Scrisoare Deschisa Domnului Ministru Funeriu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crys3000 spune:

Cred ca pana nu iesim in strada sa protestam nu obtinem nimic. Cu vorba frumoasa nu merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Si eu vreau o forma de protest..nu trebuie cumva aprobare? oricum sa-si mai revina vremea un pic...
mamici am asa o stare proasta, toata aceasta neliniste provocata de legi facute aiurea, de lipsa de comunicare informare, de legi facute pe genunchi in romania... si mai rau frica ca copilul meu va avea parte de o educatie proasta, de a face parte din aceasta generatie de sacrificiu..nu sunt cadre didactice titulare cu experienta care sa vrea sa ia clasa pregatitoare, ele vor lua calasa 1..si copilul meu va nimeri ce??? plus in ce spatiu, ce mediu, fara toalete adecvate..ca daca imi zice mie cineva ca face pt 1-2 clase intr-o scoala wc separat eu nu cred asa ceva!!!! vorbe vorbe, promisiuni si nesiguranta care va cuvantul de baza pana cand va incepe anul scolar..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Sunt intru totul de acord cu voi.Trebuie neaparat sa luam atitudine.Un protest de amploare este cel mai indicat.Nu ne trebuie nici o aprobare.Mergem in Piata Universitatii.La adunarile spontane nu trebuie nici o aprobare.Sa isi revina vremea putin ,trebuie neaparat sa organizam un protest.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Ca sa mai pun si eu paie pe foc, nu vedeti ca nu la copiii vostri se gandesc guvernantii? Voi sunteti parintii, voi platiti taxele, voi aveti dreptul sa decideti. Sunt doar schimbari dar nu imbunatatiri reale. Totul cand vine vorba de invatamant este doar POLITICA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Mie mi se pare ca ne si incurcam noi insine in concepte - pe de o parte contestam inceperea scolii cu asa numita clasa pregatitoare, pe de alta parte ne plangem ca vor intra tarziu in clasa 1. Ce pierdem din vedere este faptul ca scoala nu mai incepe cu clasa 1, ci cu clasa pregatitoare, care se incepe la 6 ani si ceva. Puteau sa le renumeroteze, sa fie obligatorii clasele 1-10 in loc de "pregatitoare"+clasele 1-9, atunci mai era aceeasi problema? ca nu mai incepeau clasa 1 (aka "scoala") la 7.9 ci la 6.9. E de fapt acelasi lucru, doar ca acum mai e si agitatia de rigoare, ca eu una cel putin nu stiu programa. Dar banuiesc ca vor face cam acelasi lucru care se facea la pregatitoarea de gradinita.

p.s. a nu se intelege vreo idee gresita cum ca as fi incantata de lege, eu sunt data peste cap de lege, ca am copil la grupa mare, care implineste 6 ani dupa decembrie, si chiar ar ajunge sa inceapa clasa 1 la 7 ani si tz-shpe luni etc. Doar ca incerc sa privesc lucrurile cat mai obiectiv, ca sa pot gasi o solutie cat mai convenabila.

Ciudat pentru mine este ca, dupa legea veche, copilul meu ar fi inceput in toamna pregatitoarea la gradinita, iar in toamna urmatoare clasa 1, si ar fi fost apt pentru ambele. In noua lege nivelurile au ramas, dar brusc el a devenit inapt (nascut la inceput de 2007), desi el personal nu se va schimba cu nimic Deci cateva cuvinte prost gandite publicate in Monitor, mi-au transformat copilul din apt in inapt, fara ca la el sa fie vreo diferenta... si daca pana acum pentru pregatitoare nu se punea problema nivelului emotional, acum pentru aceeasi programa de pregatitoare, trebuie sa pun si problema asta...

Mergi la inceput