Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti(64)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina257 spune:

Buna,mame de gemeni am o intrebare pt mamale care au nascut anultrecut la sfarsit si inceputul anului acesta ,nu ma pot lamuri cu indemnizatia si alocatia,salariul meu din pacte e mai mare dar pe cartea de munca am trecut cel mic pe economie adica 864 ron,prima mea intrebare ar fi unde ma pot intetresa cati bani o sa iau dupa gemene adica daca o sa iau 600+200 ron pt fiecare adica 1600 ron in total ?si a doua este daca cineva imi poate spune unde au depus actele,ca barfe am auzit ca trebuie sa dai statul in judecata ca sa poti lua toti bani adica pt fiecare in parte timp de 2 ani ca asa vreau sa imi iau concediu 2 ani(600+200 de 2 ori)

Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina257 spune:

imi cer scuze pt scris de abia stau la masa de calculator cu burtica si mai lipsesc cateva litere din cuvinte,scriu repede ca sa ma pun inapoi pe canapea intinsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmammarutza spune:

In privinta suzetei, se poate da din prima zi. Eu am vazut multi copii fara suzete si am decis, la inceput, sa nu le dau decat daca va fi nevoie. Ai mei au fost cumintei de la inceput, asa ca nu le-am dat-o. Pe la 3 sapt. insa, l-am vazut pe Luca bagandu-si degetzelul in gurita. Si am zis "stop", mai bine suzeta decat degetzelul pentru ca de suzeta il dezobisnuiesti ulterior mai usor decat de degetzel. Dar a fost prea tarziu...scuipa suzeta la 5 m si baga din nou degetzelul . Asa ca l-am lasat dupa cum a vrut el.
Carla, in schimb, nu are nici suzeta, nici degetzel in gurita, dar are o papusica din ceva material, cu parul din ata groasa, pe care pur si simplu o adora de pe la vreo 3 luni, cu care adoarme in brate sau in guritza, pe care n-o lasa de langa ea o clipa cat timp doarme..
Eu zic ca nu e rau sa inveti copilul cu suzeta daca e un copil mai mofturos, plangacios pentru ca astfel se linisteste. Cand Carla avea colici, pe la 3 luni, am incercat si eu cu suzeta...dar nicio sansa. O scuipa, urla cand o simtea in guritza...

Am o cunostinta care a dat Debridat la bebe impotriva colicilor. A avut efectul scontat cateva zile, apoi a apelat la altele.

Cat priveste indemnizatia de crestere a copilului, exista 2 variante pentru noi, mamicile de gemenashi nascuti dupa luna iunie 2009, in acord cu legislatia actuala:

1. concediu 1 an - 75% din salariul net pe ultimele 12 luni, minim 600 lei si maxim 3.400 lei + 600 lei pentru al 2-lea copil + 400 lei alocatie pentru ambii copii (200 lei ptr. fiecare). Aceasta perioada de 1 an de concediu poate fi prelungita cu inca 1 an, dar fara a mai fi acordata vreo indemnizatie in cel de-al 2-lea an.
2. concediu 2 ani - 75% din salariul net pe ultimele 12 luni, minim 600 lei si maxim 1.200 lei + 600 lei pentru al 2-lea copil + 400 lei alocatie pentru ambii copii (200 lei ptr. fiecare).
Toate aceste informatii, precum si alte detalii, dar si depunerea dosarului pentru obtinerea indemnizatiei se obtin si se depun la Asociatia Social Comunitara, serviciu in cadrul primariei de domiciliu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna mamici,
Referior la indemnizatie mmammaruta a raspusn perfect, asa ca nu mai am ce sa spun si eu.
Referitor la suzete, eu le-am dat de la 1 saptamana, adica de cand am ajuns acasa. Nu au facut pasiune mare pentru ele, dar s-au folosit . Cand urlau le-as fi bagat si cate doua in gura numai sa taca. Pe la 8 luni Fabi a pierdut-o pe a lui si alta nu a mai primit desi i-am cumparat vreo cateva (el e conservatoir ca tac'su si nu accepta noul asa de usor ). Eva o foloseste in continuare dora cand adoarme si apoi o scuipa in somn. Acum le dau suzetele de diverse forme ca jucarii. Mai apar cand si cand cu ele in gura, dar tot asa usor le si lasa . Tot asa si eu gandesc ca decat degetul in gura, mai bine suzeta.Debridat am folosit si eu de cateva ori insa era Eva prea mica si m-am speriat ca se stricase la stomac si nu i-am mai dat.
Acum am eu nevoie de sfaturi. In afara de calgel si dentinox si nurofen, ce sa-i mai dau lui Fabi pentru calmarea durerilor gingivale? Ca mi-a scos peri albi ..cred ca-i ies alti dinti pe lange primii 4 si urla si nu mai pot...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmammarutza spune:

MONAS, dar ce dintzosi mai sunteti! La noi, treaba sta cam asa: Luca - 2 dinti, jos, Carla - 0 dinti adica striba Baba-Cloantza
Sincer, nu stiu si nici nu am auzit de alte medicamente de calmat durerile de dinti, dar poti incerca jucariile alea cu lichid in interior, care se pun la frigider. Poate dau roade, nu stiu...Ai mei le rod de mama focului, dar fara a fi reci.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina257 spune:

Multumesc mult mmammarutza,m-ai ajutat mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

monas, stiu ca stomatologul pedodont poate sa iti dea un preparat care contine un calmant special. intreaba si intr-o farmacie cu laborator, este posibil sa iti faca acolo preparatul.poate daca ii pui calgel pe suzeta?
stiu ca mai sunt eficace produsele urmatoare: teetha, orajel. dar nu se gasesc la noi, trebuie comandate pe site-uri din strainatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna mamici, ce mai faceti?
mmammaruta: avem jucarii din acelea insa nu le prea rod ei decat rar. avem dintisori:) Fabi 4 si probabil ca sunt pe drum inca doi, iar Eva are doi miiici coltisori:).O sa vezi ca s-or porni si la voi si atunci ies intr-o "veselie".
adipapazi: merci mult de pont, o sa caut pe net , ca ma asteapta vremuri urlatoare pana or iesi toti. intreb si la farmacie de cel preparat.
Va pupam
Parca mai aveam ceva sa va intreb dar am uitat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yasmi81 spune:

buna ziua fetelor
sper sa ma primiti si pe mine in club, sunt o viitoare mamica de gemeni, am 11 saptamani de sarcina si speram sa ajungem cu bine pana la final. Spun asta pt ca am avut ceava problemute saptamana trecuta,o sangerare urmata de cateva zile de pete maro din cauza unui hematom. Azi am facut eco, bebelusii sunt bine, au 4, 5 cm, dar inca mai exista o pata neagra intre placente. una este inserata mai jos.
daca cineva a trecut prin situatii asemanatoare mi-ar fi tare de folos un sfat ceva.
altfel va doresc tuturor mamicilor sa va traiasca comorile si sa va bucurati de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anahadasa spune:

bine ai venit yasmi! sper sa gasesti sfaturile de care ai nevoie, o sarcina usoara si o nastere cat mai aproape de termen!

Poze noi la semnatura!

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150558884612392.437380.624067391&type=3

Mergi la inceput