Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 25
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
Dara, asta cu psihologia rusa nu o stiam...cam are sens,analizand stilul in care se cresteau copii pe vremuri.
Mona, foarte faine cadourile primite! Sa le folositi sanatosi!Tortul a fost delicios? mi s-a facut pofta de un cheesecake
Tala, Ronina...haideti cu vesti bune de la echo
Amy, imi pare rau pentru accidentul sotului tau,dar bine ca nu a patit nimic. Si eu stau cu emotii din cauza traficului pana il vad acasa pe sot.
Si eu scriu putin, de fapt, in general vorbesc putin si cuprinzator(concentrat). ma bucur ca am ce citi si cand simt nevoia, intervin
Acum sunt ocupata cu schimbatul mobilei de bucatarie, a demontat-o cumnatul pe cea veche si de-abia maine vin cei cu mobila noua sa o monteze...intre timp fac ordine si curatenie .
O zi frumoasa sa aveti!
Miha, mamica fericita de Rares si
29+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emmaella/emmaella.jpg)
emmaella spune:
Buna, burtici
Am vazut ca v-ati conversat,nu gluma...Imi pare rau ca nu am mai intrat dar sotul meu a monopolizat calculatorul saptamana recuta
...
oricum eu am insomnii de cateva sa#259;ptamani...nu stiu ce sa mai fac,eu sunt genul de persoana care daca nu doarme minim 6-7 ore pe noapte nu mai "funcioneaza normal".Pe la ora 4 (dimineata)m-a luat un plans de mama focului
,eram moarta de somn si nu puteam dormi,pitica mea se misca foatre puternic cum ma intorceam pe partea dreapta, pe stanga nu mai putem sta ca amortisem...asa ca nu stiu cand am atipit,cred ca pe la 5 iar la 7 a sunat ceasul
si m-am trezit sa-mi pregatesc piticul pentru scoala.Tin sa mentionez ca de cateva luni dorm singura iar baietii dorm impreuna ,nu mai suport pe nimeni langa mine pentru ca ma foiesc intruna si chiar cel mai mare pat mi se pare mic
.
Nu stiu daca v-am zis dar la ultima consultatie mi s-a schimbat DPN de pa 17.03.2012 pe...06.03.2012,abia astept sa ajung pe 16 la control cand cu siguranta vom programa cezariana.Ma rog in fiecare zi sa ne ajute Bunul Dumnezeu ca pitica sa stea cat mai mult in burtica
.
Am reusit sa spal si sa calc toate hainulele micutei,trebuie sa mai facem niste modificari prin dormitor pentru patutul ei si pentru masa de infasat care are si cadita(inca nu am vazut-o ,o primim de la niste prieteni),asa ca baita o sa-i facem pentru inceput in dormitor.
Referitor la biberoane ,am cumparat unul de la avent si unul anticolici Tommee Tippee(sper sa fie bun- mi l-a recomandat o prietena).La Andrei am avut din sticla ,de la nuk, a fost foarte bun dar destul de greu si m-a tinut pana pe la un an ,cand l-a scapat jos pe gresie si s-a spart.
Nu stiu cum sunt produsele sanosan,cred ca sunt bune cei de la Regina Marie le folosesc.Eu am folosit penaten si am fost foarte multumita.Acum inca nu am cumparat nimic, voi folosi si eu ulei de masline.Cu pudra nici eu nu sunt deacord.
Mai am de cumparat hainutele cu care o scoatem din spital.Pentru mine nu am cumparat nimic.Cu toate ca la Regina Maria mi-au spus sa vin fara nimic,ca-mi dau ei de toate,tot as mai cumpara si eu cate ceva.
Sper ca saptamana asta sa ies din casa si sa termin toate cumparaturile ca am o presimtire ca voi naste pana pe 2,3 martie
Cu pulsul vad ca este putin mai bine,incerc sa fac doar atat cat pot(si nu prea pot multe)iar in momentul cand simt ca inima o ia la galop ma asez in pat si incerc sa ma linistesc.
Dureri am de toate felurile,de spate,pe sub burta ,uneori simt ca mi se desface bazinuletc.Am inceput sa merg ca o ratusca dar...sunt fericita ca micuta e bine,sanatoasa...ce simt eu nu prea mai conteza
Se vede ca sunt nevorbita....am scris o epistola intreaga
Va pup
Emma,mami de Andrei(7 ani) si33+ Anastasia
„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_cp/dana_cp.jpg)
dana_cp spune:
Tala, cum spuneam inca nu am semnat contractul cu Isis sa-ti pot spune cat costa la virgula, sper saptamana asta/in we sa ajung. Tot ce stiu acum e ca e 1000euro nasterea (indiferent de care, in apa, pe uscat, cezariana) in care intra cazare pt tine si insotitor, papa, tot ce-i trebuie bebelusului cat sta la ei, etc.
Am o cunostinta care a nascut acum 2 saptamani la ei, in apa. Nu s-a rupt, nu epiziotomie, nu nimic Si a fost prima nastere.. Asa ca eu merg la ei ca la pomul laudat.. sper sa nu fiu dezamagita.
cu Gaza, DPN 30 Martie
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
OMG, Tala, unde ai nimerit si tu. Pot sa bag mana in foc ca nu e la toti asa :) –da' se poate si mai rau :) – insa astea tin de om, nu de profesie, ca la orice alta profesie, de fapt. Daca mai ai vreodata nevoie o sa ti-o recomand pe supervizoarea mea, pe care am ales-o pe motive de competenta si sa pot s-o respect si ca om. Oricum e util intotdeauna sa fie verificati in Registrul psihologilor pe site-ul colegiului psihologilor pentru a se vedea ce preagatire au (sa aiba si in psihoterapie, nu doar psihologie, tipul de psihoterapie si nivelul) – plus sunt utile recomandari de la persoane care au mai fost, daca se poate. Ce ti-a recomandat pentru suptul continuu?
O sa folosesti de la inceput dusul? Dar cred ca tu te bazezi si ca e apa din put.
Am pus materialele intr-un folder 'materiale noi de la Tala' ca sa stie fetele care au descarcat deja care-s cele noi si l-am bagat tot la 'dezvoltarea copilului'. Multumim frumos. Foarte misto maximele! Bafta la eco!
Aredwynn, merci, da, si eu ma intrebam cu intorsul cand ai suport, ma gandeam doar ca-l tii in aer asa cu o mana, pe sub piept pana spre subrat, cam cum zicea Tala, daca am priceput eu bine. Cred ca se va astepta dr. sa intrebi de dr. de back-up. Parca fracturile se refac in 1-3 luni, poate la dansa nu e asa rau si se reface intr-o luna?
Dia, da, am citit si eu de banane sa fie introduse un pic mai tarziu, nu de la inceput, dar nu chiar dupa 1 an. Cauta dupa 'OK baby' au suport integrat caditele. Am auzit si eu de facut dus la bebe la tati in brate la multa lume. Adica practic nu stat in aceeasi apa, ci doar sub dus, care curge.
Irina, merci mult, foarte utile info. Daca nu e mare tevatura, da, m-ar interesa pe unde ar veni fundul caditei amplasat in suport, ca sa stiu comparativ cu comoda :P Citeam la suportul ala scump ca ar veni cu un furtun de poti goli apa din sufragerie tocmai in baie, dar nu stiu ce sa cred. Ma mai gandeam daca as putea baga suportul cu picioarele chiar in cada, crezi ca merge? Nu stiu daca s-ar desface suficient. Irina, stiu ca streptococul se transmite in timpul nasterii naturale la bebe, de-aia e periculos, nu mai stiu, tu parca faci cezariana? Intreaba daca e din cei care pot face si altceva. Am auzit de fete carora li s-a zis sa ia mai aproape de nastere sau li s-a pus antibiotic in perfuzie la nastere ca sa nu se transmita la bebe. Eu, una, as lua antibioticul, dar zic ce variante mai ai. Stiu ca antibioticele date in sarcina au fost testate extensiv in felul asta, cum ar veni, si nu au dat probleme la bebe.
Monna, merci, esti draguta ca intotdeauna, o sa incerc sa ma limitez la subiecte practice si atat, cat pot de mult.
Wali, cam asa am avut si eu episoade de dureri si pana la urma au fost de crestere. Cel mai mult au durat 2 saptamani, au mai fost altele de cate 1 saptamana sau trei zile.
Emma, eu am inteles cand se schimba dpn in plus inseamna ca e dezvoltat bebe mai mult, dar sarcina tot la 40 saptamani si UM se raporteaza, chiar daca e mai dezvoltat. De fapt ecograful face o estimare dpdv al greutatii calculate, insa bebe nu se naste mai devreme pt. ca e mai mare, ci cel mult poate sa se nasca mai devreme din alte cauze. Cel putin asa mi-a zis dr mea.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amy25/amy25.jpg)
amy25 spune:
Fetelor, multumesc de sfaturi, deci fara pudre
Optez pentru sanosan sper sa mearga si bephanten daca e nevoie. Oricum eu am o fixatie ca la vara mai ales sa-l mai las macar 1 h pe zi si fara scutec sa-i pun doar unul de panza chiar daca trebuie sa le clatesc apoi.
wali eu am asa ceva :www.altex.ro/aspirator-electrolux-zsc6910-4l-tub-inox-supercyclon-1800w-6m-alb-gri" target="_blank">http://www.altex.ro/aspirator-electrolux-zsc6910-4l-tub-inox-supercyclon-1800w-6m-alb-gri si merge ok, spal filtrele de buret foarte usor si are caseta de par nu filtru din ala cret ca se incarca si se curata greu.
aredwin ia legatura cu ea si spune-i sa te treaca la altcineva era datoria ei sa faca asta.
emaella se apropie
monna sa folosesti cu drag cadourile primite!
happy, stii ce? lasa-le in colo de dureri! hai sa uitam de le ca pe mine m-au albit. A fost sotul in tura de noapte si am avut o anchilozare de mijloc teribila. Degeaba mi-a facut masaj cand a plecat ca seara m-au luat iar. Plus injectiile astea care nu mai au loc pe piciorul meu. Plus bebeitu meu drag care joaca prin toate partile in special pe dunga operatiei unde clar locul e sensibil
Raportez o stare supeeer nashpa! Am ora fixa dimineata la 5.30 cand ma ia foamea rau. Orice mananc imi creaza o aciditate nasoala rau. Bine azi dimineata nu se pune ca am papat un bol de coliva dar si daca mananc un biscuite la fel e.
Vreau si eu sa mai iau ceva produse si chiar ma apuc sa colind ceva site-uri mai ieftine.
Va
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!29+
Victor Gabriel
AMR 9 saptamani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/happylica/happylica.jpg)
happylica spune:
am pus 2 poze noi cu burtica pe picassa.
monna, super cadourile. as intinde mana dupa cosul ala pt pampersi
AMR fix 6 saptamani
varsta bebelusei Alexia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/wali/wali.jpg)
wali spune:
Multam Tala si Amy pentru sfaturi. La fel ma gandeam si eu ca se intampla cu cele care filtreaza prin apa, asa ca o sa optez pentru electrolux, ca-i cel mai ieftin din categoria super cyclon, care-i, cica, o forma de aspirare super eficienta si antialergica. Va tzuc pe amandoua
.
32+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amy25/amy25.jpg)
amy25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui wali Multam Tala si Amy pentru sfaturi. La fel ma gandeam si eu ca se intampla cu cele care filtreaza prin apa, asa ca o sa optez pentru electrolux, ca-i cel mai ieftin din categoria super cyclon, care-i, cica, o forma de aspirare super eficienta si antialergica. Va tzuc pe amandoua ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dezavantajul e ca are vreo 7 kg, dar nu stiu restul cat au...
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
AMR 9 saptamani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Buna fetele!
Tala: abia astept sa vad pozici cu ce ai pictat pe pereti
Bia_Mi: multu'
Aredwynn: multumesc de aprecieri. Tin pumnii sa te clarifici repede legat de medicul cu care nasti, sa poti sta linistita.
Wali: wow, bine ca ai zis, nu stiam ca e sarbatoare... desi ma cheama Ioana ma pregateam sa calc. Eh... e si maine o zi
Si eu am pastrat biroul in camera bebitei, dar eu cum n-am comoda acolo o sa-l transform in suport pt masa de infasat. Sa ne arati si noua cand termini de pictat... si mai scrie-ne chiar daca doar prezent, sa stim ca esti bine.
Happylica: ugh, nu ma speria... nu te grabi chiar asa cu nasterea. Posibil sa fi fost ceva in aer ca si eu am reusit sa adorm bine abia dupa ce mi-a plecat sotul la servici... intre 5 si 7 dimineata Biancuta mea se credea la discoteca indiferent pe ce parte ma asezam se distra la fel de bine.
Irinaelena: ma bucur mult ca bebelina e bine, cumva o vei scoate la capat si cu uratu ala de streptococ.
Dia_tm: ce scumpa e Adriana ta cu zapada tin pumnii sa aibe parte de distractie cat de curand.
SuperMami: vin cu vesti, bune sper, dar mai pe seara, ca abia la 19 am programare.
Emmaella: stiu ca e greu tare cu insomniile, eu am marele avantaj ca imi permit sa dorm pana la 12 ca nu trage nimeni de mine dimineata si reusesc sa imi revin. Oricum nu mai e mult si vom uita repede toate neplacerile sarcinii.
Dana_cp: tin pumnii sa fie la fel de bine si usor si la tine, fara rupturi si fara epiziotomie.
Azi mi-au venit baietii de la bebedesign si mi-au adus si montat patutul E cam inghesuiala deja prin camera aia micuta, cred ca trebuie sa mai regandesc putin treaba... si nici covorul nu mai incape. Asa ca ma asteapta distractie, calcule, aproximari etc
33+
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_cp/dana_cp.jpg)
dana_cp spune:
Ronina, La Muuulti Aaaaniii!!!
Sa fiti fericiti toti 3 si sa primesti azi cel mai frumos cadou - vesti bune de la Bianca!
Si eu tot de la bebedesign am patutul, trebuie sa vina in saptamana cu 13 Feb, dar nu stiam ca mi-l monteaza ei. Tu ai platit pt asta? Sau e inclus in contract? Mi-ar conveni f tare sa mi-l monteze ei, chiar si contra cost, ca mi-s din ce in ce mai grea si sigur sigur nu o sa am rabdare sa vina Mister de la birou si o sa bag eu surubelnita..cu Gaza, DPN 30 Martie