Piersicute de iul-aug 2012 (9)
Raspunsuri - Pagina 7
ZIZOU spune:
IIuli, stau la pat pentru ca in mai am pierdut o sarcina, s-a oprit din evolutie fara o cauza anume, acum deoarece ma si doare burta atunci cand fac putin efort, sau stau in picioare sau urc si cobor scari doctorul mi-a recomandat sa stau cat mai mult in pat. Efort minim.
Si in plus ma chinuie si greturile care au tendinta sa se agraveze daca stau la verticala.
Biribu spune:
Bea stai linistita, nu are rost sa-ti schimbi userul, doar sa stim noi cum sa-ti zicem
Ada spune-i ca suntem toate cu ochii pe el
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3
Fleurdelise spune:
Buna seara fetelor,
Suntem bine si eu si bb, scuze ca nu am scris de atatea zile, dar intr-adevar nu am inca internet acasa, din motive complet independente de vointa noastra. Nu va mai povestesc cum e cu furnizorii de internet pe aici, ca ma umplu iar de nervi si numai de asta nu am nevoie...
Sa revin la subiect. Stiu ca ma asteptati cu vesti despre amnio.
Joi la 10 dimineata am facut procedura, precedata de o ecografie mai amnuntita. Bb are parametri normali, e lung de 15,2cm, varsta ecografica joi 17 sapt 4 zile, deci prima surpriza a fost ca sarcina e mai avansata cu aproape 2 saptamani decat credeam. In concluzie DPN a fost devansata la 1 iulie 2012. Am vazut inimioara, vezicuta, cordonul, toate par ok si normale. Sunt foarte fericita ca nu a fost detectata nici o problema majora, nici macar minora.
Si... bb e baietel, fara dubii!!!! Eram multumita si cu fata, dar toate presentimentele mele au mers in directia baiat. Eu nu i-am vazut bine dotarile, dar ecografista da!
Apoi a venit doctorita cu un mare ac, dupa care nu am putut sa ma uit pana dupa interventie. fetelor, nu doare aproape deloc, mai mult asa ca o jena ca atunci cand iti ia sange din brat. Trebuie stat complet nemiscata ca sa nu devieze acul.
Apoi ne-am mai uitat odata toate 3 la bb pe ecran, parea perfect ok si nederanjat. Apropo, al meu e un somnoros a dormit cred tot timpul. Ce mi s-a parut interesant e ca, desi el nu era activ, l-am vazut le eco sub multiple unghiuri, inclusiv vedere de sub fundulet cu piciorusele cracanate! Grozava tehnica asta!
La final 3 poze, raportul de eco si mi-au inmanat personal esantioanele 2 eprubete sa le tin la cald (la piept sub geaca de iarna) si sa le duc la labo de citogenetica la spitalul de copii, in centru. Bizar, dar asa e aici, nu au un curier care sa le duca. oricum nu putea sa aiba grija mai multa altcineva decat mine de esantioane sa ajunga in siguranta. Asa ca am condus usurel pana la celalalt spital, apoi tot usurel pana acasa si repaus complet joi si vineri.
A, pentru cele pe care le-are interesa, lichidul amniotic are aspectul si culoarea unei urine pale. Dr. mi-a spus sa fiu f atenta la scurgeri in zilele uramtoare, daca par lichid amnio si/sau sange sa vin de urgenta la spital. Slava domnului nu am avut asa ceva si sper sa nu am nici in continuare.
Nu am probeleme pana acum, in schimb cred ca m-am procopsit cu o candida, ca am secretii albicioase vascoase.
Sambata si dumnica am avut un weekend foarte agitat si obositor, am avut la noi copiii sotului meu.
Acum sunt la birou, o iau catinel cu munca. Printre picaturi voi citi odiseea din urma, scuze ca nu am raspuns niciunei fete in particular, o voi face in mesajele urmatoare.
Va pup pe toate si va multumesc ca v-ati interesat de mine.
15 +
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
IIuli spune:
Zizou, imi pare rau de sarcina anterioara, dar acum o sa fie bine cu noi toate, ca suntem impreuna si puternice.
Fleurdelise, bine ca ai revenit si ma bucur ca e totul bine. Ce ciudat mi se pare ca ti-au dat tie proba. Dar e o veste buna ca nu doare interventia si mai bine e ca bebe e mare si sanatos. Felicitari ca ai vazut si ce e, se inmultesc flacaii pe aici, sper ca lunea viitoare sa vin si eu cu stiri despre printesa
Voiam sa va intreb - voua vi se intampla sa aveti ca niste intinderi musculare in burtica? Eu daca ma misc mai brusc sau stranut sau ma intind dimineata, fac asa ca un carcel-crampa in lungul burtii, care ma doare destul de tare. doctorul a zis ca e durere musculara sau o colica renala, dar eu ma intreb daca nu e ceva legat de bb.
11+
Fleurdelise spune:
Am actualizat semnatura si mai adaug despre amnio: rezultatele vin in 4 saptamani!!!! (off, cred ca o sa ma urc pe pereti pana atunci, dar deocamdata am o stare de bine, ca totul a fost ok la ecografie). Testul FISH nu mi se face, nu stiu prea bine de ce, am intrebat dar au spus ca nu ma calific pt el, deoarece ecografia nu a indicat nici o problema (!?)
Asa ca ma inarmez cu rabdare...
Am incercat sa bag carucior albastru la semnatura, sa vedem daca imi iese.
Felicitari tuturor fetelor care au aflat ce piersicute poarta, nu mai stiu acum care si cum, voi citi cu atentie din urma.
Pupici!
18 +
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
b_1403 spune:
Fleur te-ai intors printre noi. Felicitari pentru micut somnoros. Sa creasca mare si sanatos
14 + , viitoare mamica de print
Viairo spune:
Salut vorbaretelor, imi place tare de voi!
Multumesc pentru urari! Eu va citesc constant, de pe telefon, de multe ori imi vine sa va scriu, dar mi se pare greu sa scriu ceva coerent de pe telefon.
Ada bafta la doctor! Am senzatia de fiecare data cand mergem la doctror parca am merge la un examen important, cu frica si emotii.
Poate ma primiti si pe mine in grupul vostru DPN-ul meu calculat dupa UM e pe 2.09, dar dupa data conceptiei ar fi 28.08, UM pe 27.11.2011
Cu sexul copilului la mine e simplu, la prima ecografie la 5 saptamini i-am comunicat dr data conceptiei - 6.12 la care ea foarte dezinvolt a concluzionat: Nicoleta noi oricum nu avem preferinte, sanatoasa/sanatos sa fie, atunci am vazut si prima data cum bate inimioara
muraturica spune:
Hello din nou.
Ada, te asteptam cu vesti bune.
Fleur, ma bucur ca e totul in regula si bebe e bine din cap pana in picioare. Ne-ai dat ceva emotii cu "disparitia" ta, dar e super ca ai venit cu vesti bune.
Beatrice, sa sti ca are dreptate Biribu...le spunem noi. Sau le dai link-ul la odisee...sa citeasca singuri. Glumesc evident...Bafta la examen si bafta si cu ai tai.
Ne citim mai tarziu.
10+
Biribu spune:
Fleur ma bucur mult pt tine, ne-ai cam ingrijorat O sa fie totul bine, sigur. Cit sunt de mari copiii sotului? stai linistita tu si lasa-i sa se descurce ca n-o fi foc.
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3