Help, reteta eclere
Raspunsuri - Pagina 2
eumada spune:
MAI INCEARCA UNA DE PE W.W.W.A L L F O O D..scoate spatiile si te duce acolo..eu am incercat odata si s-au tuflit dar stiu si cauza.....nu am avut rabdare,dar a doua au iesit.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mada nu am ce sa-ti despre reteta pt ca nu am facut niciodata, dar parerea mea este ca 220 grade sunt prea multe pt copt prajituri. |
nu, nu, daca nu e temperatura asa mare nu au cum sa creasca.
anja, m-ai ambitionat, daca se pune viscolul cum zic astia ma apuc si fac si eu, si asa o sa fie timp gramada
R
anja spune:
Roxana, nu am apucat sa le fac ieri, dar va zic cum imi ies.
Nu stiu de ce sunt dezastru la prajitura asta, ca doar la altele ma mai pricep, zic eu.
Sa imi spui daca tie ti-au iesit si ai grija la viscol (pe la noi nu ajunge inca viscolul)!
silvi_2005 spune:
Anja aluatul de eclere e dificil si pretentios dincolo de simplitatea aparenta, am invatat asta la scoala de bucatari care o fac aici in Franta si am avut la examen acest aluat. Reteta pusa de tine mi se pare putin disproportionata la cantitaea de faina si materie grasa ... reteta Corinei pare cea mai echilibrata. Eu iti dau reteta din cartea de cuisine profi si iti zic ceva mici secrete : apa 250 ml, sare fina 5 gr, zahar 10 gr, unt 80 grame, faina 125 grame, oua intregi ( 4-5 dar in practica mai mult de 3-4 nu merg niciodata) .
Preparare: se pune a fiert apa cu unt, zahar, sare si de la primul clocot se ia de pe foc si se adauga faina intr-un singur val. Se amesteca cu o spatula de plastic sau lemn nu tel si dupa omogenizare se repune pe foc mic si se lasa se se "usuce". Stim ca e ok cand nu se lipeste de vas si cand devine lucioasa dureaza foarte putin operatiunea.
Se ia de pe foc si se muta intr-un alt vas ( caserola fierbinte poate duce la coagularea oului ) si se adauga ouale rand de rand. Secretul este ca fiecare ou sa fie batut inainte se incorporeaza diferit si il poti adauga fractionat 1/2, 2/3 fara sa te trezesti cu prea mult lichid. De unde stii ca ai destul ou: ridici spatula si aluatul trebuie sa fie vascos dar sa curga in y de pe spatula, adica se prelinge dar ramane atasat e semn ca e ok nu mai adaugi ou.
Se coace la 210 grade daca sunt eclere rotunde mici de tot daca nu intre 190 si 210 e bine sa ai cuptor cu ventilatie, daca nu la ultimele 5 minute din cele 20 aprox intredeschizi usa cuptorului bagand o lingura in ea si inchizand lingura cu partea groasa in cuptor ca se evapore apa din aluat. ( asta contrar ca nu te atingi de cuptor nu te atingi de el primele 15 min. Succes
anja spune:
Silvia&Roxana, mi-au iesit eclerele! Victorie!!!!!!!!
Am urmat reteta Siviei, multumesc mult mult si pt tips-uri.
Va invit la un ecler virtual si multumesc inca o data!
Anja
silvi_2005 spune:
Anja bravoooooooo ce ma bucur pentru reusita, sunt ele capricioase dar cu mici secrete le venim de hac. Pofta mare la eclere, dupa ce iti intri in mana sa faci Paris Brest, sunt bestiale. Un fel de cercuri de eclere umplute cu crema de vanilie praline si garnisite cu fulgi de migdale si zahar pudra (astea le-am avut la examenul de bucatari in iarna ) http://cuisine-facile.com/recette.php?id=391 cam asa ceva arata .
anja spune:
Silvia, arata extraordinar Paris-Brest, insa cred ca mai tb sa experimentez pane devin maestra:)
Si eu te invidiez pt scoala de chefs!
Roxana, Silvia va pup!
michelle-usa spune:
mai adaug si eu ceva si nu cred ca s-a specificat aici.
cand tai eclerele daca mijlocul e crud se scoate si apoi se umple eclerul.
michelle