Strengari de Martie - Aprilie 2012 -26 Hai Carina!
Raspunsuri - Pagina 5
dara76 spune:
Aredwynn, eu nu mai conduc, ma bate bebe si cand stau asa mai pe spate in masina, d-apai la volan. Am noroc ca ma duce sotul unde am nevoie, isi poate face programul dupa mine.
Cafea mai gust, mai putina cu cofeina (desi chiar mi-a recomandat dr. pt tensiune scazuta) si in rest decofeinizata. Trebuie sa fie sub 200 mg de cofeina pe zi sau asa ceva, ceea ce tot cu lichid am inteles c-ar insemna maxim 2 cesti, parca asa.
Niko, eu am citit de mi-a venit rau cu vopsitul la inceput si concluzia era ca "nu se stie" si ca in principiu nu s-a descoperit niciun caz nociv, dar sa evitam in primul trimestru. In al doilea m-am facut de o data blond (fara decolorare, doar cu vopseaua), dupa care am trecut la culoarea naturala, saten inchis mai spre negru, ca eu ma faceam acasa si nu ma mai puteam apleca pe cada, plus ca intretineam de obicei blondul la 2-3 saptamani max., nu-mi place sa se vada o dunga de radacini. Am zis ca revin la blond poate pe la botez. Cica cele mai indicate ar fi suvitele in sarcina, pentru ca prin par cica nu se duce nimic la bebe, numai prin pielea capului. Dar si pe acolo extrem de putin s-ar absorbi. Si lumea mai foloseste vopsea fara amoniac in sarcina, cum ar fi l'oreal casting. Deci sa nu-ti dea viguros pe piele si sa tina cat mai putin posibil vopseaua.
29+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
nikoniko spune:
Of, Dara, dar nu merge fara sa atinga pielea, pt ca eu am parul fffff scurt. Si deja am declansat scandalul in casa deoarece colegul de apartament nu este de acord cu ideea.
Niko, mami de Alex(1995) si 27+ cu
MTHFR C677 Homozigot
Tala spune:
Dara ma bucur ca m-ai contrazis, sa nu mai repet prostia si alta data (daca stau si ma gandesc de la cine o stiu, trebuia sa ma gandesc si sa tac )
Monna, Ronina, Happy multumesc, ma bucur ca place peretele meu, dar, cum am mai spus, nu stiu cat o sa-i placa piticei - cu David am negociat dur (pt ca vroia si un transfomer printre copacei )
Cu numele s-a intamplat ceva tare ciudat la noi: pt David aveam alese si hotarate doua, insa daca am nascut de ziua unui sfant, iar eu eram inca sub efectul anesteziei (ca si beata adica), iar tati era cu capul in nori...a ascultat sfatul nasului si aprobul meu negandit si uite asa copilu' (bietul de el) are si al treilea prenume (care nici macar nu-mi place..si nici lui). Asa ca fiti ferme! lasati nasii sa-si numeasca doar propriile odrasle.
Happy ce analize ai facut azi?
Dana inca n-am sunat. Aseara am vorbit cu o prietena care mi-a zis ca doua prietene de-ale ei au nascut la Eva in Bv. Am sunat acolo si cezariana ar fi cu 50euro mai ieftina, iar noi mai aproape de casa. Sunt intr-o maaaaare dilema. Ideea este ca e cam tarziu (mai am doar 6-7 saptamani pana la marele moment) si eu nu m-am hotarat! pt Bv e cam tarziu si cu programarile...ce situatie incurcata! Cred in continuare ca in caz de complicatii clinicile private nu fac fata cum trebuie; dar nu vreau sa ma gandesc la complicatii si nici nu vreau sa-mi imaginez cum eu stau la Elias intr-o rezerva si bebita mea in alta - sigur dau in depresie.
Titi...ce tare cu baita la voi! La David am experimentat tarziu, insa acum nu o sa mai astept si o sa ne balacim cu totii (cati incapem )
Aredwinn eu nu beau cafea defel insa mananc multa ciocolata (poate cam multa) si vorba lui tati: parca din gura mea aluneca direc la bebe pt ca imediat incepe zbantzuiala. La fel si daca imi este foame - se agita rau de tot si cum am inghitit prima dumicatura...gata!
Plec sa iau copilu' de la gradi (daca vara fac 15 minute, acum fac o ora )
Tala spune:
Aredwinn am uitat sa spun ca eu sofez, altfel mi se face rau. Am condus si cand m-am dus sa-l nasc pe David (e adevarat ca ma cam incurca volanul )
Cu vopsitul eu nu am incercat (ca si Dara am citit o gramada si nu m-am lamurit) desi eu ma vopsesc cu negru. Insa am inteles ca mai mult inhalarea substantelor volatile din vopsea face rau. La David m-am vopsit inainte de botez abia, si apoi m-am muls bine (cica sa arunc ce era afectat ). Acum se vede rau pt ca am o suvita alba, dar unora li se pare interesant, chiar cred ca m-am straduit eu sa o fac asa
aredwynn spune:
Tala, la Regina Maria BV ai incercat? Nu cred ca e prea tarziu pt programare aici. Cezariana e 3200 ron.
35+ cu Natalia
titi143 spune:
Nikoniko eu stiu ca daca numai te vopsesti nu prea afecteaza bebelasul. Dar daca te decolorezi e mai periculos pentru el. Eu cel putin asa stiu. Si eu am fost blonda si ca sa continui sa fiu blonda trebuia sa continui sa ma decolorez, dar am preferat sa ma fac saten tot casa nu il supere pe bebe.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 27+ Robert Aaron
dara76 spune:
Tala, oricum nu tre' sa ma crezi pe cuvant, poti sa verifici :)
Niko, nu e vorba sa nu il tii deloc pe piele, ziceam asa, sa reduci cat poti. Si ti-am zis, se spune ca trebuie evitat in primul trimestru mai mult.
Am gasit un studiu cu siguranta si eficacitatea medicamentelor de stimulare a lactatiei (vazand ca fetele de la bulgarasi ziceau ca-si iau galactogil la spital), si ce zicea Sovi cu silimarina pare sa fie ok (420 mg pe zi - adica vreo 6 pastile de 70 mg): http://ejournals.library.ualberta.ca/index.php/JPPS/article/view/6663/7429
Ii zice "Safety and Efficacy of Galactogogues: Substances that Induce,
Maintain and Increase Breast Milk Production" daca nu merge linkul.
Incercam sa gasesc daca galactogil sau altele au fost verificate in studii clinice, ca asa sunt multe plante despre care se zice de generatii ca stimuleaza lactatia si cand le-au luat la verificat, n-au prea stimulat nimic. Insa se pare ca silimarina e ok, a trecut de verificari, ca mai bine imi iau silimarina la spital cu mine. Nu prea am timp sa mai verific, sper sa mai apuc sa caut studii pana nasc.
Wow, fantastica diferenta, 9700 cezariana la Regina Maria in Buc. si 3200 la Regina Maria in Brasov, astia sunt cu capu' rau de tot.
29+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
magddalena spune:
buna dimineata..e cam tarziu dar eu abia m-am ridicat din pat,am adormit la 12 m-am trezit la 9 tare nu??nu ma laud cu ce bine am dormit ca la noapte nu mai pup.
am avut un vis...erotic doamne de cand nu am mai avut vise de astea,dar m-am trezit bine dispusa,sunt cu capul
Ronina,mersi de nr de tel l-am notat
Dara si Tala mersi de informatii cu cartea,ma gandeam ca e cam invechita cartea,ca nu prea m-a convins numai de cat,dar ma incred ca o fi ok.
azi a anuntat ninsoare la mine,doi metri de zapada,eu nu am vazut nici un fulg pana acum
legat de condus,eu da inca mai conduc,recunoasc ca sunt mai distrata ca de obicei,dar incerc sa iu cat mai concentrata sa nu raspund la telefon ca ma debusoleaza,cred ca sunt in stare sa ma duc si singura in plin travaliu la spital cu masina,daca sotul e plecat mai mereu de luni pana vineri si am ghinionul de a naste miercurea...asta e ,nu imi lipseste vitejia
eu stiu ca fata e cu capul in jos,dar nu o simt apasand pe vezica,si fundul sub coastele mele in dreapta si ala il simt ca se impinge la greu si se simte tare si rotund.
eu ar trebui sa ma epilez,nu stiu cum sa procedez,ori ma duc la salon sa ma faca cu ceara,ori ma fac cu lama,ceea ce urasc,uff voi cum mai faceti?singura e exclus,nu mai am cum nu o vad nici pe doamna si nici nu prea ma mai pot apleca la picioare!
legat de nume,la inceput vroiam Maya-Erika sau doar Erika si atat.Apoi am vrut doar Maya si atat,dupa printesa mayasa,care a fost o razboinica din tribul mayas,sau ceva de genul,apoi am ramas doar la Maya si cum ne gandeam ca iar trebui si un nume de sfant(ca dupa doua sarcini terminate rau era cazul)am ramas la Elena pt ca Maria e taicasu(Marian) Gabriela avem deja in familie,Mihaela avem,unicul care nu era e Elena,si am ramas la Maya-Elena suna si bine cu numele de familie,are ecou cum se zice
ma duc sa mai citesc din urma ca cred ca am uitat sa spun ceva pupe o zi buna
mada 35+ MAYA-ELENA
AMR 5 saptamani!!!!!
dara76 spune:
Mada, poti sa vezi daca scrie pe carte prin interior ca e nu stiu cata editie revizuita, inseamna ca-i actualizata, nu e veche.
La noi Sanziana e "numele de sfant" (adica ma rog, chestie cu ziua numelui), adica e si floare pentru Florii, plus ca spre surprinderea mea am gasit-o in calendarul ortodox la noaptea de sanziene, cand ma uitam prin calendar sa vad ce nume de sfinti exista :) M-am mirat teribil, ca e treaba ante-crestina, dar m-am si bucurat, ca intr-o vreme, demult, studiam wicca - partea ok, nu ce mai infiereaza biserica. Miruna asa ne sugereaza noua minune, plus nume hippiot :)
Poate ne zice maine la eco ca-i baiat :P
29+ Miruna Sanziana
dana_cp spune:
Aredwynn, interesant ce zici.. cum iti faci singura cosmeticele? Dupa ce reteta?
Eu conduc, da, si nu ma incomodeaza deloc.. poate un pic centura dar o tin mai larg.
Nici eu nu intleeg ce se misca prin mine Nu deosebesc loviturile, dar ma bucur de spectacol
Eu inainte beam ness cu lapte si acum, foarte rar, mai beau cate o cana cu o lg rasa de ness si restul lapte, sa "nu se puna" :)
Niko, eu stiam ca a aparut acum o vopsea fara amoniac. E mai scumpa decat cele cu amoniac, dar sigur nu afecteaza bebele.
Tala, ai dreptate, eu sunt setata pe Isis ca vreau natural, dar pt cezariana ai mai multe optiuni. Singura chestie in plus la care m-as gandi ar fi ca iarna e mai probabil sa se circule greu pana la Bv decat pana la Cta... dar cine poate stii sigur pana la urma..
cu Gaza, DPN 30 Martie