Paine sfarmicioasa
Poate sa mai discutat dar tare as vrea sa stiu secretul unei paini nesfarmicioase.Fac paine neagra sau semi la masina special de facut paine. Nu o coc in cuptor ci las masina sa faca totul.
As dori sa stiu daca ati descoperit secretul. Concret ce ati facut ?
Raspunsuri
adita spune:
Eu stiu de la soacra mea ca painea iese sfaramicioasa daca are prea multa drojdie
mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Androix spune:
e adevarata asta cu drojdia. Dar nu le poti avea pe toate: daca nu pui mai multa drojdie decat la painea alba iti iese ceva tare de nemancat.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Olina87 spune:
nu cred ca e neaparat de vina cantitatea de drojdie - eu fac doar cu faina integrala sau amestecuri integrale si pun drojdia cat la cantitatea de faina alba si inca jumatate - iese foarte buna, doar ca nu creste atat de mult
ori e faina de vina ori ordinea in care le pui - lichidele mai intii (apa, ulei, lapte) cu sare si zahar, apoi faina si peste ea drojdia si o pun la profgramul de paine taraneasca si eventual pun sa ii faca si crusta
important e sa pui zahar si lapte, creste mai bine
gogosel spune:
la cate zile devine sfaramicioasa? a mea incepand cu a 3-a zi incepe sa devina sfaramicioasa.
insa proaspata este super.
michelle-usa spune:
inca un tip care l-am invatzat recent.
sa nu amesteci sarea cu drojdia.
adica ori pui sarea in faina si amesteci si apoi adaugi drojdia ori invers. niciodata una cu celalta.
adauga zahar la drojdie(ajuta la crestere)
difera mult si cand pui apa sau lapte, ulei sau unt...unele o fac mai sfarimicioasa, altele coaja mai groasa..
a mea devine sfarimicioasa a 3-a zi.eu o fac numai din mana, nu am masina de paine.
michelle
neda spune:
va multumesc pt raspunsuri.Paine devine sfarmicoasa cam a doua zi.Prima zi e foarte buna. Si cum la noi o paine tine cam 4 zile, devine cam imposibila pt sandwich. Eu folosesc reteta masinii.Nu pun lapte sau unt.Doar apa,faina, sara, zahar si drojdie.
Michele,ce brand de faina folosesti? Ai unul preferat?
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui neda va multumesc pt raspunsuri.Paine devine sfarmicoasa cam a doua zi.Prima zi e foarte buna. Si cum la noi o paine tine cam 4 zile, devine cam imposibila pt sandwich. Eu folosesc reteta masinii.Nu pun lapte sau unt.Doar apa,faina, sara, zahar si drojdie. Michele,ce brand de faina folosesti? Ai unul preferat? |
Gold Unbleached pt faina alba si la Whole wheat flour depinde ce gasesc in sale cateodata Red Mill sau Trader Joes...
eu adaug si Flax seeds (macinate), Rye Flour(cate o lingura din fiecare)...
Gluten iau de la Raleys...orice supermarket are. la inceput am fost contrariata daca sau nu sa folosesc Gluten dar mi-a spus cienva si apoi am mai postat si pe un alt forum de bucatarese...ca dac animeni din familie nu e alergic la gluten pot folosi.
se pare ca faina de aici e low in gluten. si de aia si paine iese sfarimicioasa.
oricum se pare ca trebuie sa pui faina alba cel putin un sfert din cantitatea de faina.
dupa aproape 2 ani de incercat la paini in sfirsit am gasit retzetele bune.
michelle
maria_alexia spune:
eu adaug la paine intotdeauna si cate o lingura de ulei de masline, iese mult mai "legata". mai ales la faina integrala face minuni.
plus toate sfaturile deja enuntate ref la ordinea ingredientelor . nu trebuie drojdie mai multa decat la faina alba, zic eu. dar ajuta s-o pui pe program special de faina integrala - au timpul de dospire mai mare decat cel normal.