Un NU hotarat introducerii clasei pregatitoare

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Claujro,ai auzit de lipsa de informare in masa?
Asta este explicatia.
Ai vazut vreo forma de dezbatere in masa a acestei legi?Ai vazut vreun reprezentant al Min Ed sa iasa si sa propuna fraierimii spre dezbatere ceva?
Hai sa fim seriosi!
Arata-mi si mie citi romani au acces la informatie in asa masura incit sa poata participa la o dezbatere pe marginea unei anume viitoare legi!
Hai sa nu vorbim poezie!
Traim niste zile atit de nebune,incit uneori nici nu apucam sa deschidem susrse de informare.Eu am astfel de zile.Macar o zi pe saptamina si tot exista.Si tu vii sa arunci cu rosii ca nu s-a dezbatut in masa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Profesorii, invatatorii etc nu sunt de acord cu ea si sunt sigura ca si-au exprimat nemultumirea..dar cine sa bage ceva la cap?? si cine este in masura mai mult decat cadrele didactice sa isi dea cu parerea?? eu stiu ff bine sistemul.. Dar asa vine un neica nimeni, ca toti ministrii astia care sunt numiti politic si care poate nu au avut nimic in comun cu domeniul in care activeaza sa formeze legi sa tina cu dintii.
Eu nu vreau ca copilul meu sa fie cobai... si care este scopul de fapt...copii care poate la 6 ani si 6 luni ar fi mers la clasa 1, acum merg la pregatitoare deci clasa 1 la 7 ani si 6 -7 luni..ca au zis ca vor sa scada varsta dar o cresc de fapt...Prostia si incapatanarea dor cel mai tare..sincer eu nu am crezut ca va trece aceasta lege..de fapt nu a trecut!!!! Pdl si-a asumat raspunderea..raspunderea pe nervii mei, pe copii mei ?? si ma deranjeaza pt ca eu o apartin de o scoala dar acea scoala nu are spatiu si va face clasa pregatitoare nici macar in gradinita de langa ci la 2 km...mi se pare aberant!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

acum ca sa fim drepti, a fost un scandal cat casa legat de legea educatiei (pe la toate televiziunile) si informatia a fost disponibila.

am dat un search pe net, si chiar sunt curioasa daca asta se va aplica:
"Va fi introdus sistemul "scoala dupa scoala", în care elevii vor fi supravegheati de dascali la efectuarea temelor." - ar fi o problema rezolvata

Eu tot nu inteleg exact nemultumirea legata de clasa pregatitoare. Am scris si la celalalt subiect, problemele pe care le ridicati nu sunt legate de lege in sine, ci de situatia din sistem (pentru ca ce mi-e 6 ani (cand oricum foarte multi copii intrau in scoala), ce mi-e 7)
Partea cu spatiul disponibil - poate fi o problema - dar aveti o informatie concreta ca vor fi probleme in toamna - pentru a o ridica la fileu?

Eu una astept martie sa vad daca se va reveni cu precizari legate de copii nascuti in 2007 iarna - primavara. Asta da, e o problema.
Si faptul ca adaptarea la scoala se face in pregatitoare si nu direct in clasa 1 mi se pare un lucru bun.
Acum, sa fiu sincera, mie mi-a si placut mult la scoala :) nu m-a stresat nimic, nici copiii mai mari, nici wc-urile, nici orele. m-am simtit foarte bine, desi nu am fost niciodata miss popularitate

legat de recensamant:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11398576-recensamant-copiilor-vederea-inscrierii-clasa-pregatitoare-sau-clasa-pana-18-februarie.htm

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Draga mea poohy,intr-un an de criza in care dascalii au salariile pe care le au ,scolile au nevoi nenumarate,gasesti ca este corect sa cheltuiesti o caciula de bani pentru o mutare care putea fi foarte bine trecuta ca obligatorie,insa in zona in care ea functioneaza excelent de ani de zile?
Asa este romanul-cind nu e vorba de el sau copilul lui,nu conteaza ce este in jur.Va conta de anul viitor.Cind vei fi interesata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui deea772

Draga mea poohy,intr-un an de criza in care dascalii au salariile pe care le au ,scolile au nevoi nenumarate,gasesti ca este corect sa cheltuiesti o caciula de bani pentru o mutare care putea fi foarte bine trecuta ca obligatorie,insa in zona in care ea functioneaza excelent de ani de zile?
Asa este romanul-cind nu e vorba de el sau copilul lui,nu conteaza ce este in jur.Va conta de anul viitor.Cind vei fi interesata.

Nu poti sa faci pregatitoarea obligatorie la gradinita daca ea e trecuta ca facand parte din ciclul primar.
Gradinita NU este invatamant primar, educatoarele NU sunt dascali de invatamant primar.
Deci...nu merge.

Si eu sunt interesata, cum probabil este si poohy.
Mai mult de cat atat eu o sa ma chinui sa intre la pregatitoare ( copilul nr 2) chiar mai devreme ca al meu e nascut in decembrie. Deci la varianta aceia cea mai urata, cu evaluare, cerere etc.

Dar tot ca si ea nu vad unde e tragedia aia atat de mare ca se muta la scoala.
Am avut copil de 6 ani in scoala, in clasa I, si a fost super ok, nu a patit nimic, zau. Din contra s-a descurcat chiar mai bine decat colegii lui de aproape 8 ani.
Si inca o face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui poohy
"Va fi introdus sistemul "scoala dupa scoala", în care elevii vor fi supravegheati de dascali la efectuarea temelor." - ar fi o problema rezolvata

Peste ani si ani, cand 6% va fi 6% si nu 3% cat e acum, si cand vor fi 6% dintr-un PIB, nu din PIB.

Momentan nu sunt suficiente cadre didactice pentru suplinirea orelor vacante. Cine crezi ca va accepta afterschool moca peste orele si-asa multe, si-asa prost platite?

O fi Funeriu baiat bun, dar (intr-adevar) a dat cu bata-n balta, in loc s-o asaneze mai intai.

Mergi la inceput

http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=154643

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Partea cu salariile din invatamant e cu adevarat ceva grav. Pentru ca asta se reflecta in calitate. Sunt cativa oameni pasionati, care se chinuie si rezista (cand pot sa pastreze postul in licee mai bune, ca mai sunt si pilele, stiu caz real), sunt dascalii mai batrani, si cei care nu prea au ce cauta acolo... Cu clasa 0 sau nu, tot situatia asta e, si tot foarte rau stam si o sa stam in urmatorii multi ani.

Nu ma pricep la partea asta, nu pot sa ma pronunt. Nu stiu ce fonduri se vor folosi, nu stiu daca pentru stat costul unui copil la gradinita este mai mic decat cel al unui copil la scoala, din ce fonduri se fac clasele etc
Intrebarea asta poate fi pusa - din ce fonduri se face schimbarea?

Eu vroiam sa imi dau fata la 6 ani la scoala (clasa 1) pana de curand, d'asta tot citesc aici si m-am agitat. Am prieteni cu copii nascuti in ianuarie 2007 (1 si 8) - d'asta sunt la curent cu ce a zis ministerul legat de ei (la telefonul pus la dispozitie). Si sunt de acord ca ar fi total gresit sa li se intarzie intrarea in scoala.

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Tu cred ca nu iti dai seama de diferentele din scoala de pe vremea noastra si scoala de acum???? cate pericole, etc etc..si copii sunt altfel..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui iubu77

Tu cred ca nu iti dai seama de diferentele din scoala de pe vremea noastra si scoala de acum???? cate pericole, etc etc..si copii sunt altfel..

Tu ai copil in scoala acum ?

Ce pericole sunt exact ?

Nu de alta dar in 6 ani de cand e in scoala nu mi s-a parut ca l-am trimis pe front si am schimbat chiar 2 scoli ( nu din vina scolilor ).
A avut colegii ok, nu a venit batut, insultat, nu l-a agresat nimeni.

La ce exact te referi cand spui "pericole"?

Mergi la inceput