Strengari de Martie - Aprilie 2012 -26 Hai Carina!
Raspunsuri - Pagina 20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/happylica/happylica.jpg)
happylica spune:
ronina, cica de pe la 34-35 sapt au plamanii ok.
dana, eu am luat 3 bucati sa le am in casa. in cazul in care am prb cu sanii, fac rani sau mai stiu eu ce. sau.. daca vreau sau trebuie sa plec de acasa pt 2-3 ore.. sau cel mai rau... sa fiu nevoita sa ii bag si supliment.
EDIT: ronina, cica de cand incepi sa pierzi dopul.. poate sa mai dureze lejer cateva saptamani (2-3). eu nu am remarcat nimic inca.
AMR < 6 saptamani
varsta bebelusei Alexia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ane-maria/ane-maria.jpg)
ane-maria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monna3 Ane-maria eu ziceam de cezarienele programate cu epidurala... asa se practica aici in US din cate am vazut, nu stiu exact cum e in Ro. Andaatunci sa speram ca va ramane Toma in burtica pana sambata ![]() ![]() Monica, fericita ![]() ![]() AMR: 7 saptamani ![]() |
si-aici este cam la fel ... referitor la cezariene cu epidurala .cel putin asa am auzit eu, dar poate ma -nsel.
Ane
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aredwynn/aredwynn.jpg)
aredwynn spune:
Sper ca sunteti toate bine, n-am apucat sa citesc, eu tocmai m-am intors de la consultul cu anestezistul si vroiam sa va spun si voua ce am discutat, pana nu uit. Recuperez dupa aceea ce ati mai scris.
Asadar, vroiam sa va spun si voua ce riscuri mi-a spus mie ca implica anestezia peridurala/rahi-anestezia pentru cezariana si ce alte informatii mi-a mai oferit, in caz ca nu apucati sa aveti o discutie cu anestezistul sau sa cititi prea multe, ca recunosc ca nici eu nu prea am citit despre asta.
-risc de paralizie (asta m-a cam bulversat) - riscuri mai mari in caz de nr redus de trombocite, sau de timp de coagulare prea mare (parca asta era)- daca iese asa ceva la analize nici nu se mai discuta, de fapt, anestezia. Riscurile exista, desi mai mici, si in cazul analizelor bune. In caz de rahi pt cezariana, sunt de 10 ori mai mari.
-risc de scadere brusca a tensiunii (se intampla mai des la anestezia pt cezariana)
-risc de cefalee (idem)
-riscul sa ajunga substanta analgezica la copil, cica este mic, creste mult in caz de cezariana, cantitatea de substanta fiind mult mai mare. Nu stiu cat ramane in organismul copilului, nici nu am gasit informatii clare pe internet...
-substanta pe care o folosesc ei nu incetineste travaliul, ba chiar ajuta la inia o pauzarea mai rapida a colului si deci grabeste dilatatia, dar vor exista dureri la expulzie (sper sa nu fie nevoie de oxitocina, daca asa stau lucrurile... nu stiu de ce ma sperie substanta asta, m-au speriat alte mamici)
-nu influenteaza lactatia
Cam asta imi aduc aminte acum, daca imi mai revine ceva, o sa scriu. In concluzie, eu m-am hotarat sa incerc sa nu apelez la peridurala, dar am totusi posibilitatea ca, daca ma razgandesc ca nu mai suport durerile, sa o cer, ei avand toate datele mele medicale care ii intereseaza. Si invers, nu o sa alerge ei cu acul dupa mine, daca voi considera ca pot suporta durerile de travaliu. Of, sper sa fie totul bine...
Am avut si consultul cu neonatologul. Am transmis care sunt cererile noastre (imi vreau copilul in brate imediat ce iese din burtica, nu vreau sa-l ia la sters, masurat, etc. si nu vreau sa-mi clampeze imediat cordonul ombilical, ci sa-l mai lase macar 5-10 minute, nu vrem sa i se faca vaccinurile) si au fost de acord, deci m-am mai linistit. M-a intrebat ce sa faca, daca sa-i dea sau nu lapte praf, daca li se pare ca e nevoie, sau sa insistam cat de mult se poate pe alaptare si bineinteles ca i-am spus ca vom insista pe alaptare.
Cam asta a fost, daca imi mai aduc aminte ceva legat de anestezist, revin. Acum ma pun pe recuperat. 35+ cu Natalia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ane-maria/ane-maria.jpg)
ane-maria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Eu am mai auzit de trusa combinata epi+rahi pt cezariana in ultima vreme. In SUA mai citeam la fel in cartile lor, daca nu s-a schimbat intre timp, peridural+spinal asa ceva ii zicea, ceea ce tot epi+rahi inseamna. Probabil pt ca epidurala exclusiva (fara spinala=rahi) prinde uneori numai pe o parte sau faze de-astea. Danei de la bulgarasi i-a zis Tutunaru de la Elias sa-si ia trusa epi+rahi (peridurala+spinala, cum vreti sa-i ziceti, ca e tot aia, asa am inteles), si nu cred ca tocmai Tutunaru nu stia ce zice. Imi dau si eu cu parerea, desigur, nu-s medic. ![]() ![]() *MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina* |
pt ce fel de nastere i s-a recomandat Danei acea anestezie epi+rahi?
eu cred ca pt cezariana , la nastere normala nu cred ca se face asa anestezie.Cea epidurala nu prinde doar pe o singura parte , Doamne fereste , doar dc anestezistul nu stie sa o faca... dc ar prinde doar asa nu ar mai fi medici care sa o practice si la cezariene , verisoara mea a nascut cu epidurala si a facut cezariana , nu a simtit durere pt ca i s-a facut cum trebuie , insa a fost constienta in timpul operatiei.
Cea mai ok anestezie cred ca e cea recomandata de Dr pt fiecare caz in parte si conteaza f mult anestezistul sa fie unul f f bun.
![](pupic.gif)
Ane
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Dana: poate piscotica mea vrea sa fie varsator, ce sa zic adevarul e ca deja ma ia cu frica si ma gandesc la cate mai am de pregatit
Happylica: asa stiu si eu ca poate sa mai dureze cateva saptamani, problema e ca eu am urmatoarea programare abia peste 2 sapt si pot si sa nu ajung pana acolo. Mai urmaresc dopul si daca mai vad ceva sun cu tupeu sa vad de injectiile alea, desi l-am mai intrebat o data de ele si dr. zicea ca mai bine sa nu fortam natura daca inca nu-i nevoie.
Aredwynn: wow ce fain ca a fost neonatologul de acord cu cerintele astea, si eu asa as vrea, sper ca la privat sa conteze ce le cer daca nu e vreun risc pt bebe
Ma pun sa fac capitol nou ca depasim pagina imediat. 33+
Bianca
![](images/user_woman.png)
carstea spune:
Buna
Ma uit la ceas si cred ca Toma poate primi primele urari de bine ai venit.Asteptam vesti si poze!!
Multumesc pt raspunsurile legate de varicela.Acum asteptam sa iasa toate bubitele si s treaca.
Eu la Rares am avut o pompa de la AVENT si avea si 2 biberoane mici de 125ml.Pt fetele la primul bebe eu zic sa fiti pregatite pt orice inclusiv pt refuzul sanului .Eu m-am muls exclusiv pt Rares timp de 10 luni.Munca de sisif imposibila daca nu o aveam pe mama dar eram setata pe alaptat exclusiv.
Acum zic daca vrea san ok daca nu ,nu.Dupa 5 ani realizezi ca nu e nici o diferenta intre copiii alaptati la san fata de cei pe lapte praf.(din punctul de vedere al imunitatii).As zice ca legatura dintre mama si bebe e mai stransa(cu cat mai mare sacrificiul cu atat mai dependenta de copil e mama.)
pupici
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Scriu la noul capitol...(edit)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*