Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 27 Bv Carina!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

dana, f tare pontul bu bebedesign pentru salteluta, in carrefour sunt 180 RON, intr-adevar, astea de cocos!

ronina, deci si tu vei face cezariana, sa inteleg? o sa facem un mic grup de suport moral aici :)) mie mi-e teama doar de primele 2-3 zile, sa zicem, ca vreau sa fiu cat mai repede valida pentru bebe, si ieri ma avertiza ginecologul ca la mine se poate declansa travaliul cu sangerare si ca e posibil sa pierd mult sange in timpul interventiei...

asa, dermalin se numea detergentul, mi-a amintit gabriela ..daca ma voi decide sa iau detergent special cred ca toto marca asta am sa iau.

balansoar am avut la matei dar nu l-am pastrat, din pacate; e singurul lucru pe care l-am dat si dupa care imi pare rau; modelul era asta: http://www.clubafaceri.ro/34115/balansor-graco-swing-silhouette-529669.html si am fost f multumitit de el, l-am folosit pana pe la 10 luni, ca mai mult nu a vrut matei sa stea in el.

bia, wow, deja 36+ ?? ...cred ca tu esti urmatoarea la rand cand vom pune majoretele la treaba...abia astept sa inceapa sa apara bebelusii!

meg,dematei(9.02.2007) si cu 34+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Gabi, merci, dar eu nu am usi la biblioteca, e cu rafturi de sus pana jos, de-asta aveam dileme. Ma gandeam la protectiile astea de sertare si usi, tin bine? Ca sa stiu daca si mut chestii din bucatarie cand o fi sau ma bazez pe protectii. Alea am zis ca le cumpar atunci, cu dulapurile de perete mi se pare mai nasol ca parca am senzatia de praf cand se dau gauri in perete. Si la mine parca nu stiu cum, oricat sterg dupa aia, se fac urme in toata casa in caz de praf.

Amy, merci de lista, e bine de stiut. Cred ca tre' sa faci ceva echilibristica cu copilul si lumanarea. Nu stiu cum sa fac cu baia in aceeasi zi, ca daca fac la restaurant, eu oricum plec cu copilul- sau mama/soacra, nu stiu cat raman restul acolo la restaurant. Cred ca o sa fie ceva gen de la 2 la 8 as vrea eu.

Ronina, pai n-am nimic nici cu fotografiatul sau filmatul, nu stiu cum o sa stau cu banutii, mai mult gandeam asa pentru mine, cum ar veni 'cu voce tare'. F. bine ca tu ai vorbit si cu fotograf.

Dana, merci pentru linkuri, la wrap de-ala pastram si eu link, ca daca-s tufa rau la materiale, n-as sti de care sa-mi cumpar singura. Dar tot as vrea si o manduca sh daca as gasi. Nu prea am gasit nici pe ebay.

29+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Chito, mie asa mi s-a zis, de no-spa, uscosin (care-s supozitoare cu substanta din scobutil) li s-a zis altor fete. Am inteles ca daca-s multe contractii e bine sa iei no-spa nu ca sa nu te doara pe tine ca simti disconfort, ci ca sa relaxeze uterul, cat pot ele. In rest nu stiu sa te lamuresc f. bine cu contractiile, ca eu mai am presiuni pe osul pubian, senzatia ca am cazut in spagat si doare, la oasele simfizei pubiene - parca m-as desface inghinal si f. rar am avut efectiv senzatia ca se strange ceva dureros sub uter. Uneori am mai avut ca niste cutite. Oricum bebe al tau parca avea 2 saptamani avans? Eventual cronometreaza-le, la cat timp sunt si cat tin. Stiu ca parca nu trebuie sa scada sub 10 minute si sa nu fie regulat la 10 minute, asa, 1-2 ore - atunci ar trebui intrebat.
Dar partea cu asezat sus si apasat pe diafragma nu cred ca-i semn de nastere deloc.

29+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Off topic - Meg, f tare linkul de la ghid, acum l-am vazut! Din pacate, astea sunt deja subtilitati, noi habar nu avem sa folosim cratima, ca sa nu mai vorbesc de cati i punem si unde (din ce observ, e random ). Ce sa mai zic "tineretul din ziua de azi.. pe vremea mea se facea scoala, maica".. :)

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Dara, interesant cu no-spaul. Deci e prescris sa relaxeze uterul? Ca eu stiam ca e f bine sa ai contractii inainte, asa iti obisnuiesti corpul cu ce va urma. Si cu cat contractiile sunt mai dese in ultimile 2-3 sapt inaintea nasterii, cu atat mai scurt e travaliul (pt nasteri normale).
Stiam de singura contraindicatie ca iti poate micsora colul, dar asta se evita pana prin luna 7a, dupa care am inteles ca e ok sa ai contractii atat vreme cat sunt BH. Sunt confuza

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Hop si eu cu semnatura noua! Teoretic mai avem fix 4 saptamani.
Bia, Magda si Strumfy vreau sa va vad burticile sa compar cu a mea, sa-mi dau seama daca incepe sa coboare.

A propos de botez, noi inca nu stim pe cine sa punem nasi...
Si eu tot la un wrap elastic m-am hotarat intr-un final. Vad ca e potrivit pana pe la 6 luni, iar din ce recomandau diverse mamici, manduca ar fi urmatorul "gadget" potrivit.

Chito, zilele astea imi povestea o tipa ca i s-a intors bebelusa la 41 de saptamani, deci e posibil Iti spun ce simt eu la contractii: la unele simt cum se intareste trebtat toata burta, fara sa ma doara, simt doar presiune, la altele o simt tare dintr-odata, dar tot asa fara sa ma doara. De recomandat, mi s-a recomandat, ca tuturor, no-spa, insa nu am luat decat cateva in perioada aia de spaima ca s-a scurtat colul. In rest nu am luat si nici nu iau nimic.

Anca, 36+ cu Natalia

Mergi la inceput

Dana, nu am auzit prescris in contextul BH, ci al contractiilor dureroase. Chiar eram acolo cand un doctor ii explica unei paciente (al carei sot ii zicea doctorului ca ea nu vrea sa ia medicamente) ca daca o doare sa ia no-spa sa-i relaxeze uterul, ca sa traga de sarcina cat mai mult, sa stea bebe pana la 37 de saptamani.
Asa stiu, ca-i relaxant muscular, nu calmant, practic, no-spa. Stiu alta tipa careia seful de sectie de la municipal, Horhoianu, i-a dat sa ia aproape toata sarcina no-spa, 3 forte pe zi, pentru ca ii statea burtica tare tot timpul si i-a zis ca trebuie relaxata ca sa fie siguri ca se duce sange la bebe. Dar nu cred ca erau BH la ea, ci asa, permanent tare, ca o BH continua, ceea ce nu e cazul. Si a nascut la termen bine merci. Mie dr mi-a zis ca daca doar mi se intareste din cand in cand, fara durere, e ok.

29+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_30 spune:

Chito, mie mi se intampla sa mai am contractii mai dureroase cand sunt obosita. Poate nici tu nu te-ai odihnit asa de bine as-noapte din moment ce bantuiai pe forum. Ar fi bine sa fie asa cum zici tu, Dana si sa fie nasterea mai usoara daca BH sunt mai dese inainte de nastere. Mie nu mi se intampla inca atat de des contractiile astea, dar cand ma doare, cel mai mult se intampla foarte jos si astea dor, sau pe bucati de burta, mai sus nedureroase. Uneori nici nu ma pot misca din cauza lor, ca parca se accentueaza daca ma misc, asa ca stau, ma relaxez si astept sa treaca.

Cred ca m-a apucat si pe mine nesting-ul, ca in fiecare weekend vreau sa curat, sa dezinfectez ceva, am si varuit putin (adica sotul)...eu nu prea eram cu curatenia atat de des. E adevarat ca in vreo 10 zile vine si moasa in vizita la noi si vreau sa fie bine.

Ma gandeam sa-mi introduc si eu semnatura, dar nu vad cum? Poate una dintre voi sa ma ajute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci_mami spune:

Chitosi eu simt de vreo 2 zile ca bebelina nu mai are stare.Dar cred ca incearca sa se intoarca,o simt cum se pune transversal si apoi revine iar cu capul in sus.Asa ma doare burta ca trebuie sa ma intind.

31+Bianca Melissa
mami de Oliver Nikolas -05.03.2010

Mergi la inceput

Ana, uite cu semnatura:
Cum sa ai semnatura
Mergi la Profil Personal, selectezi Editeaza profil , mergi in josul paginii la Optiuni Profil + / - , apesi pe + , si la Semnatura scrii ce doresti.
Cum sa ai sau la semnatura
Mergi la Profil Personal, selectezi Editeaza profil , mergi in josul paginii la Optiuni Profil + / - , apesi pe + , si la Semnatura scrii gravi sau gravired intre [] si adaugi saptamanile si in rest scrii tu ce vrei.
De exemplu:
6+
se scrie:
[ gravi ] 6+ (fara spatii intre paranteze)

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput