Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 27 Bv Carina!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Interesante articolele, Dara, multumim. Incerc sa-mi amintesc daca eu am comandat si aparatoare pt patut. Pe de alta parte, eu imi imaginez ca il asez pe Gaza central in patut. Adica, patul are 140 lungime, si il voi pozitiona pe Gaza in centrul lui, deci nu prea va ajunge (cel putin la inceput) la nicio margine sa se poata sufoca.

Mamicile cu experienta, bebelusul de o luna, doua, trei se deplaseaza singur? Scuze daca sunt intrebari cretine

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Lelu pumni stransi si de la mine

Dara si eu am citit despre aparatorile care nu lasa aerul sa circule (mai ales ca proapetele mamici au si tendinta de a face prea cald in camera). La David am avut patut de voiaj (acela cu laturi de plasa) si nu mi-am facut probleme ca nu poate respira sau ca se poate lovi (insa nu prea a avut de ce sa se prinda cand a venit momentul sa se ridice). Acum avem patut cu zabrele de lemn, dar eu am facut niste aparatori individuale (pt cate 2 zabrele), cam www.magazinulluibebe.ro/bebe-in-siguranta/aparatori-pat/bumpsters-protectii-pentru-patut" target="_blank">asa. O sa pun si poze cand voi monta patutul.
Legat de premergator am inteles ca sunt state in care este si interzis din cauza pericolelor, plus ca in realitate nu invata copilul sa mearga ci sa se impinga in varful picioruselor. Ne-am descurcat f bine fara el.

Happy nasol cu plimbarile nocturne (eu sunt asa de lenesa incat ma trezesc dimineata cu vezica pocnind si gatul uscat, doar sa nu ma 'deranjez' noaptea )

Dana prea mult nu ai cum sa stai linistita pt ca sunt copii care si de la 2 luni incep sa migreze. Eu si acum ma sperii cand in vad pe David dormind cu nasul infipt in tablia patului (care e cu burete si tapitata) si are totusi 5 ani jumatate. Dar la acele aparatori nu e vorba (cred) doar de pericolul sufocarii in momentul in care ajunge cu nasul in ele ci si a faptului ca sta copilul ca intr-o covata adanca in care nu circula aerul cum trebuie (asa am inteles eu).
Nu mai spun ca daca are copilul reflux (cum a avut David) trebuie sa doarma pe saltea inclinata si atunci sa vezi sarmaluta aduna dimineata la capatul patului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

buna burtici,am intrat sa va salut pe fuga,merg acusi sa citesc ce ati scris ..ati avut activitate
pupe multe,o duminica placuta!

mada 35+ MAYA-ELENA
AMR 5 saptamani!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Mersi, Tala, abia acum pricepui ce vreti sa ziceti.

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

Dara, interesante site-uri. multumim.
Tala, pai daca nu ma ridic sa merg la baie, nu mai dorm deloc. dar e tare neplacut sa mergi la baie degeaba. adica pt 2 stropi de pipi, dar care ai senzatia k iti sparg vezica. sper sa nu raman cu chestia asta dupa nastere.
interesante aparartorile alea individuale.
am incercat sa dorm putin.. dar pupazica mea nu a avut chef. asa k.. am renuntat

AMR < 6 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Tala, eu am inteles ca-s ambele, ca se poate duce bebe mai maricel cu nasul in ele in somn ["crib bumper pads can restrict a baby's breathing if the bumper is up next to the baby's nose or mouth. Suffocation risk is greatest when babies are very young and unable to move themselves away from potential hazards"] si ca intr-adevar sta intr-o chestie mai fara aer, ca nu circula aer prin alea ["Rebreathing of air is another concern with crib bumper pads. The bumper reduces the flow of fresh air around baby during sleep"]. Asta asa, pana la 1-2 ani, ca dupa aia capata si ei reflexul de a-si schimba pozitia daca nu respira.
Cu premergatorul la fel am inteles, ca s-au interzis in alte tari, ca se rastoarna, intarzie, de fapt, mersul si antreneaza alti muschi decat aia pentru mers.

Aparatoarele sunt folositoare ca uneori isi baga piciorusele prin grilaj mai tarziu, sau ca mai da cu caputul, si de-asta se recomanda una de-aia din plasa, ma gandeam si eu asa daca prin Obor n-oi gasi un material ca o plasa. Pe de alta parte parca pretul aleia de pe amazon cu tot cu transport ajunge cat alea romanesti.

Cica la patuturile cu plasa se pot monta niste inele pentru cand il ajuta pe bebe sa se ridice in picioruse, dar nu stiu de unde se iau, eu am primit un fel de tarc cu plasa si cu inele de-alea, dar la alt patut de plasa nu am inele.

Am citit astea in seria aia cu "what to expect during the first year" - dar am zis ca or mai abera si ei- si dupa aia am vazut faza aia cu cate organizatii recomanda la fel sa nu se foloseasca aparatorile, din articolul fetei aceleia.
Desigur, probabil toti cunoastem copii care au dormit cu aparatori din alea si n-au patit nimic :)

29+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Mama si cat am muncit la aparatorile alea! (nici nu-mi venea sa dau 160lei pe 6 buc). La David a fost super pt ca-l vedeam din pat in primul rand. Acum, indiferent cat am muncit la astea o sa le montez doar daca vad ca insista sa acumuleze cucuie (e adevarat ca ma gandeam si la varianta in care isi baga vre-un piciorus sau manuta aiurea). Eu am si material plasa (e ca cea de la chilotii de piscina barbatesti) insa ca sa aiba rol de protectie cred ca trebuie sa fie ceva de genul burete perforat, cumva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_30 spune:

Va urez o duminica frumoasa. A ajuns si aici in Anglia ninsoarea, asa ca va trebui si eu sa am grija cum merg!

Am vazut Dana, ca intrebai de cum se pozitioneaza bebelusul in patut. Aici sunt niste indicatii foarte clare, mai ales pentru a preveni sindromul acela de moarte subita (Doamne fereste!). Aici este un link, e in engleza din pacate:
http://www.patient.co.uk/health/Cot-Death-Reducing-the-Risk.htm

Este si o poza, ideea e ca trebuie pus cu capul in sus si piciorusele sa atinga aproape capatul patului si paturica sa fie indesata tot la capatul patului. Paturica trebuie sa ajunga pana la umeri. Toate astea ca sa evite sa intre sub patura si sa se sufoce.

32+ cu Pisicuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Monna: sa folositi sanatosi balansoarul si masina de spalat
Happylica: offf, imi pare rau ca ai nopti atat de grele. Si la mine a fost mai greut azi noapte, dar nu chiar asa. Vad ca se apropie din nou luna plina prin 7-8 februarie, deci ma astept la inca 2-3 nopti mai ciudate Nici eu nu-i mai simt manutele cand se intoarce cu spatele, probabil depinde si de cum e asezata placenta. Dar cu picioarele se impinge destul de rau, ajunge destul de jos cu ele, sub burtica, unde nu are spatiu si doare, aseara mi-a nimerit nervul sciatic ca m-a luat o durere in jos pe picior de n-a trecut vreo ora dar ma bucur ca macar o simt.
Lelu: offf, prin cate mai treci si tu Tin pumnii sa fie totul OK, chiar daca va trebui sa stai putin prin spital pentru tratament si sa ajungi cu bine la termen
Anda: sanatate multa lui Toma, sa intre repede in normal, pupic dulce Carinei ingrijorate si tie refacere usoara!
Dara: e bine ca ai postat, asa suntem informate si decidem fiecare in functie de cum consideram.
Tala: am citit ca nu e prea bine sa eviti mersul la toaleta, poate duce la aparitia de infectii urinare. E drept ca noaptea nici mie nu prea-mi vine sa ma ridic, dar am observat ca apar contractiile cu preponderenta in conditii de vezica plina asa ca pana la urma ma mobilizez si merg.
Magddalena: o duminica placuta si tie

Eu azi implinesc 34 saptamani, parca mi se ia un pietroi de pe inima la fiecare schimbare de semnatura
AMR 6 saptamani

34+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna fetele,

Lelu tin pumnii sa fie bine si sa revii acasa cu vesti bune
Dara multumim pt link-uri, foarte interesante. Cred c-o sa scot aparatorile, eu nu ma gandisem la asta . Premergator nici nu m-am gandit sa cumpar pt ca nu ma incanta deloc sa-l las acolo... pan' la urma eu o sa fiu cu el si-o sa stau dupa el, imi cumpar un ham ceva daca vrea sa mearga dar nu premergator. Nu eram convinsa nici inainte de el dar acu de cand am venit aici am vazut un bebe de 1 an care merge doar pe varfuri din cauza premergatorului si am zis pas... Mai bine ma cocosez eu si stau aplecata dupa el decat sa-mi mearga pe varfuri.
Happylica da, e foarte fain leaganul, eu ma tot uitam dupa unul de ala sa cumpar da-s cam scumpe si nu prea m-as indura asa ca am scapat (mai ales ca exista riscul sa nu vrea sa stea in el). Are 8 melodii, mai multe viteze la leagan si il poate legana si pe laterale si fata-spate pt ca se intoarce cosuletul ala (sper c-ai inteles ce-am vrut sa spun).

Pup fetele si strengareii

Monica, fericita 33+ cu Cezar-Andrei

AMR: 7 saptamani

Mergi la inceput