scrisoare deschisa a mamelor din Sibiu
Raspunsuri - Pagina 10
alinuk spune:
am gasit un material aici:
http://www.tvr.ro/articol.php?id=119726
concluzia:
(a mea, a unui simplu cetatean):
Spit de Pediatrie din Sibiu respecta legea [hosieu]
si inteleg corect?
un parinte poate sa stea totusi cu copilul contra cost?
(nu prea mi-e clar)
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">party in FEERIE de muzica si dans
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
AB_AC spune:
| Citat: |
V. Sustinerile partilor Petenta, prin petitia inregistrata la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (in continuare CNCD) cu nr. 13.897/29.10.2008, considera discriminatorie practica unor spitale de a interna doar mame cu copiii bolnavi. Arata ca la avizierul reclamatului este postat un anunt, semnat „Directia spitalului”, conform careia „copiii se vor interna cu mame pana la varsta de 3 ani inclusiv”, „Mama - nu rude”. Depune ca dovada poza anuntului (fila 2 din dosar). Reclamatul, prin Adresa nr. 3.711 din 04.11.2008, arata urmatoarele: - spitalele de pediatrie nu au circuite separate pentru tate si mame, mai ales grupuri sanitare si dusuri; - spitalele de pediatrie au aprobate in structura patrui pentru insotitoare-mame; - exista cazuri in care mama alapteaza, iar pentru mama aflata in aceasta ipostaza este imoral si jenant ca in momentul alaptarii sa fie prezent un barbat in salon; - sunt ingrijiri medicale in care mama este implicata in mod activ si care sunt acceptate de copil cu mai multa usurinta sub supravegherea mamei; - in sistemul medical sunt angajate mai multe femei ca si asistenti medicali; - nu sunt singurul spital de copii din tara care a impus aceasta regula. |
Uite asa n-are ursul coada... si intr-o cerere legitima de a putea sa stai langa un copil bolnav "spitalele de pediatrie sa aiba aprobate in structura paturi pentru un insotitor per copil" incep sa se ceara lucruri care depasesc "starea de necesitate" si altele complet discriminatorii. Un spital public nu-i hotel. Cine vrea altceva indiferent de ton sa se duca in alta parte.
Intr-un spital universitar in USA nu ai aceste conditii suplimentare, in schimb ingrijirea este aproape de perfectiune si DA poti sa stai cu copilul fiind parinte. Si ATAT. Ca ATAT e nevoie restul sunt mofturi pentru confortul parintilor si nu al pacientului.
aschiutza spune:
AB_AC, sunt cam obosita acum, asa ca am greutati mari sa inteleg care urs nu are coada? Reclamantul sau reclamatul (in cazul acesta spitalul, pe care l-ai citat)?
maria_alexia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alinuk am gasit un material aici: http://www.tvr.ro/articol.php?id=119726 concluzia: (a mea, a unui simplu cetatean): Spit de Pediatrie din Sibiu respecta legea [hosieu] si inteleg corect? un parinte poate sa stea totusi cu copilul contra cost? (nu prea mi-e clar) |
Alinuk, spitalul functioneaza conform unor reguli, norme etc. Cladirea e veche si destinatia initiala nu era de spital, de aceea "circuitele" nu permit vizitatori/insotitori , ca sa nu se incalce nu'sh ce norme de igiena.
Parintii pot sta cu copii in limita locurilor disponibile, care sunt 30 din 180! Iar cele 30 sunt fix 3 rezerve pentru bolile uzuale, 6 la pediatrie, 6 la chirurgie etc. Deci 80% din copii sunt fortati sa stea despartiti de mame, asta e pb.
Update din ziarul local de azi:
http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/medicii-din-pediatrie-s-au-intalnit-cu-mamele-petitionare-74462.html
Dupa cum se vede, mare lucru n-o sa se schimbe. Zic ca noi, fac ca ei.
Ce ma socheaza cel mai tare e lipsa totala de umanitate, de bun simt. Lucreaza de ani de zile sub niste reglementari stupide, plang copiii de rup, mamele sunt nemultumite si nu se face nimic pentru a se rezolva situatia. Aaa, ba da, inca vreo 6 rezerve la mansarda
. Cu ceilalti 150 de copii internati in spital fara insotitor cum ramane??
bird70 spune:
Ce aiureli!!! e imoral daca e un barbat in camera si o mama alapteaza
. La pediatrie la spitalul unde lucrez sunt 4 pacienti in camerele comune si sunt insotiti de mama, tata sau alte rude. In timpul zilei e plin de vizitatori oricum, doar peste noapte ramane cate un adult cu fiecare copil. In general mamele alapteaza fara probleme, cine vrea poate sa isi puna o pelerina din aia de alaptat, daca isi face probleme. Nici grupuri sanitare separate pentru femei si barbati nu avem
. Intr-o baie sunt: o chiuveta un dus si un WC, le poate folosi oricine. Nu sunt bai cu mai multe WC-uri.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
J.D. spune:
nici la noi nu sunt grupuri sanitare separate.
femeile alapteaza peste tot. unele se acopera, altele o fac in vazul lumii. in public nu au probleme cu zeci de barbati de fata, dar in spital au ? 
Finn Constantine 15.10.2009 si
28+
Euan Tudor