FIV 298
Raspunsuri - Pagina 17
many_bani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ciuripica Si-a facut cineva analiza de cariotip? |
Da, noi am facut dupa ce am pierdut sarcina obt.dupa primul FIV, pe langa multe alte analize. Nu stiu ce te intereseaza legat de cariotip. Intreaba, daca stiu raspund.
claris spune:
Buna fetelor !
Va rog sa imi dati o parere ! Credeti ca tratamentul cu duphaston inainte de o procedura fiv ar afecta calitatea si numarul ovocitelor?
Daca exista o intarziere menstruala e mai bine de asteptat pana cand isi va face aparitia cm natural,nu e recomandat sa fie fortat,poate avea impact negativ ? Mentionez ca schema de tratament nu e inceputa,intarziere a cm aproximativ o saptamana si dupa simtome cred ca inca o saptamana ,daca nu mai mult...
Am mai citit cazuri cand si dupa inhibare au fost intarzieri,atunci e bine de luat duphaston ?
Stiu ca duphastonul este un progesteron sintetic si influenta are asupra endometrului;dar nu sunt sigura ca in acest caz e recomandat sau mai bine e de lasat organismul sa functioneze in ritmul lui?
sper spune:
Nu cred ca e f ok sa-l iei inainte de procedura FIV deoarece in zi 2-3 a CM-lui cu stimularea tb sa ai o valoare a progesteronului cat mai mica, sa fie sub 1 (unitate de masura ng/ml) Dc e in nmol transformi in ng/ml inmultind cu 0.314 .
Odata i-am cerut dr meu sa-mi dea inainte de un CM la care tb sa fac stimulare pt IA si a cam strambat din nas. Dc faci analiza progesteronului in zi 2-3 si e sub 1 ng/ml at poti pleca linistita la FIV
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)
sper spune:
citat din mesajul lui ciuripica Fetelor ati facut recent o histeroscopie. Cat costa? |
Eu trebuie sa o fac la Sibiu, am auzit ca ar fi 600-700 ron cu trimitere de la med de familie. (se face cu anestezie generala).
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)
claris spune:
Multumesc de sfat Sper
Nu stiam ca inainte de stimulare se dozeaza progesteronul in ziua 2-3,am notat
sper spune:
citat din mesajul lui claris Multumesc de sfat Sper Nu stiam ca inainte de stimulare se dozeaza progesteronul in ziua 2-3,am notat |
Dr meu cere prog in zi 2-3 , nu stiu daca o fac toti medicii.
Cu multa placere.
Sper... sa devin mamica
catalina2307 spune:
Daca nu m-a lasat memoria definitiv progesteronul trebuie sa fie 1 inainte de ET nu in ziua 2-3 a CM. Bineinteles ca poti lua progesteron cu un ciclu inaintea celui pe care faci Procedura.
claris spune:
Multumesc Catalina pt raspuns.Daca progesteronul ar fi mai mare de 1 la ET ce se intampla? Scad sansele pt implantare ,se poate anula transferul? In ce trebuie sa fie exprimata valoarea ?
Si daca ar fi sa i-au si in luna cu inhibarea duphaston,crezi ca ar fi o idee buna,bineinteles ca voi intreba si medicul,dar e bine de stiut mai multe pareri.
Oare ar putea dauna endometrului la fiv ?
catalina2307 spune:
Nu vad nici un motiv pt care ai lua progesteron in Luna cu inhibarea. Credeam ca vrei sa incerci natural pana in ultimul moment :). In alte conditii nu are sens. Inainte de ET nu trebuie sa fie 1 batut in cuie. La mine de exemplu a oscilat intre 1,8 - 2,2 de fiecare data cand Fiv - ul s- a finalizat cu sarcina ( 3 sarcini, una singura cu final fericit :). ) In concluzie decizia o ia medicul in functie si de alte considerente.
claris spune:
Nu e vorba ca vreau sa imi maximizez sansele pt natural ,ma gandeam sa evit dereglarea menstruala ca sa nu ma prinda Pastele in toiul Fiv-ului,pt ca nu stiu care va fi disponibilitatea medicilor atunci,voi suna sa cer o parere sa vad cum as putea proceda...