Ne simtim stapani pe destinul nostru?

Ne simtim stapani pe destinul nostru? | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Suntem influentati de media, de ceea ce citim, de experientele proprii, de informatiile de pe internet, incat la un moment dat ne pierdem identitatea rataciti prin informatii multiple si contradictorii.
In momentul derutei intrebarea cine ne dirijeaza destinele, devine pentru cei mai multi dintre noi o intrebare extrem de dureroasa.
Cand informatia este atat de stufoasa si inselatoare este greu sa-ti pastrezi identitatea si credinta.

Dureroasa a fost pt. mine si reintalnirea cu romanul lui Umberto Eco.
Recitind recent "Pendulul lui Foucault" am avut imaginea secolului de deruta in care ne aflam.
Golemul din text parca ne bantuie!
Este cert ca avem perfect prezentat in vol.I, la pag. 128-131, episodul conflictelor din Piata Universitatii inclusiv ciudatul articol din ZiarulRing din data ce 18.01.2012(.http://www.ziarulring.ro/stiri/37193/treceri-ganguri-scurtaturi).
Deja vu, este de domeniul psihiatric sau de luare aminte?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Am impresia ca postarea mea pare absurda.
Ar fi aiurea pt. cine nu a trait experienta mea uluitoare.
Citeam romanul lui Umberto Eco, paginile amintite mai sus erau ca un deja vu din Piata Universitatii anul 2012.
Pt. cine doreste confirmarea poate sa caute in editia publicata in Ed. Pontica, 1991.
Cam in acelasi timp mi-a atras atentia un articol din ziarul Ring, ciudat si aparent fara sens.
Sensul l-am gasit coroborand cele doua informatii.

Mergi la inceput