probleme. In cocnluzie cred ca o sa imi iau o rezerva la universitar, nu ma incanta prea tare ideea insa sunt foarte buni pt bebelusi iar pt mine asta conteaza cel mai mult. Conformtul meu, acasa la mine :)

Eu sper totusi sa nu fie cazul, sa vina cat mai aproape de termen si cat mai puternic. Acum cu Dzeu inainte.

Diana sper din suflet ca inimosul sa si regleze bataile, dar incapatanat mai este:)))

Pupici dragelor

Ioana, mamica lui Cristian 26saptamani +

Life is the best thing that can happen to us, the best gift we are offered...so full of surprises! We should cherish every single second! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Andreea multumim de raspunsul elaborat cu privire la vaccinuri, eu nu stu prea mukte legate de asta, insa cum s a mai zis si pe aici, nici nu vom exagera nici nu ne vom culca cu o ureche, asa ca moderatia este cea mai buna. :)

Ioana, mamica lui Cristian 26saptamani +

Life is the best thing that can happen to us, the best gift we are offered...so full of surprises! We should cherish every single second! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Cori, imi pare rau ca esti asa de ingrijorata in legatura cu sarcina joasa... Din pacate, chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc pentru ca nu m-am intalnit cu probleme de genul asta. Poate totusi se mai ridica putin, cum spunea si Virginia? (Cu toate ca inteleg ca la tine e jos din cauza Ilincutei).

BelissimaEva, multumim pentru suport si empatie. Am si eu momente cand sunt frustrata si simt ca medicii nu fac suficient, altele cand ma calmez si ma conving ca altundeva mai bine nu am unde merge si e nevoie de rabdare. Despre sforait ... si sotul meu mi-a zis acum vreo trei saptamani ca am inceput sa sfoooorai . Atunci eram racita, probabil din cauza aia. Daca ai nasul infundat, ori uscat, incearca sa il cureti cu apa calduta ori solutie speciala de la farmacie (eu am ceva cu apa de mare, a fost foarte ieftin si-mi place mult). Am observat ca ajuta.

Virgi, multumim de suport!

Anitta, eu ti-am mai spus ca am impresia ca te zdrobesti prea mult cu smotruiala, acum. Eu nu am avut niciodata ajutor pana acum. Din fericire, de cand stam aici am avut cazarea cu curatenia inclusa, si taaaare bine e. Mie-mi place sa bucataresc, gradinaresc, dar sa fac ordine ori curatenie urasc. Le fac pentru ca nu pot sa le vad altfel, insa tare nu-mi place. Mi se pare o plictiseaaaala. Asa ca daca poti lua pe cineva care sa te ajute, macar acum, cred ca e o idee buna.

Referitor la tratament - iau la 12 ore cate o pastila - deja am luat 5. La 24 de ore imi iau sange ca sa vada daca e ok dozajul. Spitalul e de stat. Am fost ieri si am discutat cu tantiile de la casierie, in franceza mea ruginita. Dar ne-am inteles. Concluzia e ca fiind gravida peste 6 luni, si avand cardul de asigurat, asigurarea mea acopera 100%. DAR, numai in caz de urgenta. Altfel trebuie sa vin cu nu stiu ce formular 121 de la serviciul social din tara mea. Cum eu am fost internata de urgenta, ajunge sa iau de la medicul de aici o adeverinta ce atesta asta si sa o folosesc la externare. Acum, am mici indoieli asupra cat de mult poate dura o internare de urgenta... Oricum, vestile sunt incurajatoare.

Aever, si mie mi-a placut tare mult rochita ta. Iar burtica nici nu se vede in ea! (Nu stiu daca asta isi place ori nu ).

Multumim mult si pentru detalierea parerii tale despre vaccinuri. Totusi, mi se pare ca ai insistat mult prea putin pe eventualele efecte negative - ceea ce, de fapt, ne doare. Ca prea putin ma indoiesc de efectele lor pozitive. Ce ma ingrijoreaza e ca nu ofera imunitate 100%, contin in mod clar substante cancerigene, datorita modului in care sunt produse pot fi infestate cu diverse bacterii, unele contin mai multe tulpini de virusi injectate o data unui copil atat de mic (asta poate parea un avantaj pentru ca e doar o intepatura, dar faptul ca e inoculata o cantitate mult mai mare de virusi mi se pare mai periculos si un dezavantaj mai mare). Eu nu neg beneficiile pe care le-au adus vaccinurile pana acum, ci incerc (cu lasitate, recunosc!) sa profit de beneficiile lor fara a ma expune riscurilor lor. Cum bine ai spus: daca toti copiii sunt vaccinati, cine sa se mai imbolnaveasca si sa declanseze epidemiile?

Ioana, chiar e incapatanat! Radeam si noi de el, ca o fi o alta specie...Are un puls de ne innebuneste pe toti, dar lui pare sa ii mearga destul de bine.

Diana 26+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Virgi, pe mine m-a amuzat faza cu instictul matern.Cred ca totul va veni pe parcurs, in timp, bineinteles ca imi iubesc bebelusul si sunt nerabdatoare sa il alint si sa il simt mereu aproape de mine. Insa era doamna aia tare comica, modul de exprimare si expresia fetei...e greu sa te abtii din ras.

Mihaela23+ cu Edward-Flavius

Mergi la inceput