Gravidute cu tromobofilie -cap 11-
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/raluca_p_c/raluca_p_c.jpg)
raluca.c spune:
Felicitari Balanta pt bebei
Succes maine fetelor, sa aveti nastere usoara, lapte si bebei sanatosi si asteptam vesti. 19+
Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
Eu nu stiu cum e cu iodul versus tratamentul pt tiroida.
Insa mie nu imi place ca dr Uscatescu se baga pe domeniul asta, al endocrinologiei, care nu ii apartine. Mie mi-a spus sa nu iau Femibion, ci sa iau Millgama N. Pai Milgamma N are cantitati uriase de B12, ceea ce nu e ok in sarcina.
Plus ça din cate am citit, fetusii au nevoie de 200 mg iod zilnic.
bebeta spune:
OK, merci, o sa mai caut si eu. 23+ si mami de Demetra (24.04.2007)
Hipotiroidie autoimuna, MTHFR A1289C heterozigot, 1 sarcina oprita in evolutie la 9 sapt.
Tratament sarcina: Synthroid 75/100, Femibion 2, vitamine prenatale, Baby aspirin 81mg
balanta_tm spune:
bebeta, dar si dr tau a fost nemultumit ca iei Femibion si Synthhroid sau ideea de a nu le mai lua pe amandoua a venit strict de la dr Uscatescu?
De ce dr tau este mai ingrijorat de tiroida decat de MTHFR? Ti-a explicat?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Bebeta uite o fata care mai spunea ca nu are voie iod cu L-Tyroxin
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=159062&REPLY_ID=6514561
Sper... sa devin mamica
![](floare.gif)
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012
balanta_tm spune:
sper, afirmatii ale cuiva aruncate asa, pe un forum, fara explicatia medicala, pe mine ma lasa rece. Cine stie ce endocrinolog avea si fata aia!
Daca ai un link cu ceva studiu sau cu o explicatie logica, dintr-o sursa de incredere, da-ni-l si noua te rog.
bebeta spune:
NU, gineco al meu nu mi-pa spus ce fel de vitamine sa iau, a zis ca toate prenatalele sunt cam la fel. El imi prescrisese aici Folgard care, la fel are cantitati mari de B12, B1 si B6. I-am spus ca iau Femibion2 din Romania, s-a uitat intr-o dunga pe el si m-a lasat sa-l iau. Nu l-a studiat atent si nici nu e genul care sa numere fiecare miligram. Considera ca daca am acidul folic si B-urile necesare si aspirina sunt in regula, cata vreme si analizele de sange si cresterea copilului sunt normale.
Doar dna dr hematolog mi-a zis sa imlocuiesc Femibionul Cu Millgama N, ca sa reduc iodul. Inca nu stiu de ce, trebuie sa mai studiez; abia am primit raspunsul dumneaei, dupa ce am trimis valorile IR-urilor. Ma gandeam ce legatura o avea iodul cu IR??? O sa vb si cu endocrinoloaga mea sa vedem ce parere are. Ginecologul ma bibileste si imi tine evidenta mai strict la TSH. Nu vrea decat o valoare de max 1, desi intervalul normal merge pana pe la 4,5. Zice ca in sarcina TSH o ia razna foarte usor si vrea sa-l tina sub control, sa nu apara surprize intre vizitele mele la dr.
De MTHFR zice a a avut destule paciente aici care au dus sarcina cu bine si ca heterozigotul meu e o forma usoara, asa ca daca PT, INT si aPTT sunt bune sunt acoperita cu aspirina... Dar eu am auzit cazuri care au pierdut in saptamani mari doar cu hetero, dar fara tratament!
Luni am programare la gineco, o sa ma duc cu lista de intrebari si cu indrumarile dnei hematolog, sa vedem ce raspunsuri obtin. Un gineco, un hemato si endocrinolog m-or ajuta si pe mine sa trec cu bine si urmatoarele 15-16 saptamani. Doamne ajuta! Dar, vorba Danei, daca se ajunge la pareri diferite, vai de pielicica mea... 23+ si mami de Demetra (24.04.2007)
Hipotiroidie autoimuna, MTHFR A1289C heterozigot, 1 sarcina oprita in evolutie la 9 sapt.
Tratament sarcina: Synthroid 75/100, Femibion 2, vitamine prenatale, Baby aspirin 81mg
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Balanta imi pare rau , nu am gasit un studiu dar am gasit ceva
'Provenit din dieta, sub forma de ioduri si iodati si absorbit la nivelul tubului digestiv, iodul ajunge la glanda tiroida transportat de proteinele plasmatice. La nivelul foliculilor tiroidieni, iodul se cupleaza cu tirozina, conducand la formarea hormonilor triiodtironina (T3) si tetraiodtironina (T4), care controleaza metabolismul carbohidratilor si lipidelor (4). De asemenea, tiroxina ajuta transformarea carotenului in vitamina A.''
De aici https://www.emcb.ro/article.php?story=20060428190702402&mode=print
Micromineralele - nutrienti esentiali pentru sanatatea copilului Articolul e foarte bun de citit pt toate fetele.
Din paragraf inteleg ca daca suplimentam iodul atunci cand luam si tirozina se formeaza prea multi hormoni tiroidieni , de aici si senzatia aia a mea.
Sper... sa devin mamica
![](floare.gif)
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/vali79/vali79.jpg)
vali79 spune:
Nastere usoara fetelor dragi maine!!!
Balanta, Paula tinem pumnisori stransi in continuare...
Quiao, asteptam vesti bune si dinspre tine...
balanta_tm spune:
sper, stai linistita, ca e ok. Mie ce nu imi place pe forumuri in general, este ca anumite fete lanseaza niste afirmatii cum a facut fata asta cu Femibionul si L-thyroxina (de la care ne-ai dat link), dar nu explica nimic, si unele dintre noi, chiar ne panicam pe baza experientelor altor fete si poate suntem tentate sa luam decizii nu tocmai bune.
De asta zic eu ça e bine sa ne bazam pe studii sau macar pe niste chestii logice, a caror functionare sa o intelegem.
Bebeta, imediat scriu si eu experienta mea cu tiroida cu sarcina.