Fluturasi de Martie-Aprilie 2011 (114)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Hello, mamici!

Am culcat pitica cu greu si hop pe forum!

Somleac e posibil sa-i dea dintisorii! Pana sparge primul dinte e mai greu, L a facut febra 39 grdC la primul dintisor vreo 2 zile la rand (stiu pentru ca am fost cu ea la pediatra si totul era OK, dar nici gingia nu era inflamata si ea mi-a zis ca nici vorba sa-i dea dintii in urmatoarea luna; peste o saptamana i-a dat primul dintisor ); la urmatorii temperatura nu a mai depasit 38 grdC.

Strumphy da vin geruri mari, brrrrrrrrrr! Numai bine de stat in casa si numarat bani sau facut copii ... sau si una si alta ...

Ailed, Madutza si L escaladeaza scaunul de masa, doar ca ea vrea sa coboare, am vazut-o in ultima clipa cand era calare pe masuta si cu un picior atarnandu-i si mi-a stat inima in loc (eram langa ea, doar ca m-am intors cu spatele sa-i spal babetica la chiuveta); de atunci numai cu hamul sta la masa si nu-i convine deloc

.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Buna si de la noi, din nou!
N-am apucat deloc sa mai citesc din capitolul trecut, doar aste 3 pagini...

Strumphy, imi pare rau pt bunic, sunt triste situatiile astea.
Miki, Maudtza, ce smecherii fac copiii astia. Mereu rad cand va citesc povestile despre Vlad si Cristi. Dar stati sa ma vedeti pe mine peste vreun an ca mai rad
Ailed, Somleac, sanatate puilor! Si Luca a facut febra de la dinti. Mi-am dat seama ca-i de la dinti, ca altceva nu avea. Nici macar o tuse razleata.
Persi, am si eu cartea Irinei Petrea. M-am uitat putin pe ea cand eram gravi cu Luca si am pus-o deoparte. Am zis ca-i pt copii mai maricei. Cred ca ar fi cazul sa o iau din nou la citit. Mi-a placut ca are cazuri concrete de dificultati rezolvate.
Happy, ce frumos ca Maria a inceput sa mearga. Greu ca trebuie sa stam dupa ei, dar trec si lunile astea . Si Luca daca vreau sa il asez se incordeaza in picioare
Cami, sanatate!

Apropo de micul dejun, pt cine mai vrea idei, in caz ca nu ati facut pana acum: azi am facut avocado cu banana si iaurt. Era un deliciu. L-as fi mancat eu! Si cred ca ar fi mers ca lumea de tot facu inghetata la frigider. Ma rog, asta pt cand se vor face ei mai maricei
Puup!

Mami fericita: Luca 12.04.2011 si 13+
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

Persi inteleg perfect la ce te gandesti... eu din cate vad L se indreapta catre asta... de acum face niste crize cu urlete si tavalit pe jos cand o iau de pe unde se baga, desi stie ca nu are voie si eu chiar stau prost la capitolul rabdare (am gena in mine, in familia mea suntem nerabdatori din fire ). Degeaba ridic eu tonul sa-i acopar urletele ca nu merge... trebuie sa iau masuri de pe acum ca in nici un caz nu vreau sa apelez la palma (asa zic acum, dar poate o sa-mi ies din pepeni candva, cine stie ).

.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Eu cand ridic tonul la Luca si ii strig: "nu e voie!" sau "Ia mana!", se uita la mine si zambeste. Taica-sau ii arata palma si zice: "uite! O vezi! Iei bataie!". Atunci rade in hohote!
Deci va dati seama...

Mami fericita: Luca 12.04.2011 si 13+
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catank spune:

ziua buna....scriu cu o mana

va invit la o ciorba de gasca si un ostropel

tavalita cu nuca e la cuptor, adica blatul momentan
I doarme si eu intre forum si bucatarieDoarme si ea mult mai bine ...i-a iesit si dintocul nr 4, deci avem 2 sus si doi jos..cu o strungareata de mai mare frumusetea...Oare asa va ramane?
Mai am ceva de lucru ptr servici dar o las dupa week...ca dehh, am de robotit
mikirevin cu retetele(dar nu vreau sa ma bombani iar in caz ca nu-ti iese ceva )

Vreau sa fac un tort cu piscoturi(v-am mai spus paraca)tavalita cu nuca e ptr sot asa..inainte, inca o praji cu caramel si ...caut ceva unde sa folosesc frisca din smantana naturala. Sau combin ceva intre...oricum, la mine nimic nu-i batut in cuie

Fug la blat si revin....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui yvyana

Persi inteleg perfect la ce te gandesti... eu din cate vad L se indreapta catre asta... de acum face niste crize cu urlete si tavalit pe jos cand o iau de pe unde se baga, desi stie ca nu are voie si eu chiar stau prost la capitolul rabdare (am gena in mine, in familia mea suntem nerabdatori din fire ). Degeaba ridic eu tonul sa-i acopar urletele ca nu merge... trebuie sa iau masuri de pe acum ca in nici un caz nu vreau sa apelez la palma (asa zic acum, dar poate o sa-mi ies din pepeni candva, cine stie ).

.

si Cata mai tipa cand o iau de unde nu are voie, dar atunci cand tipa incep sa rad cu ea, sa o gadil sa schimb tipatul de furie in tipat de joaca. cat despre palma...nu se rezolva nimic..violenta naste violenta

La noi (cristi) a mers cu pedepsitul..initial la colt in sufragerie (la 2 ani-2 min, la 3 ani 3 min..si tot asa durata). In ultimul timp l-am trimis la el in camera pe fotoliu drept pedeapsa pt ca in living mai mult se distra. Nu stiu cat va mai merge si asta...

Mergi la inceput

hmmm ce blat mi-a iesit Mi-au murit laudatorii
roxyce fac daca raman fara laptic?Ce fac si celelalte mamici care nu alapteaza,...oricum ar fi greu ptr noi cele care am alaptat...e tare simplu si comod, dar...de ce sa ma gandesc ca raman fara laptic, eu gandesc pozitivTu nu?Normal ca DA!

miki uite retetele-
http://bianca-maya.blogspot.com/2012/01/tavalita.html
numai ca la sos eu pun miere in loc de zahar..si in loc de nuca de cocos, folosesc nuca
Inca o prajitura cu nuca si caramel
www.madicuisine.ro/retete/dulciuri/prajitura-cu-nuca-si-caramel-337
si tortul de la hapiness
Eu fac des un tort foarte usor, in loc de blat folosesc piscoturi, mai ales cand sunt in lipsa de timp.
Tortul iese foarte bun si se mananca pana la ultima feliuta. Daca nu vrei cu piscoturi, poti face blat de pandispan.
Asadar piscoturi iar crema o fac din 300 gr unt nesarat, 300 gr zahar farin, 3 oua si 100 gr de cacao.
Amestec zaharul cu untul plus galbenusurile, separat fac o bezea tare din albusuri, le incorporez si la sfarsit amestec cu cacaoa.
Intr- un vas pun lapte caldut amestecat cu 2 esente de rom si in el inmoi piscoturile, la modul scufundat piscotul si scos imediat,ca el este ca un buret si imediat absoarbe laptele.
Si pui un strat de piscot, un strat crema, unul piscot unul crema si la sfarsit un strat piscot si crema.
A iesit excelent, s- a mancat tot, sa mai fi fost.
Deasupra, daca vrei sa il ornezi frumos, au cei de la Dr Otker glazura de ciocolata care trebuie pusa doar in apa fierbinte si cand s- a lichefiat o torni pe tort.

hapi abia astept sa-l testez
Cred ca il voi orna cu frisca naturala...ma mai gandesc

Mergi la inceput

Madutza chiar nu am insinuat ca violenta (fizica sau verbala) e o solutie... ma referam doar la faptul ca stau prost cu rabdarea si ca, desi nu vreau sa recunosc, e posibil ca la un moment dat sa ma scoata rau din pepeni si sa-mi scape o palma la fund, in furia momentului, pe care apoi sa o regret amarnic... ... ma gandeam sa citesc mai degraba ceva gen strategii de "anger management" pentru mama

Mergi la inceput

Legat de ''educatia'' bb ...pana sa apara I in viata mea cu nepotii am fost mai severa, atat de mult imi doream si imi doresc sa ajunga oameni cu frica de Dumnezeu, ...sa vada adevaratele valori ale vietii, etc...incat, imi spun ei acum ca i-am cam terorizat, au deja 14-15-17 ani,....
Ei, acum s-a schimbat foaia, nu stiu de ce, am aceeasi optica numai ca nu as putea sa ma rastesc, sa o cert, mai ales sa-i trag o palmuta I... m-am facut din om neom...ce vrea ii dau, unde vrea sa ajunga acolo o duc..o ajut chiar (stiu ca nu e tocmai ok, dar nu e suficient sa stiu daca nu iau si actiune, am de lucru cu mine in acest sens)...ei, in schimb sotul era cel bun ptr nepoti, blajin..etc...acum el a devenit ''autoritar'' cu I spunand ca din mine face ce vrea
Acum inca e mica, ....dar...dar.. din prea multa dragoste(nu ca pe nepoti nu i-as fi iubit)ma tem sa nu gresesc... Sper sa nu!
Va urma...!Vom vedea....

Mergi la inceput

Mama a fost autoritara cu noi, ..dehh...am fost 4...si bine ne-a mai prins. Trebuie sa-mi aduc aminte din copilarie

Mergi la inceput