Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 25
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Merci, Miha, www.librarie.net/carti/10847/Inteligenta-emotionala-educatia-copiilor-Elias-Tobias-Friedlander" target="_blank">aici pare chiar mai ieftina decat la editura.
Si www.librarie.net/categorie/831/carti/psihologia-copilului" target="_blank">aici mai sunt 8 pagini de carti (sunt si din cele de la alte edituri)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Gata, m-am intors cu vesti bune - are puiuta mea 2kg si totul in regula (inclusiv cordonul care e tot in jurul gatului dar lax) In schimb m-a bagat in toti sperietii - s-a zbantuit o ora incontinuu (de acasa pana la dr) de credeam ca-mi crapa burta. M-am linistit cand mi-a zis dr ca am colul de 33mm inchis (ma asteptam sa mi-l fi tasat deja de kla atata zbantuiala
)
Dara o sa tin minte, iar daca alunec iar spre depresie pe tine te intreb la cine sa merg. Pt alaptatul continuu mi-a recomadat intarcarea . Ideea este ca David nu a primit mancarea ca atare pana nu l-am intarcat. Plus ca nu bea nici un alt fel de lichid. Sugea toata noaptea continuu (pana simteam ca-mi ies organele prin sfarc, si eu visam ca sunt violata
, aveam dureri...deja nu cred ca mai era ok sa continui). Insa mi-a zis cum sa fac sa-l intarc si a fost ok.
Dana eu am intrat pe site-ul lor si scrie ca 1000euro costa daca vrei insotitor (la mine nu e cazul pt ca nu-l las pe David cu altcineva) si internare 7 zile - ceea ce nu-mi doresc iar. Insa trebuie sa sun sa intreb daca ma primesc cu istoricul meu medical, sunt aproape sigura ca nu ma lasa sa nasc natural (mai ales ca pitica are si cordonul in jurul gatului). Nu-mi place ideea de distanta faca de casa, dar practic am face cu 3 ore mai mult decat de la Elias . Ma tenteaza tare pt ca la un calcul simplu tot pe acolo ies cu spagile si nu-mi place ca in Elias nu-mi dau copilul in salon.
Dorinutza eu voi pune ambele scaunele in spate .Acum David e pe mijloc, iar eu stau in fata alt fel am rau de masina). Voi pune bebita la mijloc sa pot ajunge la ea mai usor.
Chito asa fac si eu, stau pana pic de somn (asa m-a prins ora 4 azi noapte )
O sa vin si cu poze la pereti, dar mai am putin de lucru
Dara multumesc de ajutor cu materialele
Ronina "La multi ani!" asteptam si de la tine vestile bune.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala multumesc Monna ![]() tablouri pentru copii |
inca nu, de la 4.20 am programare. vreau s-o intreb daca imi iese pozitiva analiza cu streptococul B mai pot naste in apa ca ma cam ia cu sperieti
![](alcool.gif)
Monica, fericita
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
AMR: 8 saptamani
![](androvski.gif)
dara76 spune:
Tala, la mine asa e in masina tot timpul, mare zbenguiala pe bebe, nu stiu care e faza. Am zis eu c-o fi pozitia scaunului de masina.
Felicitari pt. eco.
Si eu am dileme cu particularul in ce masura primesc urgente/cazuri cu probleme medicale. Si daca era autostrada terminata pana la C-ta luam f. in serios pana la urma treaba. La Elias mai cautam si eu back-up pt. cand e dr. in strainatate si m-am dezumflat cand am auzit ca nu-ti dau nici bebe, nici vizitatori n-ai voie. Nu stiu cum e faza la rezervele cu plata, daca e la fel. Asa in 'amarastenia' de Cantacuzino, ai voie si vizitatori, si bebe in camera (mi-au stat prietenele cu ei) si am auzit de preturi 200 eur cezariana, 50 la moase si faze de-astea, adica mult mai ieftin, ca ma si miram. Am gasit un subiect pe la miresici parca. Asa ca daca nu, mai ai si varianta asta :) Doar ca mai sunt si multi tigani fata de alte spitale. Daca nu te deranjeaza...ai o optiune. Stim deja 3 dr ok acolo, Gussi, Ursuleanu si Toderici a lu' Sovi.
Monna, eu stiu ca in Ro se face analiza de streptococ ultima oara in sapt. 35-27 si se da antibiotic pana dispare. Am mai auzit de faza aia cu perfuzie cu antibiotic in timpul nasterii la cine n-a apucat sa iasa ok dupa tratament. Dar poate n-ai.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
monna3 spune:
Dara pai si aici se face cam tot asa intre 35-37 saptam. Eu o s-o fac la 36 de saptam. Si am citit pe net ca cica exista si optiunea de a-ti da antibioticul prin perfuzie in timpul travaliului dar pe mine ma doare daca ma mai lasa sa nasc in apa . Mi-a zis candva ca daca apare vreo infectie ceva iese din discutie nasterea in apa si atunci nu mi-a trecut prin cap daca asta e valabil si la streptococ.
Is un picut stresata pt ca, in cei 3 ani de chin la proiectul bebe la un moment dat sotul si-a facut spermocultura si i-a iesit streptococul asta. Din ce am citit nu se transmite pe cale sexuala, dar nah... daca il am si eu... acu daca il am n-ar fi o mare problema ca se rezolva cu tratamentul si bebe nu pateste nimic (ca asta ma doare pan' la urma) dar eu vreau sa nasc in apaaaaaaaaaaa si daca nu ma mai lasa
Monica, fericita 32+ cu
Cezar-Andrei
dara76 spune:
Monna, pai asta zic, ca-ti trece cu tratament si daca-ti trece, de ce sa nu te lase? Ziceam de perfuzie numai daca n-ai mai apuca sa faci tratamentul, dar tu o sa apuci in caz de ceva. Plus ca poate iti pot pune perfuzii si in apa, ca Sovi a avut perfuzie la prima nastere in apa, eu asa am inteles.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
monna3 spune:
asa e Dara, oricum ma lamuresc eu azi
Monica, fericita 32+ cu
Cezar-Andrei
![](images/user_woman.png)
dorinutza82 spune:
Multumesc fetelor pt parerile legate de pozitionarea scaunului, eu as sta cu ei in spate in mijloc, si asta ar insemna sa scoatem/punem scoica de fiecare data....
chito, eu cred ca e un aer de relaxare prin Ploiesti . Nici eu nu am nik nik, nici macar ce ar trebui pus in bagajul pt mine. E drept ca-s cu 3 sapt in urma, mie mi se pare ca mai am o groaza de vreme.... De fapt mint, am capotel pt spital, acelasi pe care l-am avut la Stef si nu l-am mai folosit niciodata de atunci....e un inceput nu
?
Bv pt eco, Tala e o grasunica! cate sapt de sarcina ai de a ajuns fata la 2 kg?
Bafta la dr mona, sper sa-ti spuna ca nu ar cadea treaba cu nasterea in apa.....
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 27+ cu