Tragedie dupa o nastere acasa

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Citat:
citat din mesajul lui motanik
Btw, poate cine a nascut acasa ne poate spune...dupa ce se termina nasterea (cu bine), cine se ocupa de strans cearsafuri si prosoape murdare, curatat si dezinfectat camera samd? Moasa sau cei ai casei? Ma gandesc ccc ca mama o fi ocupata

--------------------

Povestea minunilor

La mine a fost asa:
- fata de masa au luat-o pompierii (nu stiu ce au facut cu ea, ca a disparut pur si simplu)
- cearceafurile si protectia de saltea le-a bagat soacra la masina de spalat
- plapuma dusa la curatatorie de sot.
- camera nu vad de ce ar trebui dezinfectata
- eu am fost transportata cu scaunul rulant la ambulanta copilul l'a luat un pompier si in ambulanta am calatorit confortabil amandoua, insotite de doctorita. Mandra isi sugea destu' linistita, razand de noi : v-am facut-o!

Da' eu n-am ales sa nasc acasa, mandra si-a facut de cap (cu face si acum de altfel)

http://www.desprecopii.com/info-id-512.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Aici in cazurile de nastere la domiciliu moasele aduc tot ce trebuie, inclusiv echipamentul medical (pentru monitorizarea bebelui si a mamei, tub oxigen etc). Daca se doreste sa se nasca in bazin, acesta se poate inchiria sau cumpara separat. Viitoarea mamica discuta din timp, din cadrul intalnirilor prenatale cu moasele care o vor asista si stie ce trebuie sa aiba pregatit din timp, ce se va intampla, optiuni, avantaje, dezavantaje, posibile greutati sau pericole etc. Din cat am inteles nu trebuie pregatite multe de catre mama, prosoape, cearsafuri, ceva sa protejeze salteaua, si cam atat. Moasele sunt cele care "aduna" la urma.

Ca or fi unele femei care doresc sa nasca in mijlocul intregii familii (deci nu doar sot, mama, ci si copii) se poate, dar acestea sunt de obicei exceptiile, in general la nasterea la domiciliu asista moasele specializate in asa ceva plus fie sotul, sau mama, sau o prietena (the birth partener, exact ca in cadrul unei nasteri la spital), iar pentru cine isi permite (ca e cam scump) si cu o doula, care este o persoana cu pregatire nu neaparat medicala, dar care ofera suport moral si are experienta in asistarea femeilor la nastere.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Pe aici acum e la moda nasterea neasistata (doar sotul si eventual copiii).

sa pui copiii sa asiste la asa ceva e oribil. poti sa le cauzezi traume psihice pe viata.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

E hai sa nu exageram acum:)), ce e asa traumatic in nasterea unui copil? Mi se pare o experienta frumoasa cu conditia sa le fie explicat inainte ce se intampla si sa fie destul de mari sa inteleaga.

Mi se pare mai nasol sa le vinzi povestea cu barza

www.youtube.com/watch?v=qJXut4el9pQ" target="_blank">Nadia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Mi se pare mai nasol sa le vinzi povestea cu barza

Ei, hai ca tuturor ni s-a vandut provestea cu barza si nu cred ca a ramas cineva traumatizat din cauza ei.
E ca si cum te-ar traumatiza "povestea cu Mos Craciun" sau "povestea cu Zana Maseluta".

Mie maturizarea asta fortata a copiilor, expunerea lor la lucruri pe care le pot intelege greu mi se pare mai nasoala.... Nu stiu cat de reconfortant e pt un micut de cativa anisori sa-si vada mama desfigurata de travaliu si tot procesul nasterii explicit cu sange si tot tacamul.
Adica una e sa-i spui cum se nasc copii si cu totul alta sa-i arati "pe viu".

Poate eu sunt mai de moda veche...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Miere, glumesti :)
Nasterea e o experienta traumatizanta chiar si pt mame, am cunostinte care au ramas atat de marcate incat nu vor decat cezariana in caz de o alta sarcina (de altfel si aici am citit ceva similar cu cateva pagini in urma).
Sunt parteneri care nu rezista sa stea langa sotii si eu stiu personal cativa care au spus ca mai bine stau la usa decat sa trebuiasca sa li se acorde lor masuri de prim ajutor in cazul unui lesin in timpul nasterii
Asadar sa expui un copil mi se pare o nebunie.
S-ar putea insa sa fie treaba buna sa expui un/o adolescent/a. Ar ramane asa traumatizati ca s-ar gandi apoi de cateva ori inainte de a face sex neprotejat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Olo, inteleg ca la tine nu a mai fost timp sa ajungi la spital si a trebuit sa nasti acasa.
Citind ce ai scris, m-am gandit si la altceva: in cazul celor ce aleg sa nasca acasa, mai trebuie mers la spital dupa nastere sa fie verificati mama si copilul? Sau totul se desfasoara acasa exclusiv?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Hai sa va spun un banc:
o mamica graviduta suna la salvare ca ea naste deja si este acasa cu copilul de 3 anisori. Vine dr, nu mai este timp de plecat la spital, se ia si curentul si dr il roaga pe copil sa tina lanterna pana se ocupa el de mama. Femeia naste si dr ii da BB una la fundic si acesta incepe sa planga. La care copilul mai mare zice: mai dai una, cine l-a pus sa intre acolo?!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

miere hai sa fim seriosi...
sa lasi copiii sa asiste la asa ceva mi se pare abuz emotional asupra lor.
eu n-as vrea sa asist la o nastere din asta nici acum... cred ca as avea cosmaruri noaptea.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu inteleg ce vrea sa zica Miere si stiu ca se mai practica pe alocuri, dar nu mi se pare totusi indicat la nasterile grele. Cred ca se aplica la femei care au deja mai multi copii si stiu ca nasc usor si fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Cred ca se aplica la femei care au deja mai multi copii si stiu ca nasc usor si fara probleme.

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

Mai precis detinatoare de glob de cristal. Numai Dumnezeu stie cum va decurge o nastere. Iar "usor si fara probleme" tot nu scoate din peisaj niste lucruri nu tocmai placute la vedere la care de multe ori si tatii se pierd cu firea desi stiu in mare cam ce urmeaza sa se intample.
Eu tot incerc sa pun un copil in ecuatia asta si nu-mi iese.

Mergi la inceput