Tragedie dupa o nastere acasa
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Eu nu inteleg si pace cum poti risca viata copilului tau doar pt ca vrei sa fii trendy; mi se pare inconstienta (va dati seama dupa aia, blog, felicitari, chestii trestii). |
total de acord.
![](floare.gif)
Ramonika
![](mamica.gif)
![](zana.gif)
![](rok.gif)
![](cat.gif)
zebra roz
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Daca tot ne luam de cifre in plus fata de diploma in medicina iti mai trebuie si niste cunostinte de statistica ca sa interpretezi niste date si sa ponderezi niste rezultate.
Pe langa faptul ca numarul decesele mamelor la spital include si mamele cu risc crescut si diverse afectiuni, mai exista un aspect: pentru mamele sau nou nascutii decedati la spital s-a facut totul pentru a fi salvati. Pentru cei care au avut nenorocul sa moara acasa sau au ajuns prea tarziu la spital acest lucru nu mai e valabil.
Eu cred ca fiecare are dreptul sa decida asupra propriei persoane, dar pana unde se intinde acest drept cand vine vorba de copiii nostri ?
Iar postul lui Xio a fost de bun simt, ea a spus clar ca se poate naste oriunde atata timp cat iti iei masurile de precautie necesare.
In Romania anului 2012 acest lucru mie mi se pare aproape de imposibil, cel putin in cazul unei familii de conditie medie.
Daca sarcina este fara riscuri, ai bani sa platesti o ambulanta sa stea la usa casei tale tot timpul, spitalul e la 5 minute, platesti si o moasa in privat si parca (dar nu sunt sigura) mai trebuie sa schimbi si legea ca sa fie legal, atunci da.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DarkBendis/DarkBendis.jpg)
DarkBendis spune:
Pai asa si nasterea prin cezariana, fara indicatii medicale, poate sa fie considerata "trendy". Ca doar se vorbea de posibilitatea de a alege, nu? Nasterea acasa (subliniat, sub supraveghere medicala, nu de una singura) este o optiune oferita de sistemul sanitar, la fel ca si nasterea normala, nasterea prin cezariana, VBAC etc.Fiecare optiune este prezentata cu avantajele si riscurile ei, iar mama alege, sau ar trebui sa aleaga in cunostinta de cauza, nu?
Cu ce se deoasebeste "inconstienta" unei mamici care pateste ceva grav dupa ce a contactat o infectie in spital (si aceste infectii sunt des raspandite peste tot, si in Romania si in UK si in alte tari) in urma unei cezariene pe care a facut-o pentru ca asa a ales ea, nu la indicatia medicului, de "inconstienta" unei mamici care pateste ceva in urma unei nasteri acasa, de asemenea facuta pentru ca a avut aceasta optiune?
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
![](images/user_woman.png)
Qamar spune:
ce nu inteleg eu, si va rog sa ma ajutati sa inteleg , e de ce ti-ai dori sa nasti acasa? e ok sa iti doresti sa nasti in conditii decente, intime, calde, etc..dar de ce acasa? ok, sarcina nu e boala dar tot nu pot intelege de mi-as dori eu sa nasc acasa; adica nu gasesc absolut nimic in structura mea care sa ma faca sa aleg sa nasc acasa, sa ma supun si sa supun bb la niste riscuri daca nu certe, atunci probabile...
Daca mai am copii, ce fac cu ei? ii trimit la vecini? sau ii las sa asiste, ca asa e natural?
fara nicio intentie de a condamna sau critica persoanele care aleg acest lucru, intreb din tot corasonul, de ce?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Daca voi avea timp(dar nu cred)dar o poate face oricine,va rog sa cautatzi in arhiva subiectul cu "Nasterea in cada"!
Acolo vetzi gasi si marturisiri de ce si-ar dori o femeie sa nasca acasa!Si ce fac ceilaltzi copii(sau ce si dorec mamicile sa faca ceilaltzi copii)in momentul nasterii!
Oricit de frica tzi-ar fi de spitale,oricit de groaza tzi-ar fi de felul cum arata spitalele,e peste puterea mea de a intzelege de ce o femeie isi doreste sa nasca acasa!
Cred totusi ca mesajul iuliei-b,e cel mai edificator in privintza asta!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
DarkBendis spune:
Pai asta e, Qamar, nasterea acasa nu e pentru oricine. Motivele sunt cele prezentate de tine, ca nasterea nu e o boala, ca femeia isi doreste sa nasca intr-un mediu intim, cald, familiar, ca riscul unei infectii e mai mic acasa decat intr-un spital (eu lucrez mult in spitale si chiar am observat ca multi pacienti romani cer deseori sa fie internati si sunt dezamagiti cand li se spune ca ce au ei poate fi tratat la fel de bine si acasa, minus riscul de infectie intraspitaliceasca) si ca... exista aceasta optiune. Bineinteles, nasterea are loc in prezenta cadrelor medicale calificate, mama si copilul sunt monitorizati, au acces la oxigen, nu se va da acordul pentru nastere acasa in caz ca acea locuinta se afl la o anumita distanta de un spital, ca sunt probleme cu sarcina sau cu bebele, sau au fost probleme la o sarcina anterioara sau in istoricul femeii. Riscurile exista, dar vedeti voi, in multe tari multe femei nu nasc la spital oricum, ci la centre de nasteri, tot in prezenta moaselor.
O prietena de-a mea a nascut anul trecut acasa, in bazin cu apa (inchiriat). In prezenta sotului si a doua moase, colege de serviciu. Si ea e moasa, cu peste 10 ani de experienta. Asa a considerat ea ca e cea mai buna optiune pentru ea. Cand mi-a zis (ne-am intalnit cu 4 zile inainte sa nasca)m-am scarpinat (figurativ) un pic in cap dar m-am gandit ca in fond femeia a ales in cunostinta de cauza, faptul ca eu nu as fi putut sa nasc acasa nu invalideaza alegerea ei. Daca noi nu concepem sau nu intelegem ceva sa inseamna ca acel lucru e gresit, sau e ceva neinregula.
Dark Bendis
iulia_b spune:
Pai eu vad o diferenta, mama fara cunostinte medicale care face cezariana (aici sunt de acord, in unele cazuri e un moft)transfera riscul cuiva specializat. Asa facem si camnd ne suim in avion. Ne lasam pe mana celor ce stiu sa o faca, care pt asta au studiat si au muncit. Deci nu inteleg cum iti asumi riscuri de care nu esti deplin constient. Si nu e chestia numai de mama, pe mine ce ma roade e ca nou nascutul poate avea ceva si sa moara dintr-o prostie, ca nu a avut acces la o gura de oxigen. Ca si cum ai muri ca te-ai taiat la deget.
Acum am citit si am vazut ca nasterile acasa sunt asistate de o armata de oameni. Nu stiu daca in toate cazurile, cel putin in Roamnia nu cred. Si mai cred ca militantele extremiste pro nastere acasa vorbesc de-o nastere neasistata (cel mult de moasa) ca asa e natural si firesc, zic ele.In cazul nasterii asistate care-i diferenta intre o camera de la un centru de nasteri cu camera de acasa daca nasti cu aceleasi persoane, cu aceeasi aparatura. conteaza chiar asa mult cei patru pereti intre care esti? Daca m-as crampona de asta cred ca n-as rezista lumii in care traiesc. Cum s-ar impaca mediul asta unic familiar cu peregrinarile ulterioare din oras in oras, din stat in stat dupa un loc de munca mai bun sau o scoala mai buna.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/daniela_b/daniela_b.jpg)
daniela_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO mai, scuza-ma, credeam ca e limpede daca scriu de 100 de ori, dar uite, pt. dumneata o sa schimb titlul, ca vad ca asta e cramponul principal aici-titlul si cancanul. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Multumesc dar nu trebuia sa o faci pentru mine ci, din convingere.
![](icon_smile_big.gif)
Intre timp l-ai schimbat, bravo, ai fost flexibila si asta e intotdeauna un cistig.
Eu nu sustin nasterea acasa si nu as fi avut curaj dar, daca imi doresc ca si ale mele convingeri sa fie respectate trebuie sa le respect si pe ale altora.
Pe baza acestui caz tu faci un subiect : Nasterea acasa- o tragedie.
Altcineva, plecind de la cazul Anei Maita face alt subiect: Nasterea acasa - un succes.
Eh, cum e?
Think about it.
To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce
Qamar spune:
eu nu zic ca nu au dreptul sau nu au voie, pur si simplu incerc sa inteleg; argumentul cu "femeile nasc dintotdeauna ..au nascut pe camp, acasa, etc" nu mi se pare valabil, pt ca eu vreau sa nasc si sa supravietuiesc, vreau sa imi supravietuiasca si copilul si sa aiba cele mai bune ingrijiri din prima secunda.
e mai mult o curiozitate si tind sa ii dau dreptate iuliei_b...
in plus, cu ce ar trebui sa imi dotez eu casa inainte sa nasc acasa? pai nu mai bine ma duc intr-un loc special creat pt asa ceva?
ma rog, sunt intrebari si intrebari, riscurile si le asuma fiecare, insa dilema e ce fel de riscuri iti asumi, nu pt tine, ci pentru bebele ala care se naste
DarkBendis spune:
Pai cum sa nu aiba mama acces la oxigen? Are. Ca nu noaste singura, ci in prezenta personalului medical, care sunt dotati inclusiv cu oxigen si aparat de monitorizare fetala.
Ca tot e vorba de Daily Mail - tot de la ei citire, de saptamana trecuta:
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2089290/Pseudomonas-Three-babies-die-following-outbreak-bacterial-infection-childrens-hospital.html
3 copilasi nou nascuti care au murit intr-o maternitate din Belfast in urma unei infectii contactate acolo. Numarul copiilor infectati s-a ridicat la 8.
Deci repet, eu nu sunt pro nastere acasa neaparat - ci spun la fel ca Xio, ca SI aceasta modalitate de nastere are riscurile ei, la fel ca o nastere in spital, sau la un centru de nasteri. De acea trebuie sa existe un back up plan, de aceea mamele trebuie sa fie constiente de riscuri - dar de aici pana la le face inconstiente pentru ca doresc sa nasca acasa (repet, nu cu orice pret!) e un pas mare.
EDIT: Va dati seama cum se simte o graviduta in luna mare, care e programata sa nasca in respectiva maternitate in zilele urmatoare "aoleu, pai asa mai bine nasc acasa decat sa nasc in spital si sa se infecteze copilasul cu bacteria x sau y".
Dark Bendis