Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (26)
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Referitor la polemici: sunt de acord cu Elly, sa nu le incepem, nu isi au locul aici.
Am sa spun un singur lucru: Oamenii sunt de toate felurile peste tot - asta e spusa din experienta mea. Nu putem generaliza, e o greseala si o jignire pana la urma. E drept ca sunt "polizati" intr-un sens sau altul de regulile tarii (in Elevetia de exemplu, daca depasesti cu 20 km/h limita de vitza primesti amenda acasa 10% din venitul tau pe un an!! Asa, pe toata lumea doare la fel de mult. In Romania, dai niste mita... Ori 2% din salariul minim pe un an... E evident ca oamenii vor gandi diferit in cele doua tari referitor la "ma risc si o calc, ori imi vad de treaba".) Romania are multe probleme, dar 95% din ele sunt cauzate de sistemul care e cum e, la toate nivelele: de la guvern la tanti de la ghiseul de la posta.
Referitor la dormitul cu bebe - primele luni sigur cu noi in camera. Din comoditate si mult drag .
Diana 26+ cu
Mirciulica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mmamita Mai fetelor, nu mi-ati zis niciuna - ce analize de sange faceti in trimestrul II? ![]() Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ![]() |
Iubita, in afara de testul de glicemie, doar cele uzuale se mai fac: urina si sangele. Eu asa stiu. Eu uitai sa o intreb pe dr mea de ele
![](bang.gif)
Diana Doamne ajuta si sa fie intr-un ceas bun inceputul acestui tratament. Dumnezeu sa vegheze asupra voastra!
Ne bucuram din suuuflet ca ne tii la curent cu evolutia voastra.
Sunteti amandoi ai nostri, bucatele din sufletul nostru.
Cum sa ne plictisesti???!!!
Te pup! Sa fii in continuare la fel de puternica!
![](floare.gif)
Elly
![](smiley_pregnant.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mmamita/Mmamita.jpg)
Mmamita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ellyshor
Iubita, in afara de testul de glicemie, doar cele uzuale se mai fac: urina si sangele. Eu asa stiu. Eu uitai sa o intreb pe dr mea de ele ![]() Elly ![]() ![]() |
Elly, nu esti atenta!
![](amenintare.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2,
![](fetita.gif)
Ellyshor spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Mmamita
Elly, nu esti atenta! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ![]() |
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
M-ai prins! Bag si pe sub falcute in timp ce va urmaresc
![](icon_smile_blush.gif)
De sange, deciiiiii
![](icon_smile_big.gif)
Pai...hemoleucograma si alea de anemie. Poate imi mai scapa ceva, dar nu stiu.
Si testul de glucoza
![](icon_smile_big.gif)
![](alcool.gif)
Elly
![](smiley_pregnant.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andra_C/Andra_C.jpg)
Andra_C spune:
Anxy, i-am spus Amanei ce parere ai despre ea :))
Elly, daca trebuie sa te internezi, sa nu stai pe ganduri, 3 zile trec repede
Cori, am fost ieri la dr si mi-a zis ca prin sapt 26-28 sa fac asa: HL, glicemie, HB (nu stiu ce e asta), fe, ca, mg, acid uric, sumar urina si secretie.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 10 luni) si viitoare mami de baietel
Victor 22s+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ClaraJ/ClaraJ.jpg)
ClaraJ spune:
ELLY - dar nu cred ca vrea nimeni sa improaste cu noroi in Romania si cu atit mai putin fetele care nu mai traiesc acolo. Eu imi iubesc tara, vorbesc cu baiatul meu numai in romaneste sau cit pot de mult in romaneste, ascultam povesti in limba romana si cintam cintecele, eu nu uit de unde am plecat si nu voi uita niciodata.
Am scris ca nu exista tara perfecta, si ca fiecare societate isi are problemele ei, insa mi se pare injust si nu pot sa nu-mi expun punctul de vedere atunci cind se scrie ca "si occidentalli astia ia uite cum isi cresc copiii, sunt murdari, urla in aeroporturi, stau desculti, nasti cu barbatu' , vai ce barbarie", lasa ca suntem noi romanii mai destepti si stim noi mai bine ce facem si cum facem.
Iar eu cred ça tocmai aici gresim, ca nu avem intelepciunea, nu toti, bineinteles, sa vedem dincolo de aparente si sa ne intrebam de ce "acolo" se face asa de zeci de ani buni si "aici" e altfel, intr-un mod ce altereaza niste instincte naturale si firesti.
Eu cind am raspuns despre asistarea sotului la nastere (daca imi cititi postul cu atentie) nici nu am scris macar o propozitie de genul "aici, in Occident" sau barbate-miu "occidentalul asta" etc, ce conteaza ce culoare si religie avem, vorbim acum de un moment unic in viata unui cuplu (poate sa fie el si de pe Marte), aducerea pe lume a unei fiinte create din iubire si respect.
Corina- sunt de acord cu tine in ceea ce priveste faptul ca "acest co-sleeping"nu creaza asa zisa "dependenta", e nevoie de mult mai mult pentru a se ajunge acolo.
Noi nu il fortam pe Bryce sa doarma cu noi sau sa doarma in patul lui. El are camera lui si patutul lui si jucariile lui etc, acolo si adoarme la inceput serii si se mai intimpla ca in anumite nopti sa vrea sa vina sa doarma cu noi. Noi, ca parinti, simtim ca instinctual si emotional, ne vine sa-l luam cu noi in pat, nu-mi vine sa-i spun "du-te in camera ta", inseamna ca el, in acel moment, are nevoie de caldura noastra si eu/ noi i-am refuza-o. E acelasi lucru care se intimpla cind iti lasi bebelusul sa plinga pina adoarme singur ca sa-l inveti sa adoarma neasistat. Noi, ca familie, nu am simtit ca e ceva firesc, natural, instinctual cind al auzi ca plinge ai impulsul sa te duci sa-l consolezi, sa-l iei in brate, e ca si cum te-ai opune si ai face ceva artificial. Da' astea sunt trairile noastre, si bineinteles ca si celelalte metode se practica mult si bine si ca fiecare familie isi are setul ei de reguli si educare a copilului.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Cori, mie mi-a dat sa fac doar analiza de sange pentru depistarea diabetului.
Am mai auzit unele burticute ca ar mai face si ceva analize pentru depistarea carentelor de vitamine si minerale... Eu alea le-am facut doar pe la 12 saptamani, erau ok. De pe la 16 mi-a zis sa mai iau si fier pe langa Elevitul ce il iau de la inceput. Dar asta mi-a zis-o asa, "dupa ureche", fara alte analize. Si de capul meu mai iau eu Magneziu, dupa ce am inceput sa am carcei noaptea. Acum se pare ca sunt ok.
Elly, multumim pentru vorbele frumoase . Va mai innebunim inca cateva zile cu statusul "la minut". Asa sa fie, intr-un ceas bun. De acum, cu D-zeu inainte!
Diana 26+ cu
Mirciulica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anxy/Anxy.jpg)
Anxy spune:
Eu am zis ce aveam de zis si in continuare spun pas unei polemici nelalocul ei ptr ca in general prefer evitarea cu zambetul calm Pe buze a disputelor...raspund doar ca nu mi-am dorit vreodata sa jignesc si cand am spus ca sotul vreau sa ma vada in cont ca Pe o printesa nu m-am referit la oricine face altfel decat mine ca la o slujnica,Doamne iarta-ma! P.S. Nu nasc la stat dar nici in clinica privata nu m-a indrumat cineva sa asiste au ba Tatal, lasand strict la latitudinea mea orice decizie non medicala fara a incerca sa ma influenteze:)
Iubita, eu am f#259;cut acum doua saptamani analizele de sange, urina si secretie plus diabet gestational...nu mai facusem altele din trim I pana acum. Iar rezultatele...pfff nu cele mai bune dar nici tragice sau netratabile: o infectie urinara cu E coli ptr care am primit un antibiotic mai slab la 12ore ptr a evita ca micuta sa contacteze acest bacil daca voi naste natural cum sper eu:) siii bonus s-a declansat ca de multe ori in sarcina o candida fara manifestare ptr care am fost medaliata cu ovule 3zile ca sa evitam un risc oarecare de rupere prematura a placentelor si air contactarea fungilor la nasterea naturala:)
Cred ca astea sunt toate analizele de facut...aaa si evident morfofetala si daca era cazul TRiplul test pe care mie doc mi l-a s#259;rit ptr ca nu mai era necesar.
gogosica pe druuum 26+
Ellyshor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ClaraJ ELLY - dar nu cred ca vrea nimeni sa improaste cu noroi in Romania si cu atit mai putin fetele care nu mai traiesc acolo. Eu imi iubesc tara, vorbesc cu baiatul meu numai in romaneste sau cit pot de mult in romaneste, ascultam povesti in limba romana si cintam cintecele, eu nu uit de unde am plecat si nu voi uita niciodata. Am scris ca nu exista tara perfecta, si ca fiecare societate isi are problemele ei, insa mi se pare injust si nu pot sa nu-mi expun punctul de vedere atunci cind se scrie ca "si occidentalli astia ia uite cum isi cresc copiii, sunt murdari, urla in aeroporturi, stau desculti, nasti cu barbatu' , vai ce barbarie", lasa ca suntem noi romanii mai destepti si stim noi mai bine ce facem si cum facem. Iar eu cred ça tocmai aici gresim, ca nu avem intelepciunea, nu toti, bineinteles, sa vedem dincolo de aparente si sa ne intrebam de ce "acolo" se face asa de zeci de ani buni si "aici" e altfel, intr-un mod ce altereaza niste instincte naturale si firesti. Eu cind am raspuns despre asistarea sotului la nastere (daca imi cititi postul cu atentie) nici nu am scris macar o propozitie de genul "aici, in Occident" sau barbate-miu "occidentalul asta" etc, ce conteaza ce culoare si religie avem, vorbim acum de un moment unic in viata unui cuplu (poate sa fie el si de pe Marte), aducerea pe lume a unei fiinte create din iubire si respect. |
Clara, eu nu mai comentez subiectul. Te rog mult sa n-o mai faci nici tu. Mi se pare aberant sa discutam despre asta la odisee, cand uite, Diana, trece prin astfel de momente de cumpana.
S-au spus niste pareri, ok. Fiecare are dreptul la ele, dar hai sa incheiam.
![](floare.gif)
Elly
![](smiley_pregnant.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anxy/Anxy.jpg)
Anxy spune:
Cori, si eu cu capul sub presh ca Elly:)))) le-am insirat Pe toate Mai putin detalierea celor care chiar te interesau:)))))))) Sooorry! Ti-au rasp fetele Deja ca eu scriu greu la tel din cada:))
gogosica pe druuum 26+