PAZA BUNA si prognoza METEO
Raspunsuri - Pagina 8
irinabobe spune:
Bee scuze ca intreb voi locuiti in Bucuresti? deja au inceput sa inchida scoli? si la mine ploua cu gheata, dar sotul a iesit in oras si mi-a zis ca deocamdata se circula ok.
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aschiutza Eu nu m-am lamurit de ce se sare amu in capul celor care au facut avertizarea. |
De "smecheri" ce suntem..
Stramaosii nostri erau pregatitit "logistic" sa infrunte iarna. Noi ne-am dezobisnuit sa ne facem provizii si in plus suntem legati de exterior (curent, apa), ceea ce ne face mult mai vulnerabili. |
Da.. "civilizatia" si "comoditatea" ne-a facut extrem de vulnerabili si de dependeti. Un singur exemplu.. pica curentul, pica (aproape) tot.
Si da, este o iarna ca atatea altele... numai noi nu mai suntem ca cei de acum niste zeci de ani. Avem pretentia sa ne ducem viata ca in plina vara... sa circulam ca vara, sa ne fie tot atat de cald precum vara, sa ne aprovizionam cand vor muschii nostri si nu cand este intelept, lalala. Si sa ne bazam in primul rand pe autoritati.. in loc sa ne bazam pe noi.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
eumada spune:
Neataaaaaaaa.......la noi nu loua ci ninge...marunt dar ninge,ninge si ninge....30 cm are zapada.Ce m-am distrat dimneata ca am fost sa fac aprovizionarea....am dat la lopata 10 minute,de unde ca s-a pus la loc apoi am curat masina cu matura ci coada vreo 15....pana am terminat s-a pus a;ta zapada...am iesit in oras..moamaaaaaaaaa......nu vedeai strazile....doar urmele....si dai si lupta..nici o masina cu nisip,nici o lama nimic nimic nimic...ne-am luptat cu troienele....eu am zis ca au disparut strazile,zau...macar am vazut si eu ca se ajuta oamenii intre ei...care cum se intepenea il impingeau altii sa iasa.Eu nu am avut probleme,da am oprit sa-l ajut pe unu` si era cat pe ce sa ma rezem de semafor..na....cei care se ocupa de deszapezire nu-si fac treaba,noroc ca oamenii sunt solidari si se ajuta.Ca pe baza celor cre incaseaza milioane pentru deszapezire......bleah
Singura chestie buna a fost legea cu cauciucurile de iarna..asta e singura lege buna data de guvernul asta.Romanul trebuie obligat sa faca ceva dar macar nu ai treaba daca esti dotat cum trebuie.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
kariguld spune:
multumesc de raspunsuri. cumnatul a decis sa plece azi in zori, desi i-am propus sa vina la noi cateva zile pana se mai elibereaza drumurile.
speram doar sa ajunga cu bine.
ceva zapada mi-as dori si la noi, ca de minus 19 noaptea si minus 14, 15 ziua m-am cam saturat.
ruxandra_sb spune:
citat din mesajul lui kariguld sunt putin ingrijorata, cumnatul meu pleaca luni din Germania spre casa. cu autoturism. sunt sanse sa ajunga in Bucuresti? |
De la cineva care a traversat ieri Ungaria.. cica acolo fost multa zapada necuratata, s-a circulat "groaznic".
In Romania de azi, ora 18 si pana miercuri dimineata e valabil "cod portocaliu" pt sudul si sud-estul tarii, atentionare de ninsori, viscol si polei.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/anm-anunta-freezing-rain-cat-mai-dureaza-ploaia-inghetata-964929.html
acu vazui ca deja a plecat
Bee spune:
Eu stau undeva in apropierea Bucurestiului si aici elevii nu au cum sa ajunga la liceu, fiindca majoritatea fac naveta si-s drumurile blocate.
valentinag spune:
Simi fix asta vroiam sa spun si eu, ne plangem atat ca e viscol si sunt 30 cm de zapada, dar in canada este 3 luni pe an viscol, ger -30Gr si n-a mai murit canadezu!
Dam vina pe drumari, ca nu fac ca nu dreg, indiferent ce ar face daca e viscol, in urma lor se aseaza zapada la loc! trebuia sa nu mai taiem padurile, sa avem perdele forestiere in lungul drumurilor pe care stim ca se depune zapada sau sa fi pus parapeti, dar deh, lumea i-a dus la fier vechi!
Vineri am facut drumul Bucuresti Ploiesti pe DN1a, pe la Buftea, viscol cat cuprinde, drumari cu lamele, se circula in coloana, cu 40=50 la ora, dar se circula constant!Sambata soseaua era neagra deja, dadusera cu material antiderapant, aproape uscata! Sambata noaptea a plouat ca vara, tunetele au lipsit, duminica pe la 11 a dat-o in ninsoare si-a viscolit iarasi de s-a asezat in cateva ore de 10 cm zapada! Cand am plecat spre casa, drumul curatat, ne-am intalnit cu 2 utilaje pret de 30 km!
Nu stiu de ce tv-ul baga lumea in panica!
Poate or fi zone in care a viscolit rau si e zapada e mare, dar sa nu mai generalizam atat!
Bee, da primaru vostru ce pazeste ma, tu langa Bucuresti nu poti sa iesi din curte? Al nostru de la tara, desi are bube in cap la greu, a bagat lama pe toate ulitele din sat, se circula foarte bine, si nu este la 2 pasi de capitala!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
eumada spune:
Cam ce are si; primaru` nostru in cap.Tot orasul e troienit se circula ingrozitor si e plin de berbeci care se inghesuie.Oare ce-o fi in capul lui Romica?Nici centrul nu e curatat.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Rufus spune:
Se inchid, totusi, scolile in Bucuresti. Pana miercuri.
"Rugaciunile" copiilor mei s-au implinit
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010