Gravidute cu tromobofilie -cap 12-

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Musette, stiu cum e, asa ma uitam eu cu jind la fetele care au nascut acum :)
Hai ca daca s-au redus si sangerarile, o sa fie clar bine! Nici nu se poate altfel. O sa socotesti si tu la fel, vreau la 32, vreau la 36, hai inca o saptamana :)

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Zsenia multumesc pt raspuns.

Kraluca felicitari pt bebelina

Danezza ti-am vazut printesa, frumusica ca mamica ei , sa-ti traiasca si sa aveti numai clipe fericite de acum inainte.

Dara as vrea sa citesc si eu studiul acela cu clexane 0.4 si 0.8, crezi ca poti sa mi-l mai gasesti si mie?

Fetelor , vitamina K se distruge prin fierbere?

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Sper, eu am terminat facultatea de chimie, e adevarat ca nu am profesat niciodata, dar ma pasioneaza domeniul si in plus, mancatul sanatos, chimicalele, intelegi...cam toate vitaminele se distrug prin fierbere, inclusiv vitamina K. O sa caut sa vad la ce temperatura e distrusa.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Multumesc MeAlex, intre timp am aflat ca se distruge la temperatura inalta dar nu stiu la ce temperatura. In articolul acesta http://www.cardioportal.ro/pdf/protocoale/protocoale_4.pdf?phpMyAdmin=LAPYS8VYVpMlZAH0k1mvv51DAQc
scrie sub un tabel sa evitam: varza, spanac, broccoli, salata, ceai verde, ceapa (fiarta sau prajita), vit. A, E, C în doza mare

Mie imi plac spanacul si varza. De ceaiul verde nu stiam ca este coagulant si am baut foarte mult in ultimul timp

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

kraluca, felicitari pt bebelusa. Daca vrei sa te trecem pe prima pagina, te rog scrie detaliile: greutate, lungime bebe, mutatiile tale si eventual ce trat ai avut in sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeta spune:

BUna!
Raluca felicitari! Sa fiti sanatosi si adaptare usoara!
Dana bine ca sunteti acasa; daca erati in regula, nu avea rost sa stati acolo, e chiar mai obositor in spital (mie asa mi s-a parut, desi am stat in rezerva); e mai buna linistea casei tale si altfel se stabileste legatura intre voi. Am vazut pozele printesei, ce frumusete aveti voi acolo! Arata ca un copilas mai marisor, nu a nou-nascut. Sa va traiasca, sa fiti sanatosi!
Suziq sanatate si voua! Si a mea fetita a fost mai portocalie la cateva zile dupa nastere si a durat vreo 3 sapt, dar pe noi ne-a lasat acasa. Pana la urma a fos OK, i-a trecut de la sine, fara alta interventie.
Dara felicitari pentru noul prefix si la cat mai multe saptamani! Marturisesc ca si eu, ca si Musette, ma uit cu jind la semnatura ta...
Zsenia imi poti spune, te rog, ce s-a modificat in analizele tale cand au hotarat sa te treaca pe anticoagulant?

Am fost si eu azi la gineco. Nu a fost foarte impresionat de IR-urile mele, a zis ca nu sunt atat de mari incat sa justifice trecerea pe anticoagulant si ca se vor mai schimba cu evolutia sarcinii. A zis sa mai verific echografic, dar oricum nu sapt asta, ca e prea des chiar la 2 sapt; deci cred ca o sa merg pe sapt viitoare. In concluzie, am ramas tot numai pe aspirina si mai vedem.
M-a chemat peste 2 sapt, cand voi implini 26, sa-mi faca glicemia provocata si iarasi clasicele anticoagulare (PT+INR, aPTT). O fi suficient sau nu, nici nu stiu, am si obosit sa ma agit atat si fac si rau la IR...Deocamdata sunt la mijloc, intre hematolog si gineco (cum ii placea Danei muuuult), asa ca mai vedem sapt urmatoare, mai asteptam, mai crestem si ma rog sa fie bine!
Si, ca sa repet ce am spus deja mai sus, vai Dara ce semnatura faina ai!!!

24+ cu baietel si mami de Demetra (24.04.2007)

Hipotiroidie autoimuna, MTHFR A1289C heterozigot, 1 sarcina oprita in evolutie la 9 sapt.
Tratament sarcina: Synthroid 75/100, Femibion 2, vitamine prenatale, Baby aspirin 81mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

dara, acuma vad si eu semnatura ta. Ce repede trece timpul! Cu tot cu diabet gestational, trombofilie si poate alte mici neplaceri, v-ati facut mari. Bravo!
bebeta, hematologul spune sa treci pe anticoagulant?
amary, unde esti si ce invarti? Eu am dileme noaptea si dorm mai mult iepureste. Am senzatia ca pe oricare parte as dormi (adica pe stanga sau pe dreapta), deranjez pe unul din bebelusi, asa ca ma foiesc toata noaptea. Tu pe care parte dormi? Si mai am o nebunie in ultimele zile: am senzatia ca toti chilotii si pantalonii ma strang la burta, desi nu e asa, fiindca au elastice largi/benzi mobile. Sutienul nu il mai suport de saptamani bune, mi se pare ca imi apasa pe burta cand stau jos . Oi fi luat-o razna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Balanta, sunt aici pitita...rod unghiute si astept morfologia de saptamana asta, ma gandesc la toate prostiile, dar va citesc mereu... In ceea ce priveste simptomele de gravidutza de gemenei....nu vreau sa te dezamagemesc, da chiar o sa deranjezi unul din bebei mereu. Eu pe stanga iau cate un sut mai jos asa (de la fetita), pe dreapta mai sus (de la baietel), stai linistita, mai tarziu o sa te anunte imediat cand o sa-i deranjezi
Eu deja arat cum aratam la 28-29s la prima sarcina, am luat si 7kg, adevarat...ma mananca pielea deja (desi mi-am pregatit o crema de vergeturi destul de buna, dar se intinde cam repede pielea asta....). Mi-am schimbat toate elasticele de la pantalonii de casa, asta ca sa nu crezi ca esti singura dusa. Si de abia ma misc...Si am 5 luni, cand ma gandesc ca la prima sarcina am lucrat pana la 30s, si inca dadeam cu mopul pe la 35s Da' Balanta, io zic ca acu' ne plangem degeaba, nici nu vreau sa-mi imaginez ce-o sa fie si cum vom arata peste cateva luni

Fetelor cu printese si printisori multi, iar "intepatelor" la fel de multi

Amary 20+ de +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Sper, eu zic sa fii calma, nu cred ca ceaiul verde este ataaat de coagulant...e important sa mancam si legume totul e sa fie echilibrat.
Oricum, anticoagulantele isi fac treaba indiferent de ce mancam. De exemplu, bolnavilor cu tromboze si alte probleme de genul asta, care fac si tratamnet anticoagulant nu li se recomanda sa evite anumite legume (doar atentie la grasimi).
Balanta, cum s-o iei razna? Esti doar dublu burticos.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeta spune:

Balanta asa e:dr U de acasa mi-a raspuns pe mail acum o sapt, dupa masurarea IR-urilor cand s-a constatat ca nu scazuse decat cel pe ombilicala, sa repet echo in max 2 sapt; asta ar insemna ca pe joi sa merg la echo si, daca IR-urile sunt la fel sa trec pe injectii.
Gineco mi-a zis azi ca in nici un caz nu ne recomanda trecerea acum pe anticoagulant, ca nu vede niciun motiv sa ne asumam riscurile unui astfel de tratament. Zice ca valorile usor marite ale IR pot fi determinate si de alti factori si ca, pe masura ce sarcina evolueaza si mai urca, e posibil ca si IR-urile mele sa mai scada, iar aspirina ma ajuta oricum cu asta. NU vrea nici sa fac echo atat de des; mi-a spus ca pot sa masor periodic, pentru linistea mea, dar nici chiar la 2 sapt, ca asta mai mult ma tine in tensiune decat sa-mi arate un progres si mai rau fac.
In concluzie, cred ca ma duc pe saptamana viitoare la echo, sa nu fie nici chiar 2 sapt, dar nici prea departe; adica sunt undeva la mijloc, deocamdata, si mai vedem in functie de evolutie. Pentru moment, aspirina sa traiasca!

24+ cu baietel si mami de Demetra (24.04.2007)

Hipotiroidie autoimuna, MTHFR A1289C heterozigot, 1 sarcina oprita in evolutie la 9 sapt.
Tratament sarcina: Synthroid 75/100, Femibion 2, vitamine prenatale, Baby aspirin 81mg

Mergi la inceput