Gravidute cu tromobofilie -cap 12-

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

Dara, Sper, vreau si eu studiul, va rog! Multumesc!

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1538-7836.2004.01090.x/full

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybele spune:

fete dragi vin si eu cu update-ul saptamanal despre micuta lui Toni

acum are aproape 1400 grame, iar ieri seara i-au facut o transfuzie de sange , pentru ca ii scazuse nivelul hemoglobinei; chiar si asa, cu anemie, tot a luat in greutate

am vorbit de dimineata cu Toni si mi-a spus ca transfuzia a decurs bine si ca cea mica e acum rozalie si urla de foame mai mereu, doctorita e convinsa ca dupa transfuzie o sa ia in greutate din ce in ce mai bine

eu am laptopul busit, scriu de pe telefon, intru insa sa va tin la curent

ah, si sa nu uit: ce bebelusi frumosi ies cu clexane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

de aici http://peir.path.uab.edu/coag/article_23.shtml
AntiXa
Therapeutic Range

*IV therapeutic unfractionated heparin: 0.3 - 0.7 anti-Xa units per mL plasma.
*Prophylactic unfractionated heparin: 0.2-0.4 anti-Xa units per mL plasma.
*Low molecular weight heparin (Lovenox, enoxaparin): 0.5 to 1.0 anti-Xa units per mL plasma for therapy when injected twice a day. Draw four hours after injection.
*Low molecular weight heparin (Lovenox, enoxaparin): 1.0 to 2.0 anti-Xa units per mL plasma for therapy when injected once a day. Draw four hours after injection.
*Low molecular weight heparin (Lovenox, enoxaparin): 0.2 to 0.4 anti-Xa units per mL plasma for prophylaxis. Draw four hours after injection.

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Cybele, ce bine ca ne aduci vesti bune. Asteptam sa ne spui si ca fetele merg acasa sanatoase si fericite.

MTHFR C677T Homozigot
Mami de Vlad, 01.02.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

valy, de ce nu ai intrebat-o pe dr. U despre rezultat pentru ca iti explica. Eu am luat-o la intrebari ultima data pentru ca eram ingrijorata. Mi-a scazut antiFXA-ul desi eu am tot crescut doza.

Anti FXA recoltat la 4 ore a scazut astfel:
5s - 0,53
12s- 0,47
21s- 0,40

Anti FXA recoltat la fundeni (8-10 ore):
13s - 0,37
22s - 0,19

Mi-a explicat clar ca am fost pe doza terapeutica la inceput si acum trecem pe profilactic pana vedem cum mai evolueaza IR-urile. Nu e foarte multumita de ele dar au inceput sa scada. Daca la eco de vineri cresc iar, urcam iar la terapeutic. Probabil, tu neavand hemoragii si alte dureri te tine pe profilactic din start. Intreab-o data viitoare. Si aminteste-i mereu valorile din trecut. Eu mi-am facut dosarul pe saptamani.

Recunosc ca si eu sunt ingrijorata dar mai astept doua zile si aflu cum stam.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 23+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Din cate stiu eu sunt relevante numai valorile la 4 ore, ca pentru alea ar fi standardele, si daca stii la alte ore, nu inseamna ca stii la 4 ore cat era. Adica nu se poate calcula prin operatii aritmetice.

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybele spune:

pai si in cazul asta de ce la Fundeni se face antifxa la 8-10 ore?asta vara eu m-am dus sa recoltez dupa 4 ore si am fost apostrofata ca lumea ca mi-am facut injectia de capul meu, ca ele la fundeni recomnada sa se pastreze ora de injectare- adica 8-9 seara ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

pai cred ca ai vazut si mai sus ca standardele puse de Sper sunt la 4 ore si cand am intrat eu pe topic, toate fetele mi-au zis ca in noaptea aia sa fac injectia mai tarziu, asa faceau si ele si stiu ca mergeau la Fundeni

LE:
http://www.saintfrancislab.com/common/pdfItem.aspx?id=1033
Monitoring LMW Heparin (enoxaparin-Lovenox, dalteparin-Fragmin) therapy:
v How do you monitor LMW Heparin anticoagulation?
Ø THE PT and PTT are not useful for monitoring LMW Heparin
Ø An anti-Factor Xa level is the ONLY reliable way to monitor LMW Heparin
Ø The anti-Xa level should be drawn 4 hours after the 2nd or 3rd dose, and the drug
specified (We have separate curves for each drug)

Valori de referinta

Intervalul terapeutic este in functie de preparatul administrat:

- pentru heparina standard: 0.3-0.7 U/mL

- pentru Fraxiparin: 0.5-1.2 U/mL (dupa 2-4 zile de la initierea terapiei si la 3 ore de la ultima doza);

- pentru Clexane multidoza:

* scop profilactic: 0.1-0.4 U/mL

* scop curativ: 0.4-1.1 U/mL (la 3-4 ore de la ultima doza)

http://www.synevo.ro/anti-fxa-activitate-reziduala-factor-xa/

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Revin si eu cu intrebarea: trebuie sa fim pe curativ sau pe profilactic? Musette spunea ca dr. U a lasat-o acum pe profilactic, ca e suficient. Dar in functie de ce se merge pe o varianta sau pe alta...

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Dara analizele sunt recoltate la nr de ore scris in paranteze. Eu la Synevo fac la 4 ore.

Eu am listat grupul cu cele luate la 4 ore spre a fi comparate intre ele si cele prelevate la 10 ore spre a fi comparate intre ele. Si unele si altele scad.
Nu inteleg ce vroiai sa spui, sorry...

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 23+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput