Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 25

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Tala, tu zici de cartile psiho pt. copii, cred, acum m-am prins. Ok, caut si pun.
Depinde de supervizare, ca poate fi in psihoterapie, in psihologie clinica, in resurse umane, in psihologia transporturilor, etc. sunt mai multe feluri de supervizari. Eu impartasesc parerea ca cei care se duc la psiho in mare parte au ei o problema, eu sigur am avut-o pe cea cu tatal, sa pricep cum vii acasa si iei pe cineva la omor gratuit asa, ca esti nervos pe altii sau baut. Dar din ce am vazut la colegi, nu toti invata in plus, si multi se cheama psihologi, dar nu fac chestii legate de ce vorbeam noi, ci cum ziceam, pe transporturi, pe clinica (doar diagnostice, nu si solutii) etc. sau unii fac si superficial, ca in orice domeniu.

Legat de ai nostri, la noi s-a trecut la un moment dat la psihologia rusa, era si popularizata la radio, sa nu te apropii prea mult de copil, ca sa fie calit, sa nu il iei in brate nici pe bebe mai mult de 20 de minute in 24 de ore, ca sa nu se 'inmoaie', sa fii rece ca sa fie antrenat pt viata, etc. Si unii credeau ca fac bine, nu era doar ca nu aveau disponibilitate sufleteasca. Plus ca si ei au invatat la randul lor si chestii din familie. Cum zice si Ana, de unele ne dam seama sa nu le facem, dar altele le vom face automat pana ne prindem si ne corectam.

He he, Monna, ma bucur pentru tine pentru cadoute si ma bucur daca ti-a placut la baby shower :). Abia astept sa vad pozele.

Cristina, eu sper sa revii, sa nu lasi ca opiniile in contradictoriu la un subiect sau altul sa fie un motiv sa crezi ca am(avem) ceva cu tine.

Aredwynn, daca stocheaza direct celule, daca exista limita de greutate a copilului pana la care pot fi folosite, cum era la CBC, daca D-ne fereste nu mai poti plati sau nu mai vrei, daca macar le pot transmite la o banca publica de celule, cum e in Cehia la J.D. (ca in cazul asta, D-ne fereste ai mai putea cumva beneficia de ele, ma gandesc), daca ai vrea sa le muti la alta societate, daca se poate - cam asta imi trece mie prin cap sa intreb la celule.
Si eu cred ca Medela sunt nr. 1 in alaptare, iar avent mai pe 2-3.

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Happy sper sa nu dam startul asa devreme... Sa lasam bebelusii sa mai stea in burticile noastre, ca o sa se sature apoi de lumea de afara. Tu esti deja programata la cezariana? pe 12.03?
Aredwynn week viitor intram in noua(acum avem 9 fara o sapt).
Fetelor tin sa va anunt ca vergeturile imi apar "fara numar",parca mi-au pus gand rau.
In sfarsit am inceput sa ma interesez si eu de celulele stem k mi-a bagat cineva in cap si nu mai scap de sot ca sa recoltez.Am inteles ca se pastreaza 20 de ani,intre timp cica se si vand daca sunt compatiile,iar bolile care se trateaza cu ele(sida,leucemie,hepatita,cancer si multe altele) insa eu am citit pe un forum in care nu scria de hep,sida, scria cu totul alte boli care nici nu am auzit de ele. Am gasit cateva banci iar preturile difera 1400Euro,3600 Ron,150 Eur avans apoi in fiecare luna 89Eur etc... eu as vrea sa aleg ceva sa dau banii in rate. Voi ce preturi ati gasit? Ce ati gasit mai avantajos, banca din tara sau din afara?

35+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Bia, pai uite aici 3 site-uri care zic ca din sapt 36 e luna 9: http://www.baby2see.com/pregnancylength.html http://theparentsite.com/pregnancy/trimesters.asp
http://www.ehow.com/way_5206604_pregnancy-weeks-months-conversion.html
Deci, din moment ce 35 de saptamani sunt implinite, a inceput saptamana 36, deci luna 9 (care are 5 saptamani). Parca am vazut si varianta cu luna 9 = sapt 37-40, dar cel mai des am vazut ca in fiecare trimestru, ultima luna are 5 saptamani. In fine, probabil ca cel mai usor e cum zicea Sovi, daca DPN e 3 (cum e la mine), in fiecare 3 ale lunii se schimba luna si, cum feb are 29 de zile, s-ar potrivi oarecum cu sapt 37...
Dara, multumesc de idei. Le-am notat!
Happy, exact asa patesc si eu. Se misca super tare, ma duc sa iau camera si cand ii dau drumul, se opreste. N-am sanse...

35+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Bia, subiectul s-a mai discutat de vreo 2 ori pana acum si sunt putine fete care recolteaza. Citeste putin in urma. Acum, nu-ti garanteaza nimeni care e mai buna sau nu, e un lucru relativ nou si nu e foarte testat nici macar in lume. La fel ca Fiv, inca nu se stiu efecte adverse pe termen lung. Eu sper din tot sufletul sa nu avem nevoie de asa ceva. Cere mai multe oferte dar grabeste-te caci e destul de tarziu.

Eu nu stiu de ce s-a suparat asa de tare Cristina, dar e posibil ca a fost o neintelegere. Suntem un grup care nu ne cunoastem de o viata dar vrem sa impartasim anumite lucruri si experiente insa fara a jigni sau leza pe cineva. Si eu am renuntat la un forum acu ceva timp doar ca un grup de fete m-au "etichetat"drept rautacioasa ca am zis ca eu nu as face fiv cu ovule donate caci nu ar fi biologic copilul meu.

"Berbecutul" meu e foarte activ, ma impunge mereu si cu somnul si durerile de spate o duc prost. Afara nu prea ies desi stau la curte caci vad ca mi se contracta burta cand e ger. Am mai avut ceva contractii BH rare dar erau.
Pe 14 fac acest test nonstress pentru bebe . Am inteles ca acesta masoara contractiile , daca sunt si bataile inimii atunci cand se misca. Il facem daca dna dr a zis

p.s: au inceput iar arsurile la stomac

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
29+ Victor Gabriel

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Aredwynn pai daca e asa cum zici tu, e si mai bn, iti dai seama,am intrat in 9 luni...hmmm! Ce mari suntem...sper sa fie bn. Te poop

35+ cu

Mergi la inceput

Fetele, va rog, inca o intrebare, ati folosit
suport cadita www.buburuza.ro/curatel-si-ingrijit/cadite-si-suporturi-pentru-baita/suport-metalic-cadita?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link" target="_blank">asa sau asa? Trebuie dat click pe pozele mici, ca altfel nu se vede.

am primit din asta ultimul (am pus 2 poze in picassa cu el si cu cadita, dar mama zice ca sigur e greu sa te apleci la modul ala pe cada si vrea sa-i duc cada in dormitor pe o comoda. Eu am senzatia ca o sa facem lacaraie in dormitor, mai trebuie si limpezit, la mine in baie nu e frig, e curat, nu stiu ce sa fac, soacra-mea s-a aricit azi ca vai, cum sa ducem bebe in baie si nu stiu ce sa zic, poate-s eu mai nebuna, dar la mine in baie nu imi pare cah. Si nu stiam daca sa caut din ala metalic, dar mai ieftin, sa nu fie cu aplecat. Ca am mai citit ca pe unele fete le-a durut spatele. Si ma mai gandesc si ca daca e cezariana...

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Bia, din ce am vazut eu, in general preturile la o parte din societatile romanesti de recoltare (euromedics, regina maria) sunt mai mici ca cele de la societatile straine (stem sure, future health, cryo save, mlb cells) .

28+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Dara, depinde ce temperatura ii asiguri la baie, cat de comod iti e referitor la marimea baii si cat de departe e de dormoitor. Acum, eu nu zic ca faci balta in dormitor ca nu-l tii mai mult de 10 min max in apa , hai 15 si la inceput nu-i asa vioi , e cuminte, nu salta in baita.
Ca suport l-as alege pe cel inalt , e bun ca nu te apleci.
Eu una prefer dormitorul pana la vara cel putin. Baia mea are 12 mpatrati si e racoroasa oricat as incalzi-o.Vara merge, iarna mai putin cat e bebe mic.

Happy, da-mi te rog link-ul cu lenjeria!

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
29+ Victor Gabriel

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Pai la mine baia e la 1 metru de dormitor si are fix aceeasi temperatura ca dormitorul. Plus ca in principiu e mai mult baia mea, sotul are una mica a lui, musafirii de obicei se duc tot la aia mica, in asta mare nu se duce nimeni. Ca e apartament de bloc. O sa caut sa vad daca gasesc sh metalic mai inalt asa.

28+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

bia, si eu sper sa nu dea nimeni startul inainte de termen. asa ca fetele.. menajati-va cat puteti. eu chiar fac asta (uneori nu ). da, am deja cezariana programata. la 39s,3z dar am eu asa un feeling ca nu vrea sa stea. si eu ma rog de ea zilnic sa stea la caldura, da nu stam la incubator. si deocamdata ma asculta
cum adica se vand celulele? aici m-ai pierdut pe drum.
aredwynn, eu tin si tel si camera pe noptiera sau in sertar. doar intind mana.. si tot simte piticoata.
dara, eu nu optez pt suport cadita. pe pat cred ca o sa spalam bebelusa. stiu, tb sa ma aplec.. insa nu dureaza mult baia. pun pe pat ceva sa nu treaca apa si asta e. in baie nu e frig, dar e mai racoare decat in dormitor.
amy, aici am comandat lenjeria. de acolo a luat si ronina. ma rog.. ea s-a dus la sursa.. la timisoara direct . mai ai si varianta imprimata. sunt putin mai ieftine, dar parca nu-s asa dragute.
chiar discutam cu sotul.. am dat pe pat, saltea, aparatori si lenjerie.. cat am dat pe patul nostru (fara saltea) deci astea de pitici sunt scumpe tare.

AMR <7 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput