scrisoare deschisa a mamelor din Sibiu
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramiris Deci cred ca problema nu e ca spitalele nu permit ci ca nu e solicitat. Este clar discriminare sa nu permiti tatalui sa fie insotitorul copilului in spital, nu e legal sa se interzica si cei de la spitalele care fac asta o stiu doar ca nimeni nu se opune. Si pe buna dreptate, cand ai copilul bolnav iti arde de conflict cu cei de la spitalul unde-l duci sa fie tratat? |
nu este adevarat
stiu multe situatii cand tatal a solicitat si nu i-au permis si a tr sa fie chemata bunica din provincie /o vecina de bloc (baiatul era mic, 1 an);
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Porumbita spune:
citat din mesajul lui ramiris Cred ca totusi spitalele nu pot interna parinti de ambe sexe in acelasi salon, ar trebui cuplati tati cu tati si mame cu mame. Sincer, eu nu m-as simtit confortabil sa raman peste noapte intr-o camera cu un barbat strain, puteti sa spuneti ca sunt sarita de pe fix dar nu am de unde sa stiu ce in capul lui si as prefera sa stau numai cu grija copilului nu si cu grija asta suplimentara. Deci mi se pare ok sa se interneze tatici cu copii in situatia in care nu impart salonul cu mamici cu copii. |
si care ar fi grija aia suplimentara? ca te violeaza noaptea?
tatal care se interneaza cu un copil e un PARINTE ingrijorat, ca si tine; crezi ca ii arde sa vada ce comod stai pe scaun langa patul de spital?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/OanaRusu/OanaRusu.jpg)
OanaRusu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
Eu am fost internata cu copilul cand era mititel (1.5 ani) la Marie Curie in Bucuresti, noaptea stateam eu si peste zi venea sotul cateba ore cat ma duceam acasa sa fac dus si sa dorm un pic. N-a fost nici o problema si n-a comentat nimeni, doctorita care il ingrijea pe Luca a zis ca si-ar dori sa vada mai multi tatici care fac asta. Era posibil sa ramana peste noapte insa mie mi-erau suficiente cele 2-3 ore de refacere si nu a fost cazul. Deci cred ca problema nu e ca spitalele nu permit ci ca nu e solicitat. Este clar discriminare sa nu permiti tatalui sa fie insotitorul copilului in spital, nu e legal sa se interzica si cei de la spitalele care fac asta o stiu doar ca nimeni nu se opune. Si pe buna dreptate, cand ai copilul bolnav iti arde de conflict cu cei de la spitalul unde-l duci sa fie tratat? |
La Tg Mures la mom respectiv (Acum 3 ani) era afis mare de tot - atat in spitalul mare cat si la pediatrie 2 - nu se interneaza decat insotitor de sex feminin. Nici macar nu stateau la discutii pt tata.
Porumbita spune:
pai baza legala pt asta inteleg ca nu e
da ia gandestete ca sunt femei ca ramiris care vor face scandal ca "pudoarea" lor nu permite altui copil sa fie insotit decat de cineva de sex feminin
conducerea spitalului va baga la inaintaree opinia unora ca ea si vor argumentna ca altele cer acest lucru; asa ajung unii copii sa stea singuri sau cu bunica/vecina/bona chiar si in spitale unde copilul poate fi insotit de un parinte
bebelusi sper din suflet sa se rezolve; dc va mai aparea pe la TV/presa poate cine stie se vor mobiliza
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maria_alexia/maria_alexia.jpg)
maria_alexia spune:
problema ridicata aici este refuzul celor de la spital de a permite chiar prezenta mamelor alaturi de copii. daca cititi www.tribuna.ro/stiri/actualitate/mamele-cer-internarea-cu-copiii-locurile-sunt-limitate-stirea-se-actualizeaza-74313.html" target="_blank">comunicatul oficial si urmariti cifrele, va veti convinge: exista fix 30 de locuri pentru apartinatori, iar " Īn cursul anului 2011 din Spitalul Clinic de Pediatrie s-au externat 9117 copii bolnavi si 2680 mame insotitoare". situatia e de toata groaza!
discutia cu internarea tatalui in locul mamei e cu totul alta poveste - as spune lux curat dat fiind contextul.
OanaRusu spune:
citat din mesajul lui maria_alexia www.tribuna.ro/stiri/actualitate/mamele-cer-internarea-cu-copiii-in-spitalul-de-pediatrie-74313.html" target="_blank">o stire recenta din presa locala: vor putea trece vreodata peste teama de infectare a mediului din spital prin prezenta vizitatorilor? ![]() ![]() |
Citez din articol:
"In cursul anului 2011 din Spitalul Clinic de Pediatrie s-au externat 9117 copii bolnavi si 2680 mame insotitoare"
Sa fie clar cati copii au fost neinsotiti
![](icon_smile_sad.gif)
Nu pot sa cred - sufletul meu e jumatate sibian - si cu toata deschiderea spre vest, sa fie atat de marginiti si incuiati cand vine vorba despre copii.
Incredibil - si atat de trist.
Am fost internata de mai multe ori in spital - ca adult. Nici nu vreau sa-mi inchipui cum e pt un copil mic sa fie departe de familie.
OanaRusu spune:
maria_alexia - am scris/citit deodata
Pentru ca eu am fost in situatia cu tatal refuzat - pot spune ca e tot atat de critica. Sunt atat de multi copii care au un singur parinte, sau care au un parinte blocat (medical, profesional etc) departe de familie, nu se poate sa fie internati singuri - in 2012.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Porumbita
si care ar fi grija aia suplimentara? ca te violeaza noaptea? tatal care se interneaza cu un copil e un PARINTE ingrijorat, ca si tine; crezi ca ii arde sa vada ce comod stai pe scaun langa patul de spital? |
Nu stiu de ce crezi ca e cazul sa cobori nivelul discutiei in felul asta, am spus de la inceput ca mie nu mi-e confortabil, mi-am asumat rosiile. Mi se pare onest sa spun direct ce gandesc, da, teoretic, in lumea perfecta n-ar trebui sa am acest disconfort insa aici il am si nu vad de ce l-as ascunde ca sa "fac frumos".
Nu am de gand sa intru in conflict cu tine si sa duc discutia in derizoriu incercand sa raspund la intrebarea tendentioasa de mai sus (care nu-ti face cinste chiar daca probabil ti se pare o mega replica).
Int-o lume ideala toti parintii ingrijorati gandesc la fel si se comporta la fel. In lumea reala lucrurile stau putin altfel.
Porumbita spune:
chiar nu am avut in cap o "mega replica"; m-a enervat insa maxim "disconfortul" mentionat;
tu esti adult; dar un copil mic care nu poate sta decat cu bunica /vecina (caz fericit) sau singur si nu cu tatal din cauza ta ce crezi ca simte? mai ales dc pe patul de alaturi ar vedea un copil care are mama langa el?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
citat din mesajul lui Porumbita pai baza legala pt asta inteleg ca nu e da ia gandestete ca sunt femei ca ramiris care vor face scandal ca "pudoarea" lor nu permite altui copil sa fie insotit decat de cineva de sex feminin |
Nu stiu de unde ai concluzionat ca as face scandal, oricat de surprinzator ar putea sa ti se para, exista alte optiuni in afara de maini in sold si facut circ.
Daca regulile din spitalul respectiv nu corespund filtrelor mele am de ales intre:
- a se interna sotul cu copilul (pentru ca in mod evident se poate)
- a solicita frumos sa mi se gaseasca loc in salon cu alta mamica (nu sa fac scandal - am fost educata putin altfel chiar daca ti se poate parea incredibil dar exista cai civilizate de rezolvat orice problema)
- a plati extra pentru o rezerva unde sa fiu doar eu cu copilul
- a merge in alta parte (la stat sau la privat)
Din nou, petitia in cauza se refera la un spital unde copiilor li se refuza dreptul de a fi insotiti de orice parinte, mama sau tata.
Daca iti face bine sa deviezi discutia spre falsa problema a internarii tatilor si sa ma identifici pe mine ca fiind una din cauzele majore....poti continua linistita.
Eu am un punct de vedere,mi l-am argumentat si nu am intentia sa intru in conflict cu tine.
Repet: nu sunt impotriva internarii tatilor pentru ca asa cum am enumerat mai sus exista solutii si pentru mamele care gandesc ca mine (altele decat scandalul, mainile in sold sau interzicerea accesului tatilor in spitale).