Gravidute cu tromobofilie -cap 11-

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

sper, nu stiu ce sa zic despre tromboza ta. Eu stiam ca o tromboza se recunoaste prin picior f f umflat, rosu si fierbinte. De asemenea, mai stiam ca un diagnostic cert se pune prin eco doppler venos (eu fac investigatia asta la fiecare 6 luni, avand varice la ambele picioare). Despre doua Aspenter pe zi, nu stiu ce sa zic. Eu am doar Clexane in tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ma gandesc ca in general medicii nu vor sa dea mai mult medicament decat e nevoie si e util. Nu am citit toate studiile, insa am dat acum o cautare si primul lucru pe care l-am gasit a fost "In conclusion, the LIVE-ENOX study demonstrates that enoxaparin 40 mg day and 80 mg day are equally effective and safe in women with thrombophilia and RPL, with the majority of treated pregnancies resulting in a favorable outcome" - adica s-au obtinut aceleasi rezultate cu 0,4 ca si cu 0,8 (ceva de genul 70 de sarcini ok in grupul cu 0,4 si 65 de sarcini ok in grupul cu 0,8 - probleme cu sangerarea 2 in grupul 0,4 si 3 in grupul cu 0,8) - sarcini ok, adica bebe ok la final. Cica diferentele n-au fost semnificative statistic. Si era studiu pe grupuri de femei cu cate 3 pierderi la activ.

Si mama la fel face trombozele, cum a zis Balanta. Se inroseste si intareste locul, frige, doare rau, chiar si daca e in profunzime.

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Eu nu am varice, nu am alte simptome de trombofilie. La nici o sarcina nu am sangerat si nici embrionul nu l-am putut elimina singura, a fost nevoie de chiuretaj mereu pentru ca era bine fixat.
Am citit un caz mai vechi aici pe DC, nu-mi aduc bine aminte ID-ul, (parca Zap) , care a facut fiv la unguri si a avut doza de 0,8 dupa ET. A avut sarcina cu gemeni . Nu stiu la ce dr a fost in evidenta, cine i-a recomandat doza asta asa mare imediat dupa et, mi-ar place sa intru in contact cu ea dc stiti despre cine vorbesc.

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Alex dezlipirea a fost la sarcina cu Gabriela. Dar pana la 16 saptamani s-a lipit la loc, timp in care am fost la pat, dar mi s-a spus ca e posibil sa nu se prinda la loc.

O zi frumoasa va doresc tuturor

MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Fetelor nu ma simt bine cu iodul din Femibion. O sa comand taxofit folsaure metafolin dar pe langa astea tb sa iau alte vit prenatale. Ce-mi recomandati? Elevit, materna, natal vit??
O capsula de taxofit folsaure metafolin contine:

Folates 800 µg

Folic acid 400 µg

L-methylfolate (equivalent to 400 µg folic acid) 416 µg

Vit. B6 (pyridoxine) 1.9 mg

Vit. B12 (cyanocobalamin) 3.5 µg

Sper... sa devin mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

Buna fetelor. Am revenit si eu printre voi dupa o saptamana printre straini. mi-a fost foarte rau pe-acolo, dar macar zborul cu avionul a fost ok.

Legat de antiFxa, mie mi-a iesit 0,29. Am facut-o la Fundeni la dr U si mi-a zis sa continui Clexane cu actuala doza de 0,4.
Voi ce stiti?
e ok valoarea asta? Eu fac 10 saptamani acum.
Sunt un pic stresata ca ma cam ustura picioarele si le simt putin grele...
In alta ordine de idei, mi se usuca pielea ingrozitor. Voi ati patit asa ceva?

MeAlex, vad ca ai raspunsul de la cariotip. Oare sa fi fost totusi doar problema de coagulare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Trag de mine si ma mobilizez sa scriu si eu, va citesc mereu ... dar uneori e maaaare lenea mea!

Vad ca purtati discutii aprinse despre dozele de anticoagulant... Eu fac 0.4 si aspenter, dr. a zis ca probabil schimbam curand la 0.6 ca am ajuns la 71kg si cresc vertiginos. Incerc si eu sa ma tarasc prin nameti la Fundeni saptamana viitoare, sa vedem ce mai zice Anti FX, stiti cumva daca dr. Uscatescu este? Ca parca tratamente date de asistente....

Ioana, eu pana la 13-14 saptamani n-am fost om, nici sa urc un etaj nu puteam... Si la fel si cu pielea, reptila eram....

Alex, am vazut ca nu au gasit nimic la cariotip, poate e mai bine, daca e o cauza a trombofiliei, cu tratament corect, data viitoare va fi bine... Eu ti-am zis, am facut la Filantropia analizele genetice pt mine si sot, mi s-a parut ok, au durat 1 luna.
Eu nu am avut nici la sarcina trecuta, nici pana acum, hematoame, artere rezistente, nimik vizibil, si totusi copilul a avut un retard de crestere brusc si grav...Eu zic ca trombofilia asta e mai pacatoasa decat credem, bine ca exista tratament...

Paulici, ma bucur ca ai schimbat prefixul, si ai trecut dupa cum vezi cu bine si pragul psihologic... La mine e departe rau pragul asta, in mintea mea creata, orice mi-ar spune oricine, cam 1 an jumate-doi de-acum

Dana, tin pumnisorii stransi...Cand fixezi data cezarienei?

Musette, Balanta, Dara si celelalte fete

Amary 19+ de +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Amary, da, vom vedea ce probleme mai excludem sau mai tratam. Si gasirea tratamentului corect pentru trombo e dificila, dupa cum se vede. Voi cere si parerea dr. Avram.
Ioana, nu stiu ce sa zic, nu inteleg daca sunt OK dupa intervalele de la Synevo, pentru rezultatul de la Fundeni, habar nu am. Eu am avut la 14 zile de la inceperea Clexane-ului 0.19 la 12 ore de la ultima injectie.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Am gasit-o pe Zapp si am primit deja raspuns pe PM, a facut 0,8 /zi din prima zi de stimulare cu intrerupre la punctie la recomadarea dr Ionita din TM.
Fetele cu FIV, readuceti-mi aminte cand se reia clexane dupa punctie? la 12-24 ore de punctie ? sau dupa ET? Aspenter se intrerupe cand? Clexane stiu ca nu se mai face in seara cu pregnylul dar aspenterul????

Sper... sa devin mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

maine stabilim si data cezarienei, va anunt :)
Sper - nu stiu despre FIV dar ca idee de ce nu se face clexane cu pregnyl sau invers? eu am facut pana la 32 de sapt pregnyl (impreuna cu clexane normal .. nu mi s-a spus ca ar fi o pb).

in 37+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput