Strumfi & prichindei de iul-aug 2011 (45)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaemi

reteta prajitura magica

Ingrediente

110 gr unt topit
140 gr biscuiti macinati ca pesmetul
65 gr nuca cocos
170 gr fulgi sau chipsuri de ciocolata
100 gr nuca taiata marunt (dar nu macinata!)
400 ml lapte condensat
Bucati: 16

Preparare
1. Intr-o tava de 20 x 20 cm puneti toate ingredientele, in straturi, in ordinea data in reteta. Pentru ca straturile sa iasa mai bine le puteti nivela cu dosul unei furculite.
2. Dati la cuptor la 180C pentru 35 minute.
3. Lasati sa se raceasca complet, apoi puteti sa o taiati patrate. Se pastreaza la frigider.

Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

suna delicios....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui oxidoni

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Fii-mea n-a mancat cereale, am luat vreo 4 tipuri si am renuntat la aruncat banii. Pe la 9 luni, poate mai devreme am inceput sa-i dau orez cu legume sau pilaf cu carne si un pic mai tarziu mancare din grau d-ala mic arabeasca, imi scapa numele, cu legume i-o faceam.
N-a mancat niciodata cereale la cutie, nu sunt obligatorii si nici indispensabile in nutritie, ba eu chiar cred ca exista o adevarata industrie creata pe pielea copiilor nostri si pe buzunarele parintilor prin inducerea unor false nevoi

Vreau eu reteta aia cu mere

blog

casa, dulce casa

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Reteta de prajitura cu mere:
1 cana faina, 1 cana zahar, 1 cana lapte praf, 1 cana gris, 1 pl praf de copt. Se amesteca si se imparte in 2 parti egale. Intr-o tava cu hartie de copt se pune o parte din amestec, peste el fir subtire de ulei...pus in spirala, apoi mere rase (nescurse, necalite... ci simple). Urmeaza a doua parte de amestec, iar ulei, iar mar. 
Se da la cuptor. La final, puteti presara zahar pudra.

Pofta buna :)

Mami de minune de fetita Miruna-Maria (14 iulie 2011)

Mi-e o pofta de praji...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle_12 spune:

Buna seara,

azi reusesc o performanta, si anume 2 postari pe zi pe forum !

La multi ani bebelui veteran al odiseei! Edu sa fii sanatos, cuminte si baftos si sa-ti bucuri parintii!

Ireth tot pandesc dintisorii. Inca nu se vede/simte nimic, nici nu baleste excesiv, dar poate se pregatesc sa iasa, cine stie? Oricum am stat de vorba azi cu pediatrul si el nu parea ingrijorat. A zis ca 6.5 kg e ok. Peste 2 saptamani avem controlul periodic amanuntit si vom vedea atunci cum mai stau lucrurile. Ai dreptate cu luatul in greutate in salturi, pe la 4 luni a mai avut o pauza de luat in greutate si apoi a revenit.

Lulusor, ma bucur tare ca Eric e ceva mai bine si ca ati iesit din starea proasta. Legat de diversificare, eram pregatita sa incep. Stau borcanelele cumintele in congelator . I-am facut supa de morcov, morcov+pastarnac, morcov+pastarnac+cartof dulce. Dar perdiatrul mi-a zis astazi ca pot astepta linistita pana cand implineste 6 luni.

Lorialex week-endul a fost frumos, am reusit chiar sa schiez vreo ora, pana a hotarat Stefan ca vrea la mama . Insa abia acum mi-am inteles in sfarsit parintii, de ce erau mereu tare stresati cand plecam in concediu .

Oana Felicitari Elizei pentru dintisor. Tu, cu gogosile tale sa stii ca pana la urma n-am rezistat si mi-am cumparat azi. Acum in perioada carnavalului se pregatesc aici niste gogosi umplute cu gem, numite berlineze. Cu siguranta nu sunt la fel de delicioase ca ale tale dar mi-am satisfacut pofta.

Krissy, Anaemi ca va mai ganditi la noi.

sdcristian wow, nu-i asa ca iti creste inima si uiti de orice altceva? Bravo!!!

Ramona, ma bucur ca ai gasit. Pofta buna si digestie usoara lui Iustin!

Gabrielita, asa e ca se dezvolta fiecare in ritmul lui. Uitindu-te la poza ta de avatar, si la obrajorii ei frumosi n-ai zice ca e mai slabuta. De fapt si de Stefan tot doar obrajorii sunt, ca in rest e tras prin inel . Fetita ta e o scumpa, sa-ti traiasca!

v_florina multumim

Madi noua ne-a prescris doctorul azi o crema Tannosynt, insa nu pot sa-ti spun inca daca are efect sau nu. Stefan are pe la gat, pe piept, manute si spate tot asa o iritatie. Dr. zice ca ar fi de la transpiratie, desi el nu transpira prea tare. O sa-ti spun daca vad ca-si face efectul.

Ca tot se vorbeste de prajituri si dulciuri, eu (care toata sarcina n-am stiut ce sunt alea pofte, dar acum e jale ) salivez dupa ceva praji cu crema multa asa ca mi s-a pus pata pe amandine. Mi-am propus sa fac in week-end. Ajunge gerul si la noi asa ca vom fi fortati sa stam in casa, macar sa ne fie sederea dulce . Stie cineva vreo reteta?

O noapte linistita tuturor mamicilor si picilor!

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORIALEX spune:

Citat:

buna fetele !
La multe lunite Euard!!! Pufi, ce mai faceti?

Noi suntem mai bine. Maine nu cred ca ma mai duc la doctor, din cauza vremii, plus ca sunt si cu toti piticii acasa si mi-e greu sa ma car cu toti dupa mine. Ufffff, abia astept sa vina caldura!!!!!

Am terminat si eu in sfarsit cu scoala ...mai am doar lucrarea la vara si gata...mi-a iesit si pe nas !!!

Ca sa continuam seria de incidente incepute duminica,marti seara i-a fost f rau si sotului, iar aseara cand am iesit pana la cora , tot el a alunecat pe gheata si a cazut si era si cu Petru in brate. Bine ca a cazut in genunchi si bine ca nu si-a rupt piciorul, ca asta ne mai lipsea.

Petru, a turuit zilele trecute numai dadadadaa si bababababa, printre care i-a scapat si un tata si un mama unul dupa altul ...bineinteles ca acum a renuntat sa mai zica orice pt ca nu i se mai pare interesant si a ramas la chiraieli

De iesit am iesit dor pana la masina sau taxi...ca altfel ni se suie copiii in cap si o luam razna cu totii; fac astia mici dezastru in casa, seara este toata casa cu c*ru in sus

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.

Of ce se mai tin si de voi!!!!Poate a fost ultima incercare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORIALEX spune:

Citat:

reteta prajitura magica

Ingrediente

110 gr unt topit
140 gr biscuiti macinati ca pesmetul
65 gr nuca cocos
170 gr fulgi sau chipsuri de ciocolata
100 gr nuca taiata marunt (dar nu macinata!)
400 ml lapte condensat
Bucati: 16

Preparare
1. Intr-o tava de 20 x 20 cm puneti toate ingredientele, in straturi, in ordinea data in reteta. Pentru ca straturile sa iasa mai bine le puteti nivela cu dosul unei furculite.
2. Dati la cuptor la 180C pentru 35 minute.
3. Lasati sa se raceasca complet, apoi puteti sa o taiati patrate. Se pastreaza la frigider.

Suna ff bine!O sa incerc si eu poate sambata!
Merci Ana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Urez la multe lunite scumpului Edu! M am gandit toata ziua la tine pui mic, dar am plecat pe drumuri de dimineata (am fost toata ziua la londra)! Sa cresti mare si voinic alaturi de familia ta frumoasa si iubitoare!
Pufi Pupici si tie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morenna spune:

Citat:
citat din mesajul lui madybulancea

buna fetelor...

andra felicitari ptr diversificare,treb sa incep si eu pt ca rares tipa cand pap eu se afunca peste mine...e disperat...

Eu sunt tare suparata,rares are o iritatie inghinala de 3 luni si nu trece cu nimic,am fost la dermato de nu stiu cate ori si l-am dat cu bepamthen,albastru de metil,sudocrem,pimafucort,pediatril de la avene pt eriterm,atoderm,cetrimide,am schimbat pampersi,am schimbat gelul de dus,am dat cu apa termala,cu lanolina,acum dam cu ulei de masline si park nu mai e asa rosu dar altceva nimic....nu mai stiu is disperata...diseara ma duc iar la dermato...mai este iritat si dupa urechi....stiti voi ceva miraculos?????sau de lA ce ar putea fi???VA ROG AJUTATI-MA MACAR CU O PARERE

Mami de Razvan si Rares
si David al meu a avut am fost cu el la dermatolog si mi a dat o reteta cu o substanta care au preparat o in farmacie,nu stiu din pacate ce contine,dar mi a mai spus sa nu mai fol servetele umede cand il schimb si sa l spal cu apa in care sa pun putin bicarbonat si sa sti ca lui i a trecut,dar eu de atunci nu mai fol servetele decat cine stie sa fiu pe undeva ...fff rar,si pe noi ne a tinut cam 3 sapt iritatia... si succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morenna spune:

dupa o lunga absenta la scris ca la citit sunt prezenta aproape mereu

imi pare rau sa vad ca s au iscat niste neintelegerii pe aici si 3,parca,ati decis sa nu mai intrati pe forum,eu sper sa va razganditi si sa lasati la o parte supararile uite va dau cate un si cate o ca sa va treaca supararea
si apropo al meu la aproape 6 luni fara o sapt face cam asa:se ridica in picioare sustinut de maini ,sta in picioare sprijinit de pat cateva secunde singur,sta in fundulet singur,gangureste ,rade f mult ,raspunde la numele lui,nu are nici un dinte si nici semne ca ar aparea in curand,daca ii cant danseaza(adica sta in fundulet ma tine de maini si se balanseaza intr o parte si in alta)dar numai cand ii cant face asa,are si un promo la tv care ii place la nebunie cel de la prima cand se anunta reclama cu cei care danseaza in zapada,cand aude melodia de la reclama ,poate sa manance sa fie pe perna sa se culce ,lasa tot si se uita nemiscat pana se termina....in consecinta cioara si as laudat puiul detul,oricum el pt mine e centrul universului meu cum cred ca pt fiecare mamica in parte e puiul ei
apropo as vrea daca se poate sa fac parte si eu din grupul de pe fb,dar sa stiti ca nu prea le am dar sper sa invat,bn asta numai daca vreti avand in vedere ca nu postez asa des
cam atat de pe la noi,eu va pup pe toate toate si sper sa va razganditi cele care v ati retras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

La multe lunite pui dragi!!!

Iustin si Matei de corry
Filip de adra_bel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

'Neata!
Uf! Eric se trezea la 2.30 pt. o scurta tzitzi, si-apoi la 6 (in noptile bune, in care avea si el un program). Acum s-a trezit la 4 si bineinteles ca eu nu mai pot adormi la loc :(

Laura . Esti o draguta! Cum te mai simti? Fugi la medic daca nu-i ok. Daca e apendicita, nu-i de glumit.

AlyMih, cum a fost la petrecere? S-a descurcat soacra cu Ianis?

Krissy, esti o comoara la casa omului! Bai cu tarate, dar ceva procesate, am incercat de cateva ori, dar mai rau i-am facut. Poate prind curaj si-ncerc si cu tarate de ovaz atunci cand va mai avea vreun puseu. Acum sa zicem ca e liniste si pace, chiar daca eczemele nu au disparut si-l mananca inca.

sdcristian, minunata veste! M-au apucat pe mine emotiile cand am citit. Eu ma bucur mult cand citesc despre Patrik, pt. ca-l tin minte din filmuletul pe care ni l-ai aratat tu odata, cand era el in burtica si facea ravagii pe-acolo.

Andy08

Gliana, fix asa spune si Eric mmmammmammaa cand plange :)

Babylicious, felicitari pentru dintisor! Sa vedem de-acum iepurasul!

anaemi, ce usurare ca ai teminat cu scoala. Sa-ti mai spun cat te admir? Imi pare rau de incidentul cu sotul, dar imi pare bine de tatamama :)

florina, sunteti si voi pregatiti pt. diversificare.

Michelle, si eu mor de pofta de dulce. Din pacate n-am voie :(. Dar o berlineza de-asta tot o sa manac in week-end, mai ales ca o cofetarie de langa noi le face incredibil de bune, cum n-am mancat niciunde.

Va pup si va urez o zi usoara la caldurica de-acasa!

Mergi la inceput