Si pinguinilor le ceapa cu sare (12)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Uratzii! Fara ceapa prajita deasupra?
Daca puneai ia sa vezi cum mancau cu totii.

Ieri nu a mai venit niciun copilas. Asa ca am stat si am citit.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Mihaela, esti Dr. House varianta cu miscrosocp!

Ioana, mami de zambarici

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!




Daca tu zici! Nu ma uit la Dr. House deci habar n-am!

buflea, nu ma pricep la titlurile americane si nu stiu ce e PhD. Dar stiu doua fete de aici de pe forum, au activat la americance acum nu stiu daca mai scriu pe aici...amandoua au facut facultatea similara cu ce fac eu, in SUA. E tot trei ani si nu da intr-adevar licenta pentru patologie. Trebuie sa faca un an separat pentru asta. Deocamdata nu stiu cat de multa responsabilitate are aici un BMA pe patologie, cum spuneam abia peste o saptamana incep cursurile, apoi in luna aprilie voi avea trei saptamani practica in spital, la laboratorul de patologie si voi vedea ce si cum. Promit sa revin cu amanunte atunci.

Kari, nu ne invata la scoala cum sa trisezi analizele , ai fost simpatica, e prima data cand aud asa ceva. Tot ce stiu este ca ccc colesteroul acela "rau" daca e marit e bai mare, duce la ateroscleroza si mai departe la infarct. Ce mai stiu este ca e ereditar sau poate avea si alti factori altii decat mancarea nesanatoasa. Cumnatul meu e in situatia asta...e sportiv, a terminat IEFS, face miscare zilnic, nu fumeaza, nu bea alcool, nu mananca nesanatos...dar o mosteneste pe mama lui. Sotul meu nu are probleme. Exista medicamentatie care reduce colesterolul. Mai mult nu ma pricep, eu stiu numai despre analize, rezultate, ce boli pot sa dea...dar la diagnostice si tratamente deja e treaba medicului. Sanatate multa, bate-l pe medic la cap.

Am ajuns cu bine azi noapte, am facut slalom avion-autobuz-pendeltåg(tren din acela de oras)-masina cu sotul pana in port ca sa constatam ca nu ne-am uitat la ora la care pleaca vaporul (schimbasera de saptamana trecuta) si am avut de asteptat o ora in plus (bine ca nu a plecat mai repede ). Am zburat cu un avion mic, e prima data cand zbor cu asa ceva...dar a fost OK in afara de infundatul urechilor si zgomotul puternic. E misto iarna suedeza vazuta de sus .

Azi mergem cu Silvia la cursul de dans, cumparaturi si seara la prieteni in vizita (ah ce mult astept, nu ne-am vazut de la Craciun)...iar maine, retur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Eu am alta problema.......
De fapt ma framanta si ma mananca de numa......

As vrea s-o dau pe Eva la gradinita din toamna,dar......
Ma tem...se teme si ea.....ma tem de cum va reactiona,ma tem de consecintele asupra psihicului ei.....

E extrem de inteligenta si face asocieri care ma pun pe ganduri..
Alternativa am la o adica..dar....



Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo pinguinelor

mihaela, cand am facut anul trecut analize stiu ca in prezilele dinaintea analizelor am mancat ceva mai gras si prajit, langosh cu branza si cartofi parjiti, sos.... asta era anul trecut prin vara. cu cateva saptamani mai inainte de asta , eram la spital si acolo mi-au facut analize iar colesterolul a iesit bun. iar peste cateva saptamani a iesit rau....acuma astept sa vad cum iese.
in familie nu avem antecedente, cel putin eu nu cunosc. poate ca bunicii dar nu stiu. fratele sotului are colesterol mare, a avut si un infarct acum un an si ceva, are stenturi pe arterele de la inima. si e un tip foarte echilibrat, nu fumeaza, nu bea...medicii spun ca e mostenirea genetica. socrul avea colesterol, dar nu prea mare. in fine, sotul meu nu are de fel, el are o trasatura genetica numita talasemie minora si sangele e de obicei mai fluid la el.

eumada, eu as opta ptr o bona. cat de mult se poate. de fapt cand erau copii mici asa am si facut, pana pe la 5 ani nu i-am dat la gradinita. de fapt au mers, dar foarte rar. am avut o bona super, se ocupa de copii bine, ii invata diverse, le citea, se juca cu ei, faceau de toate impreuna.
dar tu stii cel mai bine ce i se potriveste Evei. insa, asa as face eu. sau de la primavara sa o lasi doua trei zile pe saptamana la gradinita, ptr inceput ca sa se aco,odeze cu ideea. intai desigur ca e bine sa mergi si sa cercetezi in amanuntime cum stau lucrurile acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Kari...problema mea e ca tot va trebui sa-si infrunte teama...dupa ce au oparit-o in vara la gradinita si sa infrunte ideea ca nu va pati asa peste tot,chestia e ca nu stiu daca va face fata psihic...problema e comlicata,Eva merge la psiholog...sunt multe in ecatie,dar io nu pot gandi limpede.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eumada, copilul va face fata, atata timp cat tu vei putea face fata. Copilul reactioneaza asa cum vede ca reactionezi tu. Tu esti mai speriata decat fetita. Copiii se recupereaza mult mai rapid decat adultii.
In locul tau, as merge la consiliere si mi-as deschide sufletul pt a fi ajutata sa depasesc o asemenea trauma.
Daca nu pt tine, atunci pt copil, pt dezvoltarea sa psihica si emotionala.




allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eumada, sunt de acord cu ce ti-au zis si fetele inaintea mea.
Sunt sigura ca e tematoare acum.
Insa pana la toamna o sa fie altfel. Se vor vindeca in mare parte ranile sufletesti.

Eu as lua-o incetisor.
De prin mai/iunie cu o bona sa se obisnuiasca cu persoane straine. Eventual ii puteti spune bonei chiar "doamna educatoare" sa-i treaca frica de titulatura asta.
Apoi incercati mai intai la o gradinita de 4 ore. Si dupa bona.
Si daca e totul ok puteti merge mai departe.


Azi a venit Celcesforaie acasa, a terminat definitiv cursurile. Cu toate rugamintile mele a venit cu masina. A facut de la Constanta la Bucuresti 6 ore, varianta Harsova, Urziceni singurul drum practicabil.
Mi-a zis ca a fost de cosmar. Drumul curatat de zapada da' nu de gheata, multe poduri de gheata.
Dansau masinile si in fata si in spate. A facut carcei la degete de cat a tinut volanul ala de strans.

Si acum la ora asta ce credeti ca face? Spala.
Io m-as fi relaxat in alt fel. Da, ma rog.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

La mine a inceput iar sa ninga. Doar n-a mai nins de mult

Incepe sa mi se para din alta viata mersul in tricou si slapi pe afara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

La mine a inceput iar sa ninga. Doar n-a mai nins de mult

Incepe sa mi se para din alta viata mersul in tricou si slapi pe afara


la fel si mie. pana acum mieunam ca nu mai exista primavara, trecem din iarna direct la 25 de grade. acum abia le astept.

si totusi, zapada de azi mi-a placut. era asa de stralucitoare... asa am mai uitat de frustrarea ca mi-am facut cumparaturile pe jos, ca masinii i-am mai dat o saptamana de pauza (vad eu daca dupa aia mai porneste). e drept, Kauflandu-i la cateva minute de mers pe jos, da' nu-i o placere sa ma intorc cu trei plase, tinandu-mi echilibrul pe gheata. si tot nu ma-nvat minte sa mananc inainte de a ma duce la cumparaturi

de fapt eu plecasem doar ca sa iau lapte si ... integrame pentru mama, pe care i le trimit luni prin curier sta totusi intr-un oras, care n-are vreo legatura cu zona sinistrata, insa vanzatoarele de la chioscuri i-au zis ca de 2 saptamani n-au mai primit ziare si reviste. partea stupida e ca nietele femei stau totusi in frig in chioscurile alea, desi nu-s aprovizionate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

am vazut mai devreme pe tvr international stiri din RO. jezzz...nu mai zic nimik.

eumada, o sa fie bine, ai sa vezi. i-ati ceva timp ptr tine sa te linistesti. nu stiu solutii ptr uitare rapida, dar va trece daca iti doresti si-ti impui. ce face Eva? cum mai este?
baiatul meu a fost agresat in vara trecuta la scoala de niste colegi mai mari, l-au aruncat peste un gard viu si s-a ranit la spate destul de rau. chiar langa gardul viu era un gard de fier subtire si numai o minune a facut sa nu aterizeze direct in el. el a mers la psihologul scolii, eu am fost la alt psiholog. ca aveam numai ganduri justitiare lui ia trecut dupa cateva luni spaima si teama.
si eu mi-am revenit si am uitat. doar ca inca mai visez noaptea cum imi fac dreptate singura si ii rup in bataie pe acei tineri.

Mergi la inceput